Som v zúfalej situácii a zúfalá situácia si vyžaduje zúfalé riešenie: ÚTEK Z DOMU. Poviete si zas dajaká zúfalá 13stka, čo chce upútať pozornosť, ale nie je to tak - mám 14 a nerobím to preto, aby som na seba upozornila, jednoducho, nevidím iné riešenie,
Vy ste totálny imbecili to dievča má pravdepodobne problém...
Dám ti teraz jednu radu do života ja Zúfalé situácie si vyžadujú racionálne riešenia nie zúfalé riešenia... Útekom z domu nič nevyriešiš pretože si akurát tak pokašleš dôveru... Skús sa porozprávať s mamou ak s ňou máš dobrý vzťah ak nie tak si ho vybuduj... Zisti aké dôvody má tvoj otec na to aby sa tak správal, postupne si nájdi cestu aj k nemu a komunikuj s ním a ďalej si jeho dieťa čiže aj jeho najslabšie miesto ...A na koniec (a to hlavne) sa pozri koľko ľudí žije napríklad v neúplnej rodine, koľko ľudí žije na ulici, koľko detí je týraných a koľko ľudí má oveľa väčší problém ako ty... Máš jesť, máš teplú posteľ, máš čisté veci, máš neznesiteľného otca a to všetko vymeníš za hlad, ulicu a špinavé veci ale budeš mať pokoj od otca ?...
ja som v 14tich ušla z domu pre rodinné a psychické problémy a povedali že z domu možno odísť len v 18ke tak rátam dni do 18ky ak chceš možme ujsť spolu ešte 63 týždňov
Útek z domu asi nič nevyrieši (aj keď aj ja som už koľkokrát chcela niečo také spraviť) ... Čo tak pokecať o tom s niekým z rodiny ? Alebo pokecať rovno s ním ?
@acvd43xa7w mám kam ísť, po týždni sa vrátim, len tak, nech sa kus spametajú, moja mama to snď pochopi, som jedináčik(áno teraz ma nezabudnite doj*bať, že som jedináčik, nebolo to vždy tak, kusnite si do jazyka, radšej)
@vast nemyslím -nepijem, nefajčím, dobre sa učím, som slušná..
@b0ng mám kam ísť, o to nejde, aj mňa, preto som to tam napísala
Ak je situacia skutocne zavazna a nezvladnutelna, mozes poziadat o pomoc stat.
Ak utecies, budu ta hladat a dovedu ta naspat k rodicom. Neda sa nic take ako utiect z domu, mozes len odist z domu.... a to az ako plnoleta.
System ta na jednej strane chrani pred vlastnou hlupostou, na druhej ale obmedzuje mosnot riesit zavazne rodinne problemy. (lebo aj chcela zmenit zakonneho zastupcu, napriklad ist ku svojej tete zit, tak to musi ustanovit sud a kym sa to vybavi uz budes aj dospela)
Je to prijebane, ale rodinne problemy su asi tie najtazsie riesitelne zo vsetkych + k tomu mozes pripocitat fakt (ako sama vidis) vacsina ludi ta ma od srdca v pici.
Jedina seriozna rada , ktoru ti mozem dat je vydrzat to este 4 roky a nasadit celu energiu do toho, aby si ostala normalna, nezblaznila sa a venuj vela casu studiu , aby si sa z toho zovretia dostala cim skor.
prepáč, možno máš fakt problémy (kto ich nemá) ale hrozne sa smejem na vete " nie som 13ka, mám 14" .... k téme, ver mi, mnohí sú na tom horšie takže prvé ma napadlo daj si facku za to že chceš problém riešiť útekom = nie je to riešenie...
