Celkom by ma zaujimalo, preco sviatky ktore uz velmi nepatria do tejto doby (chlapci nechodia "dvorit" dievcatam k nim domov, dievcata nevnimaju velkonocnych kupacov ako kompliment, skor ako otravu), ludia nielen ze oslavuju, ale este aj kazia. Ked ma nie
Noo uznavam velkonocnu oblievacku a dokonca mi to pride ako velmi pekny sviatok a tradicia.
Snad sa zachova este dlho.
A nepride mi to divne, nasi tiez davali sibacom a oblievacom peniaze odkedy si pamatam. Podla mna to je je vobec nova vec.
mna v zivote nikto nepolial a ani som to dnes absolutne necakala, preto som len kukala, ze wtf ked som sa zobudila na to, ze na mna frajer vylial vedro vody on je z takeho miesta, kde je to uplne normalne, zeny sa tomu tesia a vyobliekaju sa mne to pride divne no a aj davat za to daco, hm, asi nie
nemam nic proti tradicii, len sa pytam, ci myslite ze je spravne ucit malych chlapcov, ze oblievacka je jednoduchy sposob ako zarobit peniaze a dievcata nic nedostanu, lebo su dievcata. ak uz dodrziavat tradicie, tak by som skor uznaval, nech si chlapci vykupu nejake to vajicko, malovane alebo cokoladove. kupat peniaze mi pride divne.
Tradicie sa udržujú kvôli malým deťom. Dospelí berú peniaze a slopú. Dievčatká budú šťastné že boli oliate a budú krásne a zdravé celý rok, chlapci uspokoja svoje sadistické sklony, ockovia vypijú a mamky budú spokojné že návšteva videla, ako pekne popratali a napiekli.
Jeden nádcherný sviatok. Ešte nech mi niekto povie, čo to má spoločné s židovským zombie ježišom a môžem v pokoji zomrieť.
Podľa mňa sa táto tradícia nezachová, v mestách už nechodí kúpať nikto, kto nemá malé deti... Drží sa to už iba v dedinách a myslím si, že keby za šibačky nedávali pálenku a peniaze, tak by ani nikto nechodil. Nech to len vymizne, je to sprostá tradícia...
tradicia sama o sebe fajn, keby bolo vonku teplucko a niekto ma oleje tak fajn, povedzme
ale ja neznasam, ked pridu napr byvali spoluziaci, co ma nevedia ani na ulici pozdravit, obleju ma, vytrieskaju, najedia sa u nas a este dostanu aj peniaze, wtf
inak vnimame veci ked sme boli mali...
oficialne? aby sa rodina stretla. Neoficialne? vypit si najest sa a popozerat dievky. a radsej vodou ako vonavkou, ked uz zvyky. ale aj tak si najviac cenim to rodinne a spolocenske stretnutie, porozpravanie sa. dnes som odmietol dozuzlanych 10e a zobral som si, ked som musel, len cokoladu.
tak zalezi od jedinca.
a naozaj je to najvacsi krestansky sviatok... som viac najedeny ako na vianoce....
Nie všetci chodia pre peniaze..samozrejme,keď mi niekto dáva, tak to beriem,ale absolútne vôbec by mi nevadilo,keby som ich nedostal,mne stačí vidieť tie reakcie,najesť sa ,porozprávať ..chcem si udržať čo najdlhšie túto tradíciu
s odstupom času to vidím ako dobrú príležitosť na to, aby sa rodina ponavštevovala, pospomínalo sa, porozprávala čo má kto nové - oni videla ako bývame my, my sme videli ako bývajú oni, vybláznila som sa s bratrancami a sesternicami, kamarátmi.
čo sa týka odmeny, u nás sa veľmi peniaze nedávali, skôr sladkosti, peniaze iba blízkej rodine a dospelým nešoférom vypiť
čo sa týka zvyku oblievať, tak ten mi nikdy neprekážal a neprekáža mi dodnes a dosť nechápem, čo z toho väčšina žien robí taký cirkus
Jasne ze uznavam teraz som prisiel domov aj mne to bride nefer voci dievcatam ze nic nedostanu ale so sestrou som sa rozdeli ked som bol maly. Teraz uz peniaze nedostavam
Oblievačka bola, je a dúfam, že vždy bude !! Síce ja až taký oblievač niesom, ale tých, na ktorých mi záleží olejem ale nie že ani nitka suchá ale tak decentne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Snad sa zachova este dlho.
A nepride mi to divne, nasi tiez davali sibacom a oblievacom peniaze odkedy si pamatam. Podla mna to je je vobec nova vec.
Jeden nádcherný sviatok. Ešte nech mi niekto povie, čo to má spoločné s židovským zombie ježišom a môžem v pokoji zomrieť.
ale ja neznasam, ked pridu napr byvali spoluziaci, co ma nevedia ani na ulici pozdravit, obleju ma, vytrieskaju, najedia sa u nas a este dostanu aj peniaze, wtf
Jak nic nedostanu?! Vsak dostanú korbáčom kres papuľu
Inak to, ze sa vypolievaju peniaze, to volakedy vobec nebolo. Sa chodilo polievať len tak pre kraslice a pohostenie.
oficialne? aby sa rodina stretla. Neoficialne? vypit si najest sa a popozerat dievky. a radsej vodou ako vonavkou, ked uz zvyky. ale aj tak si najviac cenim to rodinne a spolocenske stretnutie, porozpravanie sa. dnes som odmietol dozuzlanych 10e a zobral som si, ked som musel, len cokoladu.
tak zalezi od jedinca.
a naozaj je to najvacsi krestansky sviatok... som viac najedeny ako na vianoce....
čo sa týka odmeny, u nás sa veľmi peniaze nedávali, skôr sladkosti, peniaze iba blízkej rodine a dospelým nešoférom vypiť
čo sa týka zvyku oblievať, tak ten mi nikdy neprekážal a neprekáža mi dodnes a dosť nechápem, čo z toho väčšina žien robí taký cirkus
ja mám tieto sviatky rada
a ja som bola natešená, že tá voda bola teplá a že boli natešení.