V Nizkych tatrach vypaluju kosodrevinu kvoli zjazdovke....
Mozno neviete, ale ta tatranska kalamita nezasiahla len TANAP, a dost znicene su aj Nizske tatry, vcera som isla na Dumbier a celou cestou sme videli ako sa strasne dymi z urcitych casti, ked sme sa vracali tak sme zistili, ze to vypaluju dost siroky pas
Aaach ale ved to je uz daavno jasne, ze Tatry su male na take mnozstvo ludi. Ale hrdi tatranci si vsetko povyrubuju aby mohli mat viac ludi a kym si vsimnu ze ludia uz nemaju co obdivovat bude neskoro...
Tatry su nadherne, ale lyzovat by som tam nesiel. A nebol som tam uz iekolko rokov. Dovod? Preplnene vleky, otrasne sluzby a strasne zdieranie. Keby mali rozum sprezentovali by tatry nie len na lyzovacku ale turistiku a mali by tam ludi pocas celeho roka bez nejakych vacsich zasahov a zarobili by take prachy ako teraz na lyzovackach. Ale budis, ked su ludia jebnuti tak im treba. Len cakam kedy sa aj Rusi spamataju a zacnu chodit do rakuska, talianska kde maju ovela vacsie svahy, 50krat lepsie sluzby a cena porovnatelna s tym co mame v tatrach. A potom zas zacnu tatranci plakat ako im nejdu obchody, aki su chudobni atd ale to ze su jebnuti im nepovie nikto:/
Vsetko, co ste napisali, je uplna pravda, len ja nechcem aby o 20rokov sa moje deti pozerali len na rubaniska, nepripada vam to ako v praveku, ked vepalovali lesy aby mali urodnu podu? Vtedy aspon na to mali dobry dovod, ale teraz.....ja neznasam ludi, ktory vsetko preratavaju na peniaze, co tak nejaka ucta k zivotu, k tej nekonecne krasnej prirode?? Co keby sa aspon zamysleli, ze za to, ze si oni postavia nejaku vilu tak zo slovenskej krasy nic nezostane....stale sa zmyslam nad spolocnostou, kam to dokelu ide??? v nasej rodine sa odmala vychovalo k cestnosti a k inym nadhernym hodnotam, ale pochybujem, ze to este niekde tak funguje....moji spoluziaci bezne kradnu peniaze rodicom na cigarety...ked sa ja pozriem na les, vidim nieco majestatne a krasne, dokonale zohrane, ale ked sa nanho pozrie niekto iny, vidi ibe dalsie moznosti na ziskanie penazi....ja uz nechapem....
Podla mna jedine riesenie je, aby sa strana zelenych dostala do vlady....ono sa to akoze zlepsuje, ale velmi pomaly, a bojim sa, ze kym spolocnost dozreje bude neskoro....
Ľudia si už v tejto dobe vôbec nevážia, čo majú a keď prídeme o posledné naše národné "krásy" potom budeme z toho obviňovať všetkých, len nie seba. Všade vo svete, s výnimkou krajín na vysokej úrovni ako je napr. Švajčiarsko, Slovinsko sa dejú podobné veci... netreba sa preto príliš vzrušovať, skôr sa spojiť a dať patrične najavo svoj názor...ale na to sa aj tak väčšina ľudí vybodne...čiže je to začarovaný kruh... a postupne budeme prichádzať o všetko na úkor blbých bussinesmanov, ktorým ide len o to aby si nahrabali, čo najviac peňazí...a nejaká "príroda" ich vôbec netrápi....
@8 ako moze byt strana zelenych sucastou smeru???? vsak to je jedna strana....ako moze byt jedna strana sucastou druhej???? a inak sorac myslela som, ze strana zelenych bude vladnuca strana tak som to chcela povedat, vtedy by to malo zmysel.....
@9 ja si myslim, ze mlada generacia ma moc s tym nieco spravit, je nas myslim dost, aby sme sa zorganizovali a dali najavo, ze takto nie....lenze to by to naozaj muselo mladych zaujimat, a pochybujem, ze to vacsinu zaujima....
@10 Ja si myslím, že čo sa týka mladej generácie, tých čo to zaujíma aspoň ako tak a dali by sa zlákať na nejaký ten protest, je žalostne málo... Ako vravím, ľudia sa ti na to vybodnú... Ale stále je tu nádej, že sa s tým bude niečo robiť...lenže bohužial, tí ľudia čo sú priebojní, majú moc a vplyv na to serú...takže asi tak...ale je to smutné, čo sa tu deje...
@11 ale zase netreba to vidiet az tak cierne, sme mlady stat, a za ten cas sme myslim spravili naozaj velky pokrok, a ked budeme v EU bude sa to zlepsovat, len by chcelo nieco, co to zrychli, aby sa to nezlepsilo az vtedy, ked uz nic nebude, totizto niektore veci uz nie su obnovitelne, vymiznutie nejakeho druhu....ak aj genetika pokroci natolko, ze bude mozne klonovat poriadne, tak nebude dostacujuca geneticka rozmanitost tych jedincov, to by museli mat geny aspon z 20jedincov, aby to slo....vymiznutie, nejakeho ekosystemu, a tak....a myslim, ze protesty by nemali velky ucinok, skor treba zobudit ludi, otvorit im oci, ukazat ako to bude vyzerat, ak to takto bude pokracovat....