@hangtime11 je sa za starú nepovažujem, ale ako myslíš,
@ridiculousnotion neraz som sa s mamou rozprávala, aj s ocom, nič sa nevyriešila, on nepočúva ani ju, on si nájde akúkoľvek zámienku, aby ma ponížil, rok som sa snažila to vydržať, ale čím ďalej, tým je to horšie a ďakujem za konečne nejaký normálny komentár, čakala som ich viac
@ladyopium nemôžem dlhšie čakať, ešte pár dní a ja si niečo urobím a to nechcem
@loollindussiq naozaj súhlasím s ridiculousnotion a keď píšeš, že tie rozhovory nepomohli, tak mysli na to, že máš skvelú mamu. Otca by som chvíľu ignorovala a dávala mu pociťovať, že matka je tá ktorá drží vašu rodinu. Možno práve preto si to časom uvedomí. Možno mu bude ľúto, že si k nemu odmeraná. Ale útekom naozaj nevyriešiš nič
!!!! Neutekaj, na ulici nie je hlavne v noci bezpečne !!!! Možno je aký chce, ale s odstupom času, keď budeš staršia, na neho budeš spomínať v dobrom. O to viac, keď zomrie a budeš si želať, aby tu bol...
Neverím, že ťa nemá rád, podľa mňa len z teba chce vychovať "poriadneho" človeka, tak ako aj môj. Ani ja svojho tatka nemám vždy rád, ale pomyslím si, že čo by som robil bez neho?
Tvoj otec je len človek ktorý má svoje problémy, ktoré ho trápia, nemôže byť stále veselý a správať sak tebe ako keď si mala 5 rokov. Útek z domu je neadekváne riešenie. Skús sa s ním porozprávať, opýtaj sa ho čo spôsobilo že nie je ako pred tým
Nepoznám tvojho otca, ale pred tým než sa rozhodneš utecť z domu, uisti sa že to bude mať nejaký účinok. Teraz si myslíš že keď teď utečieš z domu tak tvoju otcovi hneď dopne že to je kvôli nemu a že odteraz sa ti bude viac venovať a bude k tebe ako pred tým. Ale takto to v živote nie vždy chodí. Priprav sa na to že to možno nič nezmení. Rozhovor je lepšie riešenie
ja som tiez mala problem s ocom ale nie az taky velky kedze s nim nezijem ale v poslednej dobe som sa naucila s nim vychadzat a už viem čo od neho mozem ocakavat a viem co si mozem dovolit a pod.
@loollindussiq chvíľkové riešenie nie je riešenie, za riešenie sa pokladá niečo, čo problematiku vyrieši a uzavrie ! ja nemám 14 a viem o čom hovorím...
dobre,takže máš kam ísť,je tá osoba ochotná postarať sa o teba ohladom všetkých vecí? strava a tak? čo škola?
behom pár dní rodičia zavolaju policiu a otec ti taku jebne že sa už nepostaviš
toto je velmi zlý detinský nápad,na také bububu ja som schopná ujsť tak sa ku mne spravaj lepšie.
stovky detí/žien doma biju a týraju a maju teror,a musia to vydržať,a ty máš asi mamu fajn len sa ti nelubi otec že kričí a tak,netuším aký je ale pochybujem že je to take važne že by bola potreba zdrhať.
toto keby mi spravi decko tak by som sa ho vzdal a mohol by isť dopiče kam chce,rozmýšlaj aj nad následkami
hej moja bavím sa... nič iné mi neostáva.. lebo je to celé smiešne... aj tak by si nikam nešla len chceš upútať na seba pozornosť takouto cestou že to vylepíš na Birdz... a kto vie kde to ešte píšeš... veľa šťastia...
tak ked ti nezalezi na mame ktora sa o teba stara od malicka a lubi ta najvacsou laskou a je ti jedno ako sa bude ona citit ked utecies ci si nebude mysliet ze je to jej vina ked ti nemohla pomoct tak aspon poziadaj o pomoc niekoho ineho z rodiny babku,tetu hocikoho.Uvedom si ze mama sa tiez trapi ak vidi ze jej dieta nieje stastne.
