ahojte...potrebujem radu....už dlhší čas riešim dilemu...ktorá ma dosť ničí...doma to neni ružové už dlhší čas..a aj sa mi hodne zmenil prospech spravanie som taká utiahnuta...citim sa tak..o ničom..a mám isť na strednú školu..chcela som isť niekde dalej
fuh, no ja som na tom rovnako...mama veľmi dobre vie, že chcem aby sa rozviedli, ale pochybujem že sa na to niekedy odhodlá...mrzí ma, že to máte doma také zlé, ale neviem ti poradiť...
no lenze ja som im to uz povedala nechcu sa rozviest tato sa boji ostat sam ze ho uz nikdo nebude cet pritom niekoho ma a ma len 40rokov co je podla mna malo a kludne moze zacat znovu a aj tak iba trpi :C...lebo as hadaju..a tak..a mama..sa tu drzi ako kliest...byvanie je trosku problem lebo byvame na rd s jeho rodicmi....a mama tu nemusi nic robit a ani nerobi...
Ty co mozes sama urobit, je byt co najmensi cas doma. Ostatne zahrna uz interakciu s rodicmi, a tam neviem ci nieco dokazes, lebo rodicia nemaju vacsinou tendenciu pocuvat rady od svojich deti.
Rozhodne to nesmies ignorovat a musis zaujat pevne stanovisko. Ak ta nepustia von, ze musis byt doma, tak sa vyjadri ze ODMIETAS byt doma ked sa hadaju. A ked ti aj tak zakazu ist von, tak ten zakaz porus, lebo inak im nedopne ze to myslis vazne.
skus sa s nimi porozpravat skratka ze ti to robi strarosti a tak...a co sa tyka utiahnutosti nikdy sa neboj vyslovit svoj nazor a tes sa na strednu tam mozes zacat ,,novy,, zivot vsetko od zaciatku kde uz nebudes utiahnuta...
Chod von s kamaratkami/kamaratmi, najdi si nejaky kruzok v mieste, kde byvas...aby si sa odreagovala a prisla na ine myslienky.
Podla veku ides na gympel buduci skolsky rok, tak to je este daleko
A na tvojom mieste, s ktorym rodicom mas lepsi vztah, s tym by som sa porozpravala o tvojich problemoch, co sa ti nepaci, co by si robila inak atd. Rodicia su tu AJ od toho, aby vypoculi svoje dieta, ked asi musia vidiet, ze sa s nim nieco deje. Plus pises, ze tam byvate aj s bakou a dedom, s tymi sa nevies porozpravat? Aspon podla toho, ako poznam moju babku, tej by to urcite jedno nebolo.
no kruzok som is nasla...aa rozpravala som sa uz aj s tatom ale ako vavim boji sa toho..a mama o rozvod nepoda lebo jej tu je dobre..a babka o tom vie a chysta nieco ale moc tomuneverim..ale ako ekd uz aj mama chodi za dedkom (tatovym otcom)..aby ho zbil tak to uz je podla mna moc..
no tak píšeš, že máš s tatom lepší vzťah, možno by si ho mala podporiť v tom .. neostane predsa sám, bude mať teba a ešte aj tú známosť, čo si spomínala a tiež aj rodičov a určite nejakých kamarátov. Ono sa o tom hovorí dosť ľahko, ale bude to pre vás oboch ťažké obdobie ale podľa toho aká je tvoja mama tak sa vám obom uľaví, len sa na to tvoj ocino musí odhodlať a v tom potrebujem tvoju podporu.
Súhlasím s tým odreagovaním nejakým hobby a tiež zastávaním si vlastného názoru pred rodičmi.
A ohľadom strednej školy, neodporúčala by som ti internát. Ten problém nevyrieši, iba ho odloží na dobu neurčitú a myslím, že ak máš naozaj rada svojho ocina, tak by si ho v tom samého určite nechcela nechať.
A myslím že podľa reakcíí nie si sama, ktorá ma taký problém.
Je bohužial veľa rodín, ktoré sú spolu len kvôli zvyku alebo majetku. Takže možno ti pomôže pocit, že nie si v tom sama a veľa ľudí sa musí s tou situáciu čo je doma zmieriť a žiť svoj život dalej.
