Čo je toto za úbohý slovenský trend,že v inzerátoch ponuky práce neudávajú mzdu a furt tam píšu "upresníme na pohovore" - "dohodou" ? Väčšinou je aj tak mzda udaná dopredu a nedá sa na nej dohodnut (lebo vezmú toho čo to spraví za tú) ,tak nerozumiem preč
@tikalok Nerozumieš tomu čo píšem? Samozrejme,že človek si odhadne kolko by tam mohlo byt a ked mu to vyhovuje tak pošle zivotopis.Ale čo z toho ked ti potom povedia reálne ovela menej a nechceš to? Zbytočne si stratil čas,nervy,peniaze ,ktoré si mohol využit inde keby to tam v tom inzeráte rovno bolo.
@nymerio324 bože....neučili vás čítat s porozumením?problém som napísal v úvode ...je to ten,že zabijem čas na ZBYTOCNY pohovor,pričom som mohol byt na inom kde viem,že ak uspejem tak nastúpim do práce rovno
@jurito oni na to majú svoje dôvody, nechávajú si napríklad zadné vrátka, aby slabšiemu vybratému mohli ponúknuť nižší plat a keby sa naskytol niekto potenciálne veľmi užitočný, aby mu mohli ponúknuť vyšší plat a aby ho nestratili.
samozrejme rozumiem, že férové voči tebe to zrovna nie je, ale riešenie by malo byť také, že keď tú platovú ponuku dostatočne skoro nevymámiš, tak sa na nich proste vykašleš, pretože strácajú tvoj čas
ja tomu rozumiem, jak to, že niekto nie? /nepriamo narážam na @10 :ehm: )
k téme- pochybujem, že sa to niekedy zmení, byrokracia forever.. načo by ti mali pomôcť pri hľadaní a získavaní práce, keď ti to môžu sťažiť.
@nymerio324 Ty rozmýšlaš pred tým ako niečo napíšeš? Ako mam vediet ,že je zbytočný dopredu? Presne ludom jak si ty sa vyhýbam čo najviac v živote-nevedia čítat s porozumením,pýtaju sa na niečo čo sa v texte nachádza a potom ešte aj bez rozmýšlanie napíšu niečo
@tikalok Hej tomu rozumiem,že to tak je. Len je to blbé hned na začiatku príst a povedat "A plat je aký?" Hned si ta zaradia medzi tých,čo im ide len o peniaze a práca ich nezaujíma a už len kvoli tomu ta nevezmu potom,to je taký začarovaný kruh. I ked každý vie,že 99% ludí zaujíma len tá mzda ,takže tie sračky okolo toho "čím by ste boli prínosom pre firmu"-"prečo chcete u nás pracovat" by si mohli odpustit.
@nymerio324 Nikde som ta neurazil,takže opäť sa potvrdzuje čo som napísal,že nevieš čítat s porozumením. A naštvaný nie som,ja prácu mám takže neviem odkial berieš to,že tu píšem teraz o mojej aktuálnej situácii? Typická domýšlavost slovákov,ktorí majú pocit,že vedia o každom všetko ako keby s nimi trávili celý den. A ja si myslím,že pohovor z ktorého odídem s tým,že o prácu som mal záujme,ale odmietol som kvoli neadekvátnemu platu,je mega zbytočný.To tvoje "máš dalsie cenné skúsenosti z pohovoru" su ludom prd platné,ked ich doma čakajú účty a potrebujú robotu nájst čím skor. Skúsenosti z pohovorov nech si užívaju ti,čo maju doma zázemie rodičov a mozu si hladat prácu do aleluja
@jurito pracovny trh ma rovnake zakonitosti ako kazdy iny trh, takze uspeju len ti co maju co ponuknut. S narastajucou dostupnostou vzdelania bude stale tazsie si najst pracu aj na podradnych poziciach.
@tommyhot ved to je uplne jedno koho dáš napríklad do výroby za pas....ukazes mu jak to treba a robi to tak isto jak kazdy,tam nie je priestor na kreativitu...takisto za pokladnou atd.
@jurito nie je to jedno, pretoze nikdy nevies ako vie takyto clovek obohatit aj zdanlivo stereotypnu pracu. Mozno vie vymysliet postup, ktory prida na efektivite. Nevidim absolutne ziaden dovod, preco by som mal na hociaku poziciu uprednostnit nejakeho idiota pred clovek so skusenostami, vzdelanim, praxou atd.
Navyse ked ti napriklad odide veduci smeny, alebo niekto o trosku viac dolezitejsi ako obycajny robos, tak je lepsie, ked jeho miesto nahradis niekym inteligentnejsim z tvojej firmy, ktory uz pozna procesy, vie ako to funguje atd, ako nanovo hladat cloveka. Takychto ludi si vies vycvicit pre svoje potreby, co nemusi platit pri nejakom idiotovi, ktoremu sice vies vysvetlit, ze za pasom treba stlacat zeleny gombik, ale to je tak vsetko. Taky clovek nema na trhu prace absolutne ziadnu hodnotu a moze ho nahradit aj cvicena opica.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
a hej, je to debilny system. keby som prevadzkovala taky portal ako profesia, bez udania mzdy by som im ziaden inzerat nezverejnila
.. skutočnosť je taká, že ja som sa neuchádzal, oni ma oslovili
samozrejme rozumiem, že férové voči tebe to zrovna nie je, ale riešenie by malo byť také, že keď tú platovú ponuku dostatočne skoro nevymámiš, tak sa na nich proste vykašleš, pretože strácajú tvoj čas
k téme- pochybujem, že sa to niekedy zmení, byrokracia forever.. načo by ti mali pomôcť pri hľadaní a získavaní práce, keď ti to môžu sťažiť.
@tikalok Hej tomu rozumiem,že to tak je. Len je to blbé hned na začiatku príst a povedat "A plat je aký?" Hned si ta zaradia medzi tých,čo im ide len o peniaze a práca ich nezaujíma a už len kvoli tomu ta nevezmu potom,to je taký začarovaný kruh. I ked každý vie,že 99% ludí zaujíma len tá mzda ,takže tie sračky okolo toho "čím by ste boli prínosom pre firmu"-"prečo chcete u nás pracovat" by si mohli odpustit.
a za to že si naštvaný že ti ponúkli menej ako si čakal, ma ešte nemusíš urážať
Navyse ked ti napriklad odide veduci smeny, alebo niekto o trosku viac dolezitejsi ako obycajny robos, tak je lepsie, ked jeho miesto nahradis niekym inteligentnejsim z tvojej firmy, ktory uz pozna procesy, vie ako to funguje atd, ako nanovo hladat cloveka. Takychto ludi si vies vycvicit pre svoje potreby, co nemusi platit pri nejakom idiotovi, ktoremu sice vies vysvetlit, ze za pasom treba stlacat zeleny gombik, ale to je tak vsetko. Taky clovek nema na trhu prace absolutne ziadnu hodnotu a moze ho nahradit aj cvicena opica.