Ahojte dnes mi prisiel email od azet@azet.sk s podozrivou spravou o kontrole uzivatelov resp. o potvrdeni aktivnosti konta s linkou. Zrejme ide o pokus o kradez pristupovych hesiel, lebo mail prisiel iba mne. Navyse mail konto sa da lahko sfalsovat a utok
@tenario nedaju sa registrovat ale mail adresu je jednoduche sfalsovat. Navyse je podozrive, ze vyzva prisla mailom a nie postou. Hlavne ak v profile mam aktivne mail konto uplne ine.
@tenario daju ,len musiš vedieť ako an to ..je to podobna finta ako si spravit dlhý nick,dá sa spraviť napr. max 12 (tak sa mi zdá),a pri registracii mailu 26...ale kludne ti regnem aj 30 znakov. Lenže mne sa to ešte nepodarilo regnut nick s takým slovom . Ale poznam viac ludí čo to spravia
to bol Phisher on vás kontaktuje ako člen Support teamu, admin atd., a chce od vás údaje (heslá, čísla účtov), pre overenie. Samozrejme, nikdy žiaden skutočný člen support teamu nekontaktoval zákazníka týmto spôsobom.
Stránky sa bránia proti phishingu tak, že dávajú oznámenia, alebo posielajú e-maily o tom, že vás nikdy nebudú kontaktovať.
slova ako azet, admin, kontakt sa registrovat nedaju ....
email napr: admin@azet.sk , sa vytvorit (sfalsovat v kolonke odosielatel) da.
ziadne udaje o konte a heslach nie su potrebne kedze vsetko je ZALOHOVANE!
@dejf suhlasim s @tenario , identicke nicky s blokovanymi slovami ako admin atd sa registrovat nedaju...Maximalne 2.trieda ako a_d_m_i_n ale kto uveri takemu nicku??
nie,ale došli mi rp typu,že musím poslať neviem koľko rp,aby mi nezrušili konto ako neaktívne...no aktívne moc nie je teda,ale nezrušili ho...iba keby som sa rok neprihlásila,či ako to je...
@20@21@linuxacik ono je to strasne smiesne, ze niekto taku debilinu vymysli (a miesto zistenia cudzieho hesla, sa naopak jeho heslo prezradi ale na druhej strane - ludia ktori nikdy v zivote neprogramovali skutocne nemaju ani sajnu, ci hento naozaj tak nemoze fungovat...
na Slovensku chyba IT vychova, ludia sa neucia bezpecnosti na nete.... uz len samotny princip - ONI VERIA, ZE EXISTUJE SPOSOB AKO SA DA ZISTIT HESLO... to same o sebe je blbost, ak by mali zakladne znalosti o tom ako funguju weby, tak by sa nesnazili zistit heslo (teda okrem variantu, ze tipuju ci neuhadnu).
asi by bodlo, keby na skolach mladych ludi ucili aspon zaklady fungovania internetu ( nie ake tlacitko vo worde stlacit, a nie programovat v Pascale) ale fakt skor zmyslel, logiku...
mno mne take prislo klikol som nato a prsmerovalo ma to na nejaku stranku kde sa odovzdavaju hlasy mozno je to tentoraz len ojbe zase si nejaky jebko hlada sposob ako sizkat hlasy v dakej pitchovine
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
» pokec.azet.sk/azet...
a ukaze ti:
Zablokovaný užívateľ
Tento užívateľ bol zablokovaný prevádzkovateľom pokec.sk z dôvodu porušovania pravidiel.
Stránky sa bránia proti phishingu tak, že dávajú oznámenia, alebo posielajú e-maily o tom, že vás nikdy nebudú kontaktovať.
email napr: admin@azet.sk , sa vytvorit (sfalsovat v kolonke odosielatel) da.
ziadne udaje o konte a heslach nie su potrebne kedze vsetko je ZALOHOVANE!
@dejf suhlasim s @tenario , identicke nicky s blokovanymi slovami ako admin atd sa registrovat nedaju...Maximalne 2.trieda ako a_d_m_i_n ale kto uveri takemu nicku??
Tieto a podobne emaily su fake .....
Na tejto stránke si ukážeme ako sa dá takýto script zneužiť...
Takže vytvoríte nový mail, do príjemcu napíšete
scriptssl@azet.sk
Sama adresa nám už hovorí, že to bude nejaký script... A práve tento script zasiela stratené heslá a pod...
Ako predmet uvediete:
ssl-script
Do správy napíšete nasledovné: (môžete aj okopírovať a potom len doplníte čo treba)
(toto si nevšímame len to opíšeme - je to spustenie scriptu)
from:// nick@azet.sk (namiesto nick napíšete ten nick ktorého heslo chcete)
"control"<>nick:// (necháte prázdne pretože heslo chcete zistiť)
<"generate"<>"send"passwordto:// váš-nick@azet.sk (sem napíšete svoj mail)
>or<:// (sem napíšete vaše heslo pre overenie scriptom)
F00R2V>>string>256< (tiež len opíšeme, sú to príkazy pre odoslanie)
(taktiež len opíšeme, )
(koniec scriptu)
toto nema chybu som sa valal po zemi 2 hodiny
na Slovensku chyba IT vychova, ludia sa neucia bezpecnosti na nete.... uz len samotny princip - ONI VERIA, ZE EXISTUJE SPOSOB AKO SA DA ZISTIT HESLO... to same o sebe je blbost, ak by mali zakladne znalosti o tom ako funguju weby, tak by sa nesnazili zistit heslo (teda okrem variantu, ze tipuju ci neuhadnu).