@siusska nemám starých rodičov a s ostatnou rodinou nevychádzame dobre, záleží mi na nej, ozvem sa jej, napíšem, že som v poriadku, veď neodchádzam navždy
@loollindussiq kurva! nechcela som nadávať fakt že nie.... ale prestaň sa ľutovať do pi*e, lebo to je 1. znak toho, že si nezrelá... Trp... to máš robiť ! ži život do ktorého si sa narodila a bojuj !!! Keby som ti napísala aký skur*ený osud postretol mňa a akých rodičov mám ja, tak by si si možno uvedomila čo máš !!!!!!.... Nenarodila si sa, aby si utekala z domu, ale aby si sa pri tom svojom otcovi čosi priučila, sebaľútosť je to, čo všetci dokážu a dokáž celému svetu že ty ju nepotrebuješ, postav sa teraz na nohy, sprav 10 drepov, zober papier a napíš naň, že víťazi bojujú do konca !!!! potom sa chod poprechadzat, tes sa z toho ze svieti slnko a dokazes chodit, ze mas dve ruky a vidis a potom antrhaj mame kvety lebo je den matiek a uz nikdy nezaloz taketo pri*ebane forum !!!!!! vela stastia
ja nemam 13,ja mam 14! ...kazdopadne teraz na utek nie je vhodne pocasie,dalej nemas co zrat a kde byt,musis chodit do skoly a mat peniaze,taktiez byt vonku sama a spat v kanali ti neodporucam..v tom lepsom pripade ti ostane este jedna oblicka..ale ked si z BA a rozhodnes sa utiect daj vediet pojdem s tebou
už som začala prehodnocovať svoje rozhodnutie, ale v tom
@cuketta napísala "hej moja bavím sa... nič iné mi neostáva.. lebo je to celé smiešne... aj tak by si nikam nešla len chceš upútať na seba pozornosť takouto cestou že to vylepíš na Birdz... a kto vie kde to ešte píšeš... veľa šťastia... " už len aby som ti dokázala, že toto nerobím, pre zaujmavosť, odídem, len si posilnila moje rozhodnutie, ďakujem
útekom to nevyriešiš, skôr sa presťahuj k starým rodičom, nejakému strýkovi, alebo krstnej... Ak už budeš mať vybavené iné bývanie, tak povedz otcovi svoj názor, alebo mu to napíš a nechaj na stole s tým, že sa o tom porozprávaš po svojom návrate (napr o dva týždne)
Zároveň si nájdi nejakého dospelého jedinca z rodiny, ktorý bude na tvojej strane a podrží ťa pri rozhovore s otcom.
Mal som rovnaký problém a skúšal som aj útek, ten nepomohol, ale diskusia, kde som robil minimálne ústupky s tým, že za mnou stáli starí rodičia, ktorí z postoja starších a "rodičov rodiča" na neho tlačili, aby sa zmenil.
Klasický postup, ktorý sa v armáde používa- chceš prečúrať svojho veliteľa? Choď za jeho veliteľom a presvedč ho o tom, že ty si v práve a je to takmer v suchu
@loollindussiq Tie problémy fakt nevyriešiš útekom, možno práve ten útek vyvolá medzi Vami ešte väčšie napätie a bude to len horšie.
Nemáš dobrý vzťah s niekým z rodiny otcovej strany, myslím napríklad jeho mamou, otcom, bratom, sestrou a podobne? Možno by pomohlo, keby si sa s niekým takým porozprávala a ten človek mu dohovoril.
A takisto si myslím, že otec má nejaký dôvod prečo sa tak správa, nemohol sa tak zásadne zmeniť, takže sa snaž aj jeho trochu pochopiť, možno má fakt nejaké vážne problémy s ktorými ťa nechce zaťažovať.
A okrem toho, ešte vždy existuje možnosť ignorácia, ak ťa štve, snaž sa mu vyhýbať, veľa sa s ním nerozprávať.
