UPJŠ Verejná správa alebo FSEV Prac. a soc. psychologia ?
Čaute ...tento rok si podávam prihlášku na VŠ a neviem sa rozdhodnuť medzi Verejnou správou a prac. a soc. psychologiou ani presne neviem čo by som po skončení tej školy mala (FSEV) tak ak máte nejaké skúsenosti, informácie bola by som rada ak by ste
tak ja som druhák na verejnej správe a sám neviem, čo zo mňa bude teoreticky by som mal pracovať vo verejnej správe, ale tam sa dosadzujú ľudia na základe kontaktov väčšinou.. a vraj máme 80% nezamestnanosť absolventov.. ale keď si šikovná, tak je to vlastne jedno, presadíš sa s každou školou
@diana5 Ja tu som stvrtak a presne ako bolo povedane. Navyse sa chysta reforma VS, pride o miesto asi cca 200 ludi a ...ktovie ako to cele bude po reforme to nevie ani Kalinak. Kazdopadne je fakt, ze si malo kto vie zohnat flek vo verejnej sprave. A mozno by si aj vedeli zohnat nejaky za 400e ale tam nikto ist nechce. Tie najlepsie uradnicke miesta to...su dobre fleky, odmeny su tam huste, ale tam sa len tak nedostanes veru Ked niekto nieje sikovny, moze vystudovat aj pravo, architekturu, medicinu a nepresadi sa, ale ked je sikovny presadi sa aj bez skoly. Ale do zivota asi sa ti viac bude hodit FVS, mas tu take pravno-ekono-politicke zaklady, celkom useful. @vanchovi aha druhak sevas
verejnu spravu nieeee.... ako to tu uz niekto spominal, bud by si robila nieco premakane za tisice eur - ale tam su ludia cez konexie a nie je to o tom ze to nikto iny kto nema verejnu spravu robit nemoze, lebo tam zoberu aj nas pravnikov.. a potom su tu tie uradnicke pozicie za tych 400 e co treba povedat na to ti teda vysoku skolu netreba, ked polovica tych babiek co tam sedi ma skoncenu nejaku strednu polnohospodarsku hej... nech sa na mna nikto nehneva, ale ja osobne si myslim ze fakulta verejnej spravy je zase len nejaky ten pseudoobor bez realnej moznosti uplatnenia po jej skonceni a keby nebola - nikomu by ani nechybala, a chudaci ti ludia tam potom ...
radsej si vyber nieco ine,ked ti smakuju humanitne vedy a ak mas talent na jazyky chod studovat to a pojdes si robit niekde lektorku za pekne peniaze do sukromnej skoly .. drzim palce !
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
radsej si vyber nieco ine,ked ti smakuju humanitne vedy a ak mas talent na jazyky chod studovat to a pojdes si robit niekde lektorku za pekne peniaze do sukromnej skoly .. drzim palce !