ahojte, ako čítam komentáre tak vidím, že je tu veľa ľudí ktorý sa rozumejú chudnutím a spevňovaním tela....chcela by som od vás radu, že prečo sa moje chudnutie zastavilo. Neviem vôbec čím by to mohlo byť zapríčinené. Snažím sa stravovať zdravo a racioná
Schudla si len vodu, aby si schudla trošku viac tak by si musela zvýšiť fyzickú aktivitu. Jednoducho musíš zvýšiť výdaj tak aby ho príjem neprevyšoval.
A zastaviť sa ti to môže po čase tak isto, pretože telo si zvykne robiť zásoby. Ak si zvykne, že máš odrazu menší príjem potravy tak si ukladá aj z toho mála čo do seba dostaneš.
Čiže všetko čo do seba dostaneš tak si telo uloží do zásoby. Ak znížiš kalórie tak ti to veľmi nepomôže.
Jedz len to čo neobsahuje rastové hormóny ani iné sračky, ktoré v dnešnej dobe obsahuje už skoro všetko.
A kuracie mäso z obchodu je toho plné.
predstav si, že obyčajné kurča ti z kuriatka vyrastie za približne pol roka a kupované za 2 týždne.
A ty to potom do seba láduješ.
Musíš veľmi dobre hľadať.
A čokoládu môžeš ale nie sračky ale kvalitnú alebo horkú. Pod 8 euro je to šmejd.
A čo sa týka bio potravín tak ti to vysvetlím - normálna zelenina je postrekovaná približne 30x do roka - bio len 15x ale je to úplne to isté.
nemôžeš najskôr schudnúť a neskôr páliť kalórie - nedá sa to. Maximálne si môžeš stiahnuť žalúdok obmedzením stravy a nebudeš tak pociťovať, že si až tak hladná.
a čo mám jesť čokoládu vôbec nejem zvykla som si už nejesť sladké čo sa týka zeleniny a vajíčok to mám dopestované doma a kedže rodičia robili v polnohospodárstve tak viem presne aký je rozdieľ medzi bio a normálnym a dá sa povedať že skôr nieje rozdiel ako je viem že kuracie mäso nieje dobré ale tak čo mám jesť
naznačím môj jedálniček a podľa môjho názoru jem dosť ranajky: biely jogurt a ovocie, desiata, syr mozzarela a zelenina ako rajčiny a uhorky, obed polievka, kuracie mäso udusené, olovrant 30 deko kuracej šunky, a večera tuniak so zeleninou mne sa to zdá dosť neviem prečo
kuracie maso je jeden z najlepsich zdrojov bielkovin
ach tak velmi zjednodusene, v ten den, ked mas jest viac, si daj na ranajky ovsene vlocky, alebo viac peciva, alebo prazenicu, na desiatu banan, na obed k masu viac zemiakov, alb. ryze, alb. cestovin... v ten dalsi den si daj mensie porcie tych priloh a v ten treti den skus to maso uz len so salatom, max 1 ovocie denne, malo peciva...tento posledny den jedz hlavne maso a zeleninu a cistu vodu , v podstate nic viac len si niesom isty ci to co ti tu popisujemje pre bezneho cloveka ale snazil som sa urobit velmi zjemnene "sacharidove vlny"
no super... tuniak, kuracina, mozzarela sú fajn... ale keď cvičíš a potrebuješ bielkoviny (a niečo ako cícer a ine sturkoviny nepoznáš...)
ale ekď nič pri tom nerobíš tak sa nečuduj že nechudneš...
keď chceš čisto schudnúť, tak treba nízkosacharidkovú stravu
a nie hutať ako @13 povedala vyše štvrť kila masovo múčneho humusu
skús začať jesť kokos, uvidíš, ako sa ti zmenia chute a apetít (ktorý máš očividne dosť veľký. akože fakt, stále nechápem. 30dkg šunky???? ty vole. toľko som naposledy len tak zjedla, keď som bola opitá a iba som to do seba ládovala a neuvažovala som. veď to je úplne, že veľa. a to mne sa smejú, že som čierna diera, lebo žerem celkom dosť, takže ak sa mi toto zdá veľa, tak to je fakt veľa proste )
kalorii ma dost, metabolizmus si urcite nespomali. Jest kazde 2 hod je uplne zbytocne, lebo telo sa do fazy kedy vyuziva ako energiu tuky ani pocas dna nikdy nedostane.
