ja mam na usa dobry nazor, velmi sa mi paci americky zivotny styl, kultura(aj ked vlastne asi nema aka) a vsetko co sa tyka usa. mozno mam na to preto taky nazor, ze som tam bola kratko, bez problemov, len som sa zabavala bez nejakej vacsej zodpovednosti. asi by bolo ine keby som tam musela zit dlhsie a nieco tam riesit
Mne sa USA paci. Sice niekedy to tam je fakt divne (navody, upozornenia) ako pre debilov... Ale co sa mi paci, ze v kazdom obchode sa k vam spravaju uplne normalne, radi pomozu, vysvetlia atd. Nie ako v poniektorych SK obchodoch, kde sa tvaria, ze ich obtazujem... Takze ja dufam, ze sa mi tam este podari dostat.
Inak prihodim len taku zaujimovast: pri chodeni po uliaciach New Yorku sa vystavujete vacsiemu nebezpecenstvu ako vojak v druhej svetovej
Hippieelba: a na co si isla do USA, ked sa ti nepaci? To fakt nepochopim. Ak si chcela precvicit anglictinu, tak si mola ist do UK, co by ti pomohlo viac, kedze na nasich skolach sa uci britska anglictina a nie americka.
Hippieelba: ja som tam bol. Nehovorim, ze to je cele o obchodoch (tam som bol minimum casu), to bol len priklad. Ich zivotny styl je rozny su tam ludai co sa zenu za prachmi, taki co na to seru, taki co si uzivaju atd. Ale celkovo to nebolo az tak odlisne ako SR.
Ako myslis to, ze tam nie si dobrovolne? Ved vymenny pobyt, bud tam chces ist a ides, alebo povies, ze nejdes a nepojdes.
Hippieelba: ja sa len pytam, kedze vedel by som to pochopit pri maldsich rocnikoch, ale ked uz ma clovek 18, tak rodicia respektuju rohodnutie svojich deti (teda aspon co ja viem). Snas si to nebrala ako utok...
Inak este zalezi kde presne v USA si, ked to je nejake mestecko, tak je to nuda. Ja som bol v New Yorku a to mesto sa mne osobne velmi pacilo
ah, man anyone speaks English? sorry, being a mean bastard here, was recomended this website to perhaps get some advice how to get a job in slovakia, or what would be the best company to use...anyone?
Hippieelba jak to z nemozes pracovat? Ked mas studentske viza, tak brigadu mozes mat nie? (teda nie som si tym isty, ale tak sa mi zda, ze na brigady to staci...)
Bola som v USA 3x a chystam sa zas....vzdy som si priniesla kopec zazitkov a spomienok. Uricte som zazila aj negativa, no nemyslim si ze je to prave tym, ze sa jedna o USA.... urcite vidiet USA a zazit ju je ok skusenost pre kazdeho
ta basnicka je vazne super, kde sa hrabe amerika na SR alebo Moravu!!, proste ja usa vobec nemusim, len su tu same rozbroje a konflikty, ale sak oni spatne dopadnu!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Inak prihodim len taku zaujimovast: pri chodeni po uliaciach New Yorku sa vystavujete vacsiemu nebezpecenstvu ako vojak v druhej svetovej
Hippieelba: a na co si isla do USA, ked sa ti nepaci? To fakt nepochopim. Ak si chcela precvicit anglictinu, tak si mola ist do UK, co by ti pomohlo viac, kedze na nasich skolach sa uci britska anglictina a nie americka.
niesom tu dobrovolne
a USA nieje cela o obchodoch.....
ide tu o to aky maju zivotnz styl a to ze si nevedia uzivat zivot
Ako myslis to, ze tam nie si dobrovolne? Ved vymenny pobyt, bud tam chces ist a ides, alebo povies, ze nejdes a nepojdes.
alebo ta sme rodicia proste poslu a nemas na vyber....ako mna ale ked sa ti tu paci ja ti to neberiem
Inak este zalezi kde presne v USA si, ked to je nejake mestecko, tak je to nuda. Ja som bol v New Yorku a to mesto sa mne osobne velmi pacilo
a to prve vztah medzi mnou a rodicmi je zlozity to tu nejdem rozoberat
ja som v kansase a mesto Topeka
ved nemusis, ja som len z toho vychadzal...
Nuz hej to je tiez pravda, ale co viem aj od inych tak to bolo celkom v pohode I ked v Topeke nebol nikto...
Kolko ti este ostava do navratu?
v topeke nieje nic to ti prisam vacku nudnejsie miesto som este nezazila a do na vratu mam okolo pol roka neviem presne
tak teda as ibudes musiet spravit nejaku privat party, nech sa v tom mieste nieco deje Kazdopadne vydrzat
noo uz som jednu mala ale tak to tu nemozem robit kazdy vikend to by som si z host rodinou nevybavila
krajina neobmedzenych moznosti ked ma clovek auto ale ja auto nemam takze zaidne moznosti
Nicholas: U can try www.topjob.sk but it is all in slovak. So better way how to find job is to ask directly companies if they are seaking for somebody
no a take prachy sa tu tazko zhanaju ked nemozem pracovat....to je o to tazsie
no mozem pracovat jedine na cierno a to si ti velmi tazko zozeniem
mozem robit babysitting ale to nieje bohvie co ziadne prachy nic len stresy ale zhanam si to zohnat
a ked mam studentske viza nemozem pracovat vobec len na cierno
tam kde se nořej domy do mraků.
Snad proto ještě nejsem debil,
já ještě nebyl v zemi zázraku.
Nebudu zpívat jak Bob Marley,
těžko bych v sobě rozuměl měl.
Nekoukej hloupě, z lahve nalej,
já bych to vážně asi neuměl.
Už nemusíme nosit rudý trenky,
nebudu proto zpívat Yesterday.
A v každý sloce stokrát baby,
ať se za velkou louží nezloběj.
Ta Coca Cola není zas tak super,
za housku s masem vážně dík,
i když to není blbej nápad Donalde,
kam se hrabeš na knedlík.
Já jsem byl určenej abych tady žil,
dával si ovar, křen a k tomu pivo pil.
Tam by ses povídaj jak prase v žitě měl,
já nechci před nikym sednout si na prdel.
Já nejsem z USA, já nejsem z USA,
já vážně nejsem z USA
a snad se proto na mě nezlobej.
Možná bych měl tam velkej barák,
nějvetší na Elm Street
a taky jedno drahý auto,
jako lord bych si tam mohl žít.
Někdy mě až z toho vážně jebe,
když pomyslim na tu pohodu.
Jenže bych tam asi neměl tebe,
ani tu svou malou hospodu.