Ver, že takéto problémy s niektorým rodičom ma skoro každý, ale ten útek nič nevyrieši. Tým útekom len docieliš to, že si budú všetci myslieť o tebe že si zlá a potom ti už nikto neuverí, že problém nie je v tebe ale v otcovi.
@cuketta ešte tiež nedozrela @loollindussiq a ty sa zase ľutuješ ! .... čiže tym iba posilnila to, že nevieš čo od života ccheš a ja ťa tu nebudem ľutovať, ozaj nie, prepáč, dala som ti radu, staci sa jej chopit !... odmietaš? tak neplač !!!
@cuketta nemáš ju ľutovať, nemáš jej písať pi*oviny, aj ja som sa zasmiala ale napísala som jej to myslím normálnou formou ..nie som na jej strane , byť jej rodičom, dam jej facku... a? to ma stále neoprávňuje robiť si z nej pi*u a posielať ju do ulíc.... môj názor, netvrdím že sa všetci musia stotožniť
svojho tatka ignoruj a začni si všímať krásne veci na tomto svete, napríklad prírodu, tam je krásne a si tam vždy vítaná... nemusíš utekať z domu, polícia ťa nájde a to ešte len začnú ozajstné problémy...
Poviem ti to takto ja mám tiež takeho otca a rozmýšlala som naozaj nad všeličím ! ale tým že utečieš fakt nič nevyriešiš! bude to ešte horšie stav sa! proste musíš to niak pretrpiet zavri sa do izby poplač si a bude to lepšie a ešte niečo ..rozmýšlaj! všetcvi ta budu mat za blazna !
Mláti ťa snáď? Máš čo jesť, máš kde spať. Tak čo sa sťažuješ? Koľko detí je takých, že nemá poriadne dať ani čo do úst, doma má otca alkoholika, ktorý ich bije a nesťažujú sa. Za problémy v škole si môžeš sama.
Myslím, že si až príliš rozmaznaná a nevieš si vážiť čo máš.
@loolindussiq preboha zobud sa. oco ta podzubuje. noaco?? robi z teba silenjsiu osobnost. urcite ta neprestal mat z roka na rok mat rad. dospievas mozno sa vzdalujes.
nepoznam tvoj cely problem. ale ak im chces dokazat "coho si schopna" tak si to takto len doseres. ked si myslis ze sa vratis po tyzdni dakde od tety alebo kamaratky a vsetko bude idealne tak sa mylis. odides a bude len horsie... tak si to premysli.
zabudni na utek. vyvrieskaj sa na otca, zabuchni mu dvere. ignoruj ho. uraz ho. vrat mu to. le neutekaj z domu lebo len ho utvrdis v tom ze si divna.
Hmm....ja by som neušiel s domu...snažil by som sa račej najsť si niakeho kamarata chodiť snim vonka....a ocovi sa vihybať ako sa len da...ak budeš knemu mila...a nebudeš mať blbe reči myslim si že tvoj otec nebude mať byť prečo arogantny
@loollindussiq Ja by som to nerobil, lebo ak ujdeš zistíš že to nieje až také ľahké ako ti pripadalo, jasné v úteku vidíš riešenie ale to len do chvíle kým ťa nestretne nejaký úchylák potom budeš prosiť aby si sa vrátila domov !!! Skús nad tým porozmýšlať a zamysli sa aj nad horšími vecami ktoré sa stávajú iným deťom (týranie, hladovanie,...) možno keď sa posnažíš prídeš na to že tvoje problémy sú nič oproti iným problémom iných ľudí. Aj na mňa je otec niekedy tvrdý ale myslí to dobre!
necitala som nazory nadomnou ale... @loolindussiq nevymyslaj.. najdu ta urcite ta najdu a to si este nezazila to peklo na zemi co budes mat doma ..len potom bude tvoj otes arogantny a neviem este aky ...radsej hladaj ine racionalnejsie riesenie ...