@12 No ja si nemyslím, že sa to tým, že sme v EU(veď už sme dávno tam lol, tak prečo keď BUDEME? bude nejako zlepšovať... Vždy sme boli bitý národ, za čias Uhorska...za čias Česko-Slovenska (keď si všetky úspechy a privilégia privlastnili česi)...a teraz keď už sme súčasťou "Európy"... nezmení sa nič...ostatní budú z nás profitovať, my budeme len prikyvovať, pár silných sa možno presadí...ale toto je značne OFF-TOPIC... spať k téme, myslím, že ľudia naschvál pred týmto všetkých zatvárajú oči...tak pochybujem, že by spolupracovali, keby im ich chcel niekto otvárať...
@13 (tak to s tym budeme bolo odveci....daako mi to nevyslo som spojila dve myslienky, ale zase tak to nie je, vsak nam EU pomaha ovela viac ako mi jej davame, co sa tyka napriklad financii, (ale zase zderstvo su napriklad tie elektrarne, kde islo len o to, aby sme si energiu museli dovazat za drahe prachy)....no a EU pomaha tymi normamy znizuje nam emisie (aj ked je s tym bordel pomaha to)a podobne veci, sprisnuje zakony a myslim, ze by to bolo este horsie bez EU....a toto posledne je uz k teme....Podla mna by spolupracovali, keby im niekto dal nadej, ze by to slo vyriesit, pretoze ked su bezmocny, tak zatvaraju oci...zase teraz nemyslim tych tupcov, co ich to vobec nezaujima, tak tych by sa muselo od zaciatku dokonca preucit na nejake hodnoty a to by neslo tak lahko....ale ja si myslim, ze keby bola snaha, tak by sa minimalne na buducej generacii daco mohlo odzrkadlit. Problem je napriklad v extremistickych organizaciach, ktore tiez nenarobia vela dobreho, napriklad pri tej kalamite, vkuse sa kecalo o tom, ze ci tam nechat to drevo alebo nenechat, a nikdy k tomu nepustili nikoho, kto tomu naozaj rozumie a potom to tak vyzera.....
@14 No takto...EU a všetky tieto dohody dosť pomáhajú ekológii a veciam s tým spojenými, ALE na druhej strane v iných otázkach je to dosť nevýhodné pre nás...dala by som sem aj príklady a podobne, ale to sa do tejto diskusie nehodí, nejaká "blbá politika"... takže späť... Keď sú ľudia bezmocní, tak ťažko im dáš nejakú tú nádej, že to pôjde vyriešiť...asi by som bola dosť naivná a klamala by som, kebyže poviem, že ja tú "nádej" mám... Presne ako si povedala príklad o kalamite v Tatrách...koľko bolo o tom rečí, koľko ľudí mienilo dobre a vedeli o čom vravia...a aj tak tá vládnuca menšina im dala proste K.O... toto je problém, ktorý už rozrástol do obludných rozmerov...a tým, že tu dve 15-16tky budú o tom diskutovať, sa nič nevyrieši...nemyslíš?
myslim, ze zakladam temu EU, lebo toto sa uz neda....mas pravdu, tazko im das nejaku nadej, ale nemyslim, ze je to tak velmi stratene....da sa to, len to by chcelo nieco ine ako tu je...ja nadej mam,(aj ked malu) lebo keby som nemala tak to davno s tymto svetom zabalim, a budem sa tvarit, ze nic take neexistuje...zavriem oci ako vsetci...ale zase tak ci tak treba bojovat, nevzdavat sa hned, vies aj politici su len ludia...co tak otvorit oci rovno im???zase netvrdim, ze ich nebudu viac zaujimat peniaze a vsetko, ale zase neverim tomu, nie nemozem uverit tomu, ze ten zmysel uplne stratili,(nie som naivna viem, ze politici su svine a kradnu statu miliardy a robia mnohe ine podvody) podla mna ma lud naozaj silu, ale ako som povedala treba dat nadej nevzdavat to hned a snad po case, nie okamzite by sa to naozaj odzrkadlilo....nie nic sa tym nevyriesi, ze tu budeme diskutovat, ale mozno par ludi, ktory si to precitaju to obohati a ja to pre nich kludne spravim....
@16 No v podstate máš pravdu...Možno pár ľudí to tu naštartuje, tí to povedia ďalším pár ľudom a tí ďalším a už to pôjde...ale fakt nebuďme naivné, nechcem ti brať nádej a ani vytvárať nejaké nové "ilúzie", ale ja proste neverím, že sa v dohľadnej dobe niečo vyrieši...toto je globálny problém, necítim sa proste na to, že by som v tomto veku riešila takéto "závažné" otázky...radšej sa koncetrujem na problémy bližśie pri mne, ktoré môžem do veľkej miery ovplyvniť... pretože v tomto probléme som len jedna malá rybička stratená v nekonečnom oceáne... a kto tým politikom otvorí oči, mám pocit, že čím ďalej tým viac ľudí len zatvára oči a čím ďalej tým menej ľudí bojuje...