Pokým sa nechcú rozviesť, tak ty ich nepresvedčíš. Ak chceš tie hádky aspon trochu zmierniť tak skús napríklad pri najbližšej hádke ísť za nimi a povedz im, že kvôli ich neustálym hádkam sa nemôžeš ani učiť, že ťa vyrušujú. I ked to veľmi nepomôže, ale aspon trochu.
viem ako sa citis, to je s tym internatom dobry napad... vacsina ludi, ktora este nema nejak stanoveny ciel ide bud na gymnazium alebo na nejaku ekonomicku (ako vsetci u nas ... bohuzial, ja to mam doma trosku podobne a viem, ze by sa nerozisli, dokonca to ani nechcem, pretoze by som nevedela ku komu ist... teda, urcite by som chcela ist k otcovi, lenze brat by chcel to iste, potom by mi mami bolo tak luto, ze ostava sama, ze by som asi s nou ostala ja, a to by skoncilo tak, ze by som si podrezala zily... takze radsej nech su spolu... aj ja som mala v plane ist na vysku na internat ale otec ma odstavil, ze mi ho nebude platit, okrem toho som chcela ist do trnavy, kde je mala kapacita internatov a nemienim riskovat ze budem zit na ulici... ale teraz je najlepsie, ked nebudes travit vela casu doma, aj ked to poznam a rodicia si zvycajne najdu najlepsi cas na hadky napr vecer, ked ty uz chces ist spat... aspon u mna to tak je
na tvojom mieste by som nedala na výchovné,ty vieš kam chceš alebo keď nie to aspoň kam nechceš.. kým máš ešte čas sa radšej porozhliadni po okolí a rozhodni sa podľa seba..a dovtedy sa pokús dako odreagovať niekde vonku a pod... a s tými rodičmi,je pravda,že ja neviem čo zažívaš,čo cítiš,ale myslím,že názory vyššie majú niečo do seba..
Ja som tiež nenávidela keď sa naši hádali mama mi raz povedala, že ak sa človek háda znamená to, že chce niečo riešiť keď nastane ticho je po všetkom... U nás sa našťastie všetko na dobré obrátilo naši si našli zas k sebe cestu chce to len čas, možno a možno je riešením rozvod to sa musia rozhodnúť tvoji rodičia. Chápem ťa, ja som sa vždy zatvárala v izbe neskôr som začala robiť všelijaké debiliny som rada, že toto obdobie má moja rodina za sebou a ideme spokojne ďalej a sme šťastný. Možno je to u vás tiež len kríza, ktorú treba prekonať...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Rozhodne to nesmies ignorovat a musis zaujat pevne stanovisko. Ak ta nepustia von, ze musis byt doma, tak sa vyjadri ze ODMIETAS byt doma ked sa hadaju. A ked ti aj tak zakazu ist von, tak ten zakaz porus, lebo inak im nedopne ze to myslis vazne.
Podla veku ides na gympel buduci skolsky rok, tak to je este daleko
A na tvojom mieste, s ktorym rodicom mas lepsi vztah, s tym by som sa porozpravala o tvojich problemoch, co sa ti nepaci, co by si robila inak atd. Rodicia su tu AJ od toho, aby vypoculi svoje dieta, ked asi musia vidiet, ze sa s nim nieco deje. Plus pises, ze tam byvate aj s bakou a dedom, s tymi sa nevies porozpravat? Aspon podla toho, ako poznam moju babku, tej by to urcite jedno nebolo.
Vela stastia.
Súhlasím s tým odreagovaním nejakým hobby a tiež zastávaním si vlastného názoru pred rodičmi.
A ohľadom strednej školy, neodporúčala by som ti internát. Ten problém nevyrieši, iba ho odloží na dobu neurčitú a myslím, že ak máš naozaj rada svojho ocina, tak by si ho v tom samého určite nechcela nechať.
A myslím že podľa reakcíí nie si sama, ktorá ma taký problém.
Je bohužial veľa rodín, ktoré sú spolu len kvôli zvyku alebo majetku. Takže možno ti pomôže pocit, že nie si v tom sama a veľa ľudí sa musí s tou situáciu čo je doma zmieriť a žiť svoj život dalej.
Pokým sa nechcú rozviesť, tak ty ich nepresvedčíš. Ak chceš tie hádky aspon trochu zmierniť tak skús napríklad pri najbližšej hádke ísť za nimi a povedz im, že kvôli ich neustálym hádkam sa nemôžeš ani učiť, že ťa vyrušujú. I ked to veľmi nepomôže, ale aspon trochu.