@hamaid nie zle si ma pochopil. Keď sa Ježiš pýtal svojich učeníkov za koho ho pokladaju, tak mu Peter odpovedal: ty si mesiáš syn živého Boha. A ježiš na to: blahoslavený si Šimon syn Jonášov, lebo ti to nezjavilo telo a krv, ale môj otec, ktorý je na nebesiach , a ja ti hovorím : ty si Peter, a na tej skale postavím svoju cirkev, ktorú ani pekelné brány nepremôžu...... Všetkých svädcov si ctím.
Som nevedel že už aj v kostoloch majú wi-fi. Či operátori dávajú nejaké zľavy za mobilné dáta pre farárov ?
No určite inak velkým vzorom je Judáš, pretože tak ako ho popisujú biblické príbehy, teda zradu, pre peniaze atď. Sa dnes deje úplne bežne, a všade, každý ťa môže zradiť, teda ľudia si nedôverujú, zradzujú sa a potom zväčša žiadajú o odpustenie a ďalšiu šancu(na ďalšiu zradu zväčša).
A teraz akože tu rozprávaš biblický príbeh, a ja začnem čítať z Koránu, a vraj sú prepojené, tak schválne kde sa stretneme
@wistingher sa k judaš.ke jediný z dvanástich ktorý mal byť svätý. Jeho čin bol daný bohom a nedalo sa z neho vyvliect rovnako ako bolo dané že Faraón neprepusti židov a v egypte dôjde k masakru prvorodenych. Chudák Judáš, bez neho by nebol Ježiš žiadny spasiteľ, svoj čin nemohol nevykonat a za to skončil v pekle navždy zatrateni všetkými Ježišovimi nasledovníkmi
@karlotiskot ano to je oficialne stanovisko cirkvi. Ale bolo najdene aj judasove evanielium (cirkev ho neuznala) kde sa sam judas opisuje ako nejdolezitejsi ucenik . Bohuzial za tych 2000 rokov sa mohla velka cast biblie prekrutit. A aj interprrtacia biblie sa v stredoveku dost zasadne menila. Takze ktovie co bola naozaj pravda a co si tam svojvolne doplnila cirkev.
Svetonos
Zaujímavé, že sa vidíš v petrovi. V tom ktorý sa ,,neštítil,, kradnúť klamať a ubližovať. Vidíš sa v šovinistovi? Hmm, rozšír obzor a skús sa pozrieť na vec i z iného uhlu pohľadu, odhoď klapky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
svätec ...
No určite inak velkým vzorom je Judáš, pretože tak ako ho popisujú biblické príbehy, teda zradu, pre peniaze atď. Sa dnes deje úplne bežne, a všade, každý ťa môže zradiť, teda ľudia si nedôverujú, zradzujú sa a potom zväčša žiadajú o odpustenie a ďalšiu šancu(na ďalšiu zradu zväčša).
A teraz akože tu rozprávaš biblický príbeh, a ja začnem čítať z Koránu, a vraj sú prepojené, tak schválne kde sa stretneme
A môj idol je svätý Abraham, tiež chcem bodať kudlou deti.
Zaujímavé, že sa vidíš v petrovi. V tom ktorý sa ,,neštítil,, kradnúť klamať a ubližovať. Vidíš sa v šovinistovi? Hmm, rozšír obzor a skús sa pozrieť na vec i z iného uhlu pohľadu, odhoď klapky.