Ahojte môže zamestnávateľ určiť celú dovolenku zamestnancom?? Dovolenku mam 20 dni s toho nariadil,že si mam v Marci zobrať 5 dní , dalej chce určiť termín letnej dovolenky 10 dní zostane mi 5 dni na Vianoce potrebujem 7 dni takže tie 2 dni si musím ešte
Zamestnávateľ nemôže určiť dovolenku:
- na obdobie, keď ste uznaní práceneschopní
- ak ste na materskej či rodičovskej dovolenke
- pri ostatných prekážkach v práci, iba ak o to požiadate
- ak máte na ten termín náhradné voľno
@1 Pravidlo, že o polovici dovolenky si rozhodujete vy a váš šéf len o jej časti podľa zákona neplatí. Právo rozhodnúť má zamestnávateľ, takže vám neostáva nič iné, iba sa snažiť dohodnúť.
@0 „Čerpanie dovolenky určuje zamestnávateľ po prerokovaní so zamestnancom podľa plánu dovoleniek určeného s predchádzajúcim súhlasom zamestnancov, tak aby si zamestnanec mohol dovolenku vyčerpať spravidla vcelku a do konca kalendárneho roka,“ vysvetlila riaditeľka kancelárie GR a kontroly Národný inšpektorát práce Slavěna Vorobelová.
@erjedna Dakujem za užitočné informácie @nejdesamiprihlasit v jednej firme,kde min.rok sme mali také isté podmienky len v lete som si mohla vybrať len 5 dni a 5 dni som mala v zálohe keby sa nahodou niečo stalo.Tento rok sa mu prestalo páčiť,že aj mi môžeme potrebovať voľno.Tiež sa mi to nepáči,ale čo narobím.. @kosmiklove Neviem,ale to myslíš asi priepustku?To máme,ale len na 4 hodiny a to nemám šancu sa vybaviť ak mi cesta trvá skoro hodinu od lekára do práce .. @simka1311 Počas sviatkov mi to nevadí,ale tento rok mi ani na tie sviatky dovolenka nezostane lebo ak budem chcieť mať dovolenku tak si ju musím nadrobiť.Mne vadí najviac ta dovolenka v Marci pretože povedal,že nieje robota,že si máme zobrať 5 dni lenže dnes prijal 2 nové kolegyne Takže je mi jasne,že on len chce aby sme si zobrali dovolenky kedy on potrebuje a ked budeme potrebovať my tak bohužiaľ ...
@xlilix aku priepustku na 4 hodiny? ked ides lekarovi mimo mesto kde pracujes tak nemusis prist do prace vobec. aj ked teda neviem ake pomienky si urcil tvoj zamestnavatel.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
- na obdobie, keď ste uznaní práceneschopní
- ak ste na materskej či rodičovskej dovolenke
- pri ostatných prekážkach v práci, iba ak o to požiadate
- ak máte na ten termín náhradné voľno
@1 Pravidlo, že o polovici dovolenky si rozhodujete vy a váš šéf len o jej časti podľa zákona neplatí. Právo rozhodnúť má zamestnávateľ, takže vám neostáva nič iné, iba sa snažiť dohodnúť.
@0 „Čerpanie dovolenky určuje zamestnávateľ po prerokovaní so zamestnancom podľa plánu dovoleniek určeného s predchádzajúcim súhlasom zamestnancov, tak aby si zamestnanec mohol dovolenku vyčerpať spravidla vcelku a do konca kalendárneho roka,“ vysvetlila riaditeľka kancelárie GR a kontroly Národný inšpektorát práce Slavěna Vorobelová.
@nejdesamiprihlasit v jednej firme,kde min.rok sme mali také isté podmienky len v lete som si mohla vybrať len 5 dni a 5 dni som mala v zálohe keby sa nahodou niečo stalo.Tento rok sa mu prestalo páčiť,že aj mi môžeme potrebovať voľno.Tiež sa mi to nepáči,ale čo narobím..
@kosmiklove Neviem,ale to myslíš asi priepustku?To máme,ale len na 4 hodiny a to nemám šancu sa vybaviť ak mi cesta trvá skoro hodinu od lekára do práce ..
@simka1311 Počas sviatkov mi to nevadí,ale tento rok mi ani na tie sviatky dovolenka nezostane lebo ak budem chcieť mať dovolenku tak si ju musím nadrobiť.Mne vadí najviac ta dovolenka v Marci pretože povedal,že nieje robota,že si máme zobrať 5 dni lenže dnes prijal 2 nové kolegyne Takže je mi jasne,že on len chce aby sme si zobrali dovolenky kedy on potrebuje a ked budeme potrebovať my tak bohužiaľ ...