@pavlinkaa sama si môžem za problémy v škole ? ja nemám problémy so známkami, učím sa dobre, skôr so spolužiačkami, pretrpela som si 4 roky a mám dosť, rozmaznaná možno keď čítaš toto fórum tak to tak vyzerá, ale ja si to nemyslím
@silwesa zabuchnúť mu dvere, uraziť ho ? zabil by ma
@314r voči mne aj voči mamke, ale k nej si toľko nedovolí má asi 55 rokov, a o tej frajerke som tiež uvažovala, zamyká si skrinku, na jeho nb nikoho nepustí, mobil si vždy vypína.. ťažko povedať
@loollindussiq zostan pri mamine, zostala by nestastna a na vsetko sama. urob si chvilu a skus jej o tomto povedat, s tym, ze to zostane medzi vami....ak ta mamina lubi, pochopi ta
to tatkove spravanie sa mi nelubi - este som nezazil, aby moj tatino niekedy takto chranil svoje sukromie...ved sme jedna rodina - rovnako aj vy. Ak nieco takto pred tebou (pripadne maminou) taji, urcite je to nieco, co nechce aby ste vedeli.... skus to mamine naznacit, ked s nou budes sama....a mozno nieco tusi aj ona, len si to nechce pripustit...takych zien je vela...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
86 komentov
Rada do života: nerozjeb sa, ak to vezmeš cez okno.
akoze co tym vyriesis okrem toho ze kokot?
@1
btw. " ale nie je to tak - mám 14 " ma rozsekalo
@etelnair asi by bolo blbé, keby som zabudla
DDD
Dám ti teraz jednu radu do života ja Zúfalé situácie si vyžadujú racionálne riešenia nie zúfalé riešenia... Útekom z domu nič nevyriešiš pretože si akurát tak pokašleš dôveru... Skús sa porozprávať s mamou ak s ňou máš dobrý vzťah ak nie tak si ho vybuduj... Zisti aké dôvody má tvoj otec na to aby sa tak správal, postupne si nájdi cestu aj k nemu a komunikuj s ním a ďalej si jeho dieťa čiže aj jeho najslabšie miesto ...A na koniec (a to hlavne) sa pozri koľko ľudí žije napríklad v neúplnej rodine, koľko ľudí žije na ulici, koľko detí je týraných a koľko ľudí má oveľa väčší problém ako ty... Máš jesť, máš teplú posteľ, máš čisté veci, máš neznesiteľného otca a to všetko vymeníš za hlad, ulicu a špinavé veci ale budeš mať pokoj od otca ?...
držím palce...
@vast nemyslím -nepijem, nefajčím, dobre sa učím, som slušná..
@b0ng mám kam ísť, o to nejde, aj mňa, preto som to tam napísala
Ak utecies, budu ta hladat a dovedu ta naspat k rodicom. Neda sa nic take ako utiect z domu, mozes len odist z domu.... a to az ako plnoleta.
System ta na jednej strane chrani pred vlastnou hlupostou, na druhej ale obmedzuje mosnot riesit zavazne rodinne problemy. (lebo aj chcela zmenit zakonneho zastupcu, napriklad ist ku svojej tete zit, tak to musi ustanovit sud a kym sa to vybavi uz budes aj dospela)
Je to prijebane, ale rodinne problemy su asi tie najtazsie riesitelne zo vsetkych + k tomu mozes pripocitat fakt (ako sama vidis) vacsina ludi ta ma od srdca v pici.
Jedina seriozna rada , ktoru ti mozem dat je vydrzat to este 4 roky a nasadit celu energiu do toho, aby si ostala normalna, nezblaznila sa a venuj vela casu studiu , aby si sa z toho zovretia dostala cim skor.