@17 ja sa tiez necitim na to, aby som zachranovala svet, a hlavne nie teraz, ked bojujem o uplne ine veci, ale nenecham to aspon vo svojej mysli tak, ja ked idem okolo niecoho takeho tak sa na to ani nepozeram, ale nemozem sa zbavit strachu a myslienky, ze o toto prideme, a hlavne pisem to sem, lebo ma zaujima, ako to vidia iny ludia, ci som len ja nejaky fanatik, alebo taky pocit maju aj iny ludia, ale vidim, ze aj iny, a naozaj je to globalny problem, ale ked to vyriesime aspon vo svojom okoli, tak aspon tam nieco zostane, lebo kazdy jeden zachraneny strom stoji za to....ale to neznamena, ze sa teraz pojdem privezovat o stromy to nie, len viem, ze minimalne potom, ked budem "velka" tak o to budem bojovat, a preto by sa zisla zistit situacia, ze ci by som vobec mala nejaku podporu, ale myslim, ze hej.....
V Tatrách býva moja teta nebola som u nej už asi dva roky a už ani neviem ako to tam vyzerá, no ale snáď tam pôjdeme v najbližšej dobe... hehe a k tomu vypaľovaniu: Neničia iba lesy, ale aj rastliny a domov zvieratám....taže tak no....
@dasapovedat ,@0 takze dievca,tento portal ani tak nenavstivujem,ani sa tomu tak nevenujem,ale vsimol som si tvoj prispevok,je to pekne,mas rada prirodu podla vsetkeho,proste budes mat rada celu floru,este si mlada,ale poviem Ti vsetko je biznis,ale aj fakt.Mozno som trosku mudrejsi,lebo ja som tanapak,moj otec je stary lesak,vydel som ako drevo z nasich lesov vyvazali Poliaci,Madari a samozrejme Cesi,s tym ze vlada povedala,ze sa nevyvezie za nase hranice ani kubik.
Proste porastu trva niejaky cas,aby sa zregeneroval,aby mlade stromceky zapustili svoje korienky a aby sa zvegetovali a toto je vyhoda pre bohatych akcionarov,ktori si vedia vybavyt povolenia,niektori samozrejme si ich vedia kupit a mozu stavat rozne zjazdovky a svahy a ...,.
Ak by nas stat bol sikovnejsi,peniazky by sa kotulali do statnej kasy a bola by aj vegetacia,ja len reagujem na tvoj clanok,taktiez niesme v parlamente,takze mozeme to len takto rozoberat.
@22 moja sestra studovala povodne lesnictvo a teraz aplikovanu zoologiu polovnictvo, ona o tom vie dost, ale zatial nase diskusie skoncili pri tom, ze: ,,Ty tomu nerozumies, tak do toho nekecaj." A nikdy mi to este nevysvetlila, ale myslim, ze to fakt zalezi od spolocnosti, vezmime si taku Kanadu tam si svoje lesy a svoju prirodu naozaj chrania, dokonca myslim, ze nejake drevo aj dovazaju, takze nemyslim, ze sa to neda, len to chce cas...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Tatry su nadherne, ale lyzovat by som tam nesiel. A nebol som tam uz iekolko rokov. Dovod? Preplnene vleky, otrasne sluzby a strasne zdieranie. Keby mali rozum sprezentovali by tatry nie len na lyzovacku ale turistiku a mali by tam ludi pocas celeho roka bez nejakych vacsich zasahov a zarobili by take prachy ako teraz na lyzovackach. Ale budis, ked su ludia jebnuti tak im treba. Len cakam kedy sa aj Rusi spamataju a zacnu chodit do rakuska, talianska kde maju ovela vacsie svahy, 50krat lepsie sluzby a cena porovnatelna s tym co mame v tatrach. A potom zas zacnu tatranci plakat ako im nejdu obchody, aki su chudobni atd ale to ze su jebnuti im nepovie nikto:/
@9 ja si myslim, ze mlada generacia ma moc s tym nieco spravit, je nas myslim dost, aby sme sa zorganizovali a dali najavo, ze takto nie....lenze to by to naozaj muselo mladych zaujimat, a pochybujem, ze to vacsinu zaujima....
@19 ale ja viem, ale strana zelenych je samostatna strana, len ma nizsku podporu na slovensku
Proste porastu trva niejaky cas,aby sa zregeneroval,aby mlade stromceky zapustili svoje korienky a aby sa zvegetovali a toto je vyhoda pre bohatych akcionarov,ktori si vedia vybavyt povolenia,niektori samozrejme si ich vedia kupit a mozu stavat rozne zjazdovky a svahy a ...,.
Ak by nas stat bol sikovnejsi,peniazky by sa kotulali do statnej kasy a bola by aj vegetacia,ja len reagujem na tvoj clanok,taktiez niesme v parlamente,takze mozeme to len takto rozoberat.
Bujon