2x tyzdenne chod napr. na 2hod plavat a budes chudnut
Schudol som len stravou bez akéhokoľvek pohybu zo 115kg na 75. Ale my chlapi máme iné spaľovanie...jedol som čokolády, jednoduché cukry, sladené nápoje, čisté mäso a podarilo sa mi to.
Ono schudnúť a schudnúť je rozdiel. Ja som to schudol za rok. Nie je dobré zhodiť za pár týždňov či mesiacov veľa. A tento režim čo si nastavíš už musíš dodržiavať do konca života!!!
Takže ak chceš schudnúť jednorázovo tak je celkom ok ak to robíš takto ale nejesť už nikdy v živote čokoládu alebo pečivo by ma zabilo.
neviem všetci mi hovoria čo mám jest tak mi napíšte aku stravu si vy predstavujete za jeden deň na chudnutie...ja sa snažím naštartovať metabolizmus...a riadim sa podla tohto jedálnička ktorý ostatným pomáhal pri chudnutí bez cvičenia napríklad » www.chudnutie-ako.sk/jedalnicek-na-c...
Každý má iný metabolizmus a to čo vyhovuje niekomu inému s rovnakou váhou ako máš ty nemusí vyhovovať tebe!!!
Ty musíš poznať vlastné telo.
Ja osobne som schudol pomocou jednoduchých cukrov, a kvalitnej stravy. Nie supermarketovej!!!
Ak prestaneš jesť cukry tak nebudeš mať energiu a ak nebudeš mať energiu tak nebudeš mať výdrž. No a ak nebudeš mať výdrž tak budeš unavená a hladná ak budeš chcieť napríklad zvýšiť fyzickú aktivitu.
Čo znamená, že buď si vyčerpáš organizmus alebo sa naješ niečoho iného...po čom samozrejme neschudneš.
rozumne, neprehanat, jak ti vyhovuje. Ale jest kazde 2hod je zbytocne. Ono sa nic nestane ak nahodou nebudes jest aj pol dna. Ja osobne jem vacsinou 4-5x do dna aj to preto, ze proste pri vacsich pauzach mam hlad. Hlavne je prijat adekvatne mnozstva zivin a celkovych kalorii.
Ak mas kazde 2hod nejake jedlo, co ma nejake sacharidy, tak sa ti zdvihne furt aspon kus inzulin a ten blokuje hromadu enzymov. Ked ti vyhovuje 3x do dna jedz 3x, ked 5x tak 5x ale kazde 2hod to mas aspon 7-8 jedal....
Ked nenaberas ani nechudnes, tak bud zniz kalorie alebo zvys vydaj. Od urcitej hranice by som uz potom s kaloriami nesiel dole.
A k ostatnym. Telo nefunguje tak, ze je potravina, z ktorej ztlstnete. Ztlstnut mozte aj zo zeleniny ak jej zjete 5000kcal, vsetko je to hlavne o mnozstvach.
ako pohodka šak ja vypravam sračky vôbec som neschudla 7 kg za mesiac len stravou, bez jojoefektu, lebo tu stravu som si uchovala...