@ridiculousnotion neraz som sa s mamou rozprávala, aj s ocom, nič sa nevyriešila, on nepočúva ani ju, on si nájde akúkoľvek zámienku, aby ma ponížil, rok som sa snažila to vydržať, ale čím ďalej, tým je to horšie a ďakujem za konečne nejaký normálny komentár, čakala som ich viac
@ladyopium nemôžem dlhšie čakať, ešte pár dní a ja si niečo urobím a to nechcem
@marfushka skúšala som, nič sa nezmenilo
@istsinka možno to potom bude horšie, ale možno pochopí, že by sa mal správať inak
Neverím, že ťa nemá rád, podľa mňa len z teba chce vychovať "poriadneho" človeka, tak ako aj môj. Ani ja svojho tatka nemám vždy rád, ale pomyslím si, že čo by som robil bez neho?
Neutekaj...
@stevo určite nie som jediná
@hluzar štát nič nevyrieši, čo im poviem, že na mňa kričí, povedia, že ma len vychováva, 4 roky určite nie, nevydržím ani týždeň nie to ešte 4 roky
@siusska jedine mamke, ale ona mi tiež v tejto situácii veľmi nepomáha
@hadiatko ja som to tam napísala preto, že to píšu tie trapky z pokecu a vždy ma to pobavilo, pre mňa to riešenie je, aspoň chvíľkové
máš nejaký realny nápad kam si to zamieriš po tom čo vyjdeš z domu?
Nepoznám tvojho otca, ale pred tým než sa rozhodneš utecť z domu, uisti sa že to bude mať nejaký účinok. Teraz si myslíš že keď teď utečieš z domu tak tvoju otcovi hneď dopne že to je kvôli nemu a že odteraz sa ti bude viac venovať a bude k tebe ako pred tým. Ale takto to v živote nie vždy chodí. Priprav sa na to že to možno nič nezmení. Rozhovor je lepšie riešenie
ja som tiez mala problem s ocom ale nie az taky velky kedze s nim nezijem ale v poslednej dobe som sa naucila s nim vychadzat a už viem čo od neho mozem ocakavat a viem co si mozem dovolit a pod.
A čo chceš prosím ťa robiť vonku?
Kam pôjdeš?
Odkiaľ budeš brať love?
Kurvička kurvíš sa?
Či začneš bignovať?
Ako 14 ročná?
Mhhm veľa šťastia, aj ja mám stresy keď robím biznis, a to už mám čo to odsraté.
Či čo chceš robiť?
Ujsť a za deň sa vrátiť že si hladná?
Úplne ti jebe, či sa len tváriš že si sprostá, či čo do piče nechápem
A odkiaľ že to si?
Z Bratislavy?
Ty si určite robíš piču?
Čo chceš prosím ťa ako 14 ročná dosiahnuť sama na ulici?
Prosím ťa, keby ťa chytia stokári tak by si mala riadne popiči
Veď by ťa najprv niekto znásilnil, potom ti zauzloval nohy a nakoniec ťa rozpredal na orgány, a to si nerobím piču, v uliciach to takto funguje.
Takže skôr ako sa do niečoho pustíš, vždy si najprv uvedom vážnosť skurvenej situácie, až potom začni robiť kokotiny.
Zatiaľ pekne seď doma na zadku
behom pár dní rodičia zavolaju policiu a otec ti taku jebne že sa už nepostaviš
toto je velmi zlý detinský nápad,na také bububu ja som schopná ujsť tak sa ku mne spravaj lepšie.
stovky detí/žien doma biju a týraju a maju teror,a musia to vydržať,a ty máš asi mamu fajn len sa ti nelubi otec že kričí a tak,netuším aký je ale pochybujem že je to take važne že by bola potreba zdrhať.
toto keby mi spravi decko tak by som sa ho vzdal a mohol by isť dopiče kam chce,rozmýšlaj aj nad následkami
hej moja bavím sa... nič iné mi neostáva.. lebo je to celé smiešne... aj tak by si nikam nešla len chceš upútať na seba pozornosť takouto cestou že to vylepíš na Birdz... a kto vie kde to ešte píšeš... veľa šťastia...
ak vás bije, k dispozícii maš 158.
ak ťa zabije,tak tu je čislo na prevoz zosnulych +421 2 507 001 40.
Rad som pomohol.
Aspoň že si dostala pár rozumných rád. Ja ti pomôcť neviem, ale prajem ti veľa šťastia nech spravíš čokoľvek...
Nebudes prva ani posledna co padne.
Jedine, ze by si sa vzoprela osudu.
@cuketta napísala "hej moja bavím sa... nič iné mi neostáva.. lebo je to celé smiešne... aj tak by si nikam nešla len chceš upútať na seba pozornosť takouto cestou že to vylepíš na Birdz... a kto vie kde to ešte píšeš... veľa šťastia... " už len aby som ti dokázala, že toto nerobím, pre zaujmavosť, odídem, len si posilnila moje rozhodnutie, ďakujem
Zároveň si nájdi nejakého dospelého jedinca z rodiny, ktorý bude na tvojej strane a podrží ťa pri rozhovore s otcom.
Mal som rovnaký problém a skúšal som aj útek, ten nepomohol, ale diskusia, kde som robil minimálne ústupky s tým, že za mnou stáli starí rodičia, ktorí z postoja starších a "rodičov rodiča" na neho tlačili, aby sa zmenil.
Klasický postup, ktorý sa v armáde používa- chceš prečúrať svojho veliteľa? Choď za jeho veliteľom a presvedč ho o tom, že ty si v práve a je to takmer v suchu
Nemáš dobrý vzťah s niekým z rodiny otcovej strany, myslím napríklad jeho mamou, otcom, bratom, sestrou a podobne? Možno by pomohlo, keby si sa s niekým takým porozprávala a ten človek mu dohovoril.
A takisto si myslím, že otec má nejaký dôvod prečo sa tak správa, nemohol sa tak zásadne zmeniť, takže sa snaž aj jeho trochu pochopiť, možno má fakt nejaké vážne problémy s ktorými ťa nechce zaťažovať.
A okrem toho, ešte vždy existuje možnosť ignorácia, ak ťa štve, snaž sa mu vyhýbať, veľa sa s ním nerozprávať.
Ver, že takéto problémy s niektorým rodičom ma skoro každý, ale ten útek nič nevyrieši. Tým útekom len docieliš to, že si budú všetci myslieť o tebe že si zlá a potom ti už nikto neuverí, že problém nie je v tebe ale v otcovi.
Mláti ťa snáď? Máš čo jesť, máš kde spať. Tak čo sa sťažuješ? Koľko detí je takých, že nemá poriadne dať ani čo do úst, doma má otca alkoholika, ktorý ich bije a nesťažujú sa. Za problémy v škole si môžeš sama.
Myslím, že si až príliš rozmaznaná a nevieš si vážiť čo máš.
nepoznam tvoj cely problem. ale ak im chces dokazat "coho si schopna" tak si to takto len doseres. ked si myslis ze sa vratis po tyzdni dakde od tety alebo kamaratky a vsetko bude idealne tak sa mylis. odides a bude len horsie... tak si to premysli.
zabudni na utek. vyvrieskaj sa na otca, zabuchni mu dvere. ignoruj ho. uraz ho. vrat mu to. le neutekaj z domu lebo len ho utvrdis v tom ze si divna.
@silwesa zabuchnúť mu dvere, uraziť ho ? zabil by ma
upresni.
zatial podla skromneho predpokladu je tvoj otec za A) bud v prechode - to sa stava muzom nad 50r, alebo
za ma frajerku
to tatkove spravanie sa mi nelubi - este som nezazil, aby moj tatino niekedy takto chranil svoje sukromie...ved sme jedna rodina - rovnako aj vy. Ak nieco takto pred tebou (pripadne maminou) taji, urcite je to nieco, co nechce aby ste vedeli.... skus to mamine naznacit, ked s nou budes sama....a mozno nieco tusi aj ona, len si to nechce pripustit...takych zien je vela...
takze ziadne hluposti nevymyslaj, rozumeno?