AHOJTE,som maturantka,a onedlho robim prijimacky na medicinu do BA. no dala som si aj na UK zurnalistiku.mojim snom je studovat zurnalistiku,ale mama a ocino aj vsetci blizky mi hovorial,ze mam studovat medicinu(bavilo by ma aj to,ale o 80%viac zurnalisti
zarabaju hovno.. pokial nebudes sefredaktorovat v Pravde, tak to nema vyznam.. odporucam medicinu, par rokov lamania hlavy na VS, praxovania a nasledujuce slusne financne ohodnotenie, podla toho, co by si s tou medicinou robila, kazdopadne zarobis ovela viac nez zurnalista.. a na to, aby si robila redaktorku VS ozaj nepotrebujes len prax.. takze ak by ta bavila aj medicina, potom niet co riesit...
@matka1234567 pri inom výbere by som ti povedala, že študuj to, čo ťa baví. ale keďže si myslím, že štúdium žurnalistiky nemá zmysel, tak ti hovorím, že na tvojom mieste by som si buď našla odbor, ktorému by som sa chcela venovať v článkoch alebo šla na medinu. (síce, ja by som na medinu vlastne nešla, lebo som lenivé hovno.)
a ako novinár nebudeš zarábať horibilné sumy, ale bude to dostatok na to, aby si po zaplatení mesačnej hypotéky nemusela žiť na rožkoch..
vlastne nie, na medinu by som nešla ani v prípade, že by som lenivé hovno nebola. radšej by som sa ako novinárka rovno pokúsila uplatniť. hovoríš, že máš 4 ročnú prax v novinách. namiesto štúdia mediny by som prax zmenila na prácu.
a veľmi sa mi páči to, čo napísala @matii o nepresvedčených doktoroch
@matka1234567 tak zurnalistiku ako tak ani nemusis studovat, musi ta bavit pisat a sledovat dianie, naopak medicinu studovat musis aby si mohla robyt trebas lekarku...nic ty nebrani zdokonalovat svoju zurnalistiku na studijach mediciny a ked budes dobra tak uplatnenie v nejakych mensich casopisoch mozno neskor vo vacsich najdes, a ze mas zadne vratka medicinu tiez nieje na skodu, a ked sa nakoniec vypracujes v zurnalistyke nic ty nebrani sa venovat naplno tomu a medicinu dat na druhu kolaj, snad som pomohol
@kolini presvedcenie doktora nie je a nesmie byt iba o prachoch. chcel by si aby mal tvoj zivot v rukach niekto, koho to v podstate moc nebavi, mozno mu to ani tak nejde ale robi to, lebo dobre zaraba?
podľa mňa keď nie si na 110% presvedčená, že chceš byť lekár, tak tú školu ani nedokončíš, príliš veľa odriekania a všetkého okolo toho len preto že šak budem doktor lebo naši chcú.
Ja tiež chcem študovať žurnalistika a aj preto si myslím, že by si mala radšej ísť na tú žurnalistika, keď si tou medicínou nie si istá. Veď si vezme, že teraz budeš nejakých päť rokov študovať a potom pravdepodobne zvyšok života robiť doktorku a ak si tým nie si istá, tak ja by som si nevybrala nič s čím by som si nebola celkom istá. Podľa mňa sa ako novinárka uplatníš, i keď aj doktorov nám treba
ja som tiez rozmyslala ze ked budem starsia chcela by som ist na medicinu alebo farmaceutickeho laboranta...a mama hovorila ze by som mohla ist aj ako novinarka chi chi...ale drzim ti palce nech sa dobre rozhodnes a budes spokojna s pracou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Nemyslím si , že žurnalisti majú extra veľký problém dobre sa zamestnať.
zarabaju hovno.. pokial nebudes sefredaktorovat v Pravde, tak to nema vyznam.. odporucam medicinu, par rokov lamania hlavy na VS, praxovania a nasledujuce slusne financne ohodnotenie, podla toho, co by si s tou medicinou robila, kazdopadne zarobis ovela viac nez zurnalista.. a na to, aby si robila redaktorku VS ozaj nepotrebujes len prax.. takze ak by ta bavila aj medicina, potom niet co riesit...
@veroniques zamestnat mozno nie, zarobit, to ANO
ale mali zobrat stale nie je istota cize pockaj kym budes fakt prijata tam aj tam a potom sa rozhoduj
a ako novinár nebudeš zarábať horibilné sumy, ale bude to dostatok na to, aby si po zaplatení mesačnej hypotéky nemusela žiť na rožkoch..
@matka1234567 choď za hlasom svojho srdca, ser na všetkých, ide o tvoj život.......
a veľmi sa mi páči to, čo napísala @matii o nepresvedčených doktoroch
jasne ze ludia budu chori vzdy ale ak by ta to nemalo bavit tak by som tam nesiel
Na tvojom mieste by som šiel na medicínu (a ak budeš dobrá, môžeš písať do lekárskych časopisov)
ja osobne veterinu................
to je u nás bežný jav, a tie roky v novinách ti budú brať.........ak to povieš na kamerových
plus, máme menej učenia a stále môže pracovať v novinách.....
novinárske platy sú nadpriemerné.......btw
nadpriemerne jedine v Novom Case a komernych periodikach.. ja to mam z prvej ruky, ze plat je na slovenske pomery priemerny.. co je bieda..
dufam, ze vam take klamstva do hlav nehuckaju..