vôbec sa mi za ten rok nezmenil mojim štýlom stravy metabolizmus tak, že zrazu keď niekoľko dni žerem čokolády a čokolády tak normálne až schudnem aké je to telo z toho prekvapené
a nezabudni na to, že inak má chudnúť človek s nadváhou, inak mladá baba, inak staršia žena a inak holka ktorá chce schudnúť 3-5 kg
tak čo mám zameniť počas dňa menej tukov či sacharidov či rátať si kalorie podľa tohto » www.chudnutie-ako.sk/potraviny/energ... a jem 5 jedál bo ráno ranajkujem neskôr bo ešte drichmem a 2 hodiny pred spánkom nič nejem
pozeraj si hlavne tabulky na potravinach nie na nete, lebo oni mozu byt dost off a kludne ti to zrobi 300-500kcal a zrazu je to ten cely deficit. A ked pri tejto strave co mas nechudnes a mas tam napr 2200kcal. Tak zniz bud v tukoch alebo sacharidoch o tych 500kcal a mas. To nie je ziadna veda chudnutie, len treba dodrziavat zaklady, co nik v konecnom dosledku nerobi a radsej vymyslaju myty
skus jest takto:
vstanes: 3dcl cistej vody
ranajky: biely jogurt
desiata: ovocie
obed: maso so salatom, alebo malo prilohy
olovrant: 100g kuracej/morcacej fitness! sunky, paradajka
vecera: tuniak+zelenina
hlad? + 100g sunky
+ kardio a nevsimaj si vahu ale vyzor v zrkadle, pri vysokobielkovinovych dietach zeny velmi na vahe nechudnu, mozu dokonca aj pribrat.
a kolko mám za dej prijat kcal celkovo a kolko v cukroch tukoch sacharidoch a podobne na tej stránke je forum kde uspešne komentuju ludia ako schudli a môžeš vidieť realnych ľudí aj s výsledkami....vieš ja nechcem spomaliť metabolizmus
@bress ty dost casto tocis o kcal, ale myslim ze to ludom velmi nepomoze, lebo je dost rozdiel ci je to z bielkoviny alebo so sacharidu alebo tuku a ludia tomu nerozumeju, potom si este zacnu pocitat kcal a vyjde im blby nevyvazeny jedalnicek
@trueman3 tocim, lebo rozdiel to velmi nie je z coho to je. To ci je zdravsie stravovanie, kde je vela zeleniny, nepecene jedla, bez hromady jednoduchych sacharidov je jedna vec. Ale pri chudnuti u beznych ludi, co nechcu byt fakt shredded ide hlavne len o tu hodnotu kalorii a nejake kardio by bodlo. Bez ratania kalorii vacsina ludi podhodnoti svoj prijem a nic nechudne, aj ked sladkosti, fastfood, mastne jedla nejak nejedia. Kcal clovek neoklame
@henricha nechce sa mi, nebud leniva, ja mam na mliecne vyrobky svoj nazor, ale mliecne vyrobky su vacsinou kaloricke bomby ktore si ty ako chudnuca bez kardia dovolit urcite nemozes.
som tak zmätená že už neviem čo jesť budem sa riadit podla všetkých nie syry nie mäso nie tuky nie sacharidy takže budem žiť zo vzduchu aspoň že vodu mi tu nikto nezakázal
@henricha na tej stranke mas podrobne vsetko vysvetlene, co ti nieje jasne. ked nechudnes, jedz menej a ked uz by si mala jest fakt dost malo tak treba viac kardia, nic zlozite
nechcem jesť málo bo už som skúšala jesť málo len čo sa mi spomalil metabolizmus a skôr som priberala ako schudla....teraz som začala jesť vela a schudla som 3 kg tak neviem no
Mne sa podarilo schudnut cca 20kg za 3 mesiace, na zaciatku uprava stravovacích navykov + cvicenie po troch mesiacoch makacky som uvolnil tempo sem tam som zjedol aj nieco nie uplne kosher, ovela menej som cvicil ( len doma asi 2x do tyzdna nejake cviky s vlastnou vahou + svihadlo ). Vaha kolisala +- 1 az 1,5 kg podla toho kolko som hresil a cvicil Cukor som nejako moