kludne sa to moze stat, lebo tieto zakony su uplne blbe.... preco vzdy za vsetko musi niekto pykat aj ked za to nemoze..... ked padne meteorit a nahodou nezhori v atmosfere a zabije niekoho, tak zavru kazdeho kto ma teleskop lebo co? Podla mna uplny nezmysel ked ich zavreli.
kazdy kto sa kedy stretol a chvilu pobudol s talianmi pochopi preco to spravili.
taliani maju na vsetko cas a vsetko maju na salame. mozno je to trocha tvrdy trest ale ak to ma sluzit ako varovanie ostatnym nech, ked je treba, ozaj pohnu zadkom.. nech sa paci.
Podľa mňa si určitý trest zaslúžia, ale rozhodne nie 6 rokov basy.. Myslím že pre inteligentného človeka je trest už len to vedomie že "vďaka nim" zomrelo toľko ľudí a musia s tým žiť.. ďalšia vec, aj keby toto všetko posunuli ďalej, zaujímalo by ma, či by kompetentní obyvateľstvo evakuovali.. silno o tom pochybujem..
Tiež si myslím, že je to prehnaný trest. V tv novinách ani nevysvetlili, prečo vybrali konkrétne ich a nie iných, či merítkom bola ich vzdelanosť, či pozícia. Ja len, že aj iný vedci by to mohli predpovedať, ak by to šlo. Lenže háčik toho je, že zemetrasenie je ťažko predvídateľné a nedá sa len tak stanoviť, že dňa toho a toho bude zemetrasenie... Preto si myslím, že 6 rokov je určite veľa, ale možno boli špekulanti a chceli im dať 2 roky a takto to bude vyzerať koľko veľa im z trestu vlastne odpustili.
Obyvatelia si častokrát postavia domy na tektonických zlomoch alebo subdukčných zónach, kde je pravdepodobný výskyt zemetrasenia, ale vinu nesie seizmológ. Myslím, že prvotne by mal zodpovednosť zobrať na seba majiteľ nehnuteľnosti za to, že si nezistil nič o lokalite, v ktorej chce bývať. A za také Japonsko, kde sú aj magnitúdy o veľkosti 9 nesie zodpovednosť kto? Alebo za hurikány v Severnej Amerike? Proste mi to príde pritiahnuté za vlasy. Prírodné javy tohto typu nie sú do takej miery predvídateľné a je jasné, že keď Taliansko lemuje tektonický zlom, tak že sa tam budú zemetrasenia vyskytovať častejšie než v iných krajinách.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
taliani maju na vsetko cas a vsetko maju na salame. mozno je to trocha tvrdy trest ale ak to ma sluzit ako varovanie ostatnym nech, ked je treba, ozaj pohnu zadkom.. nech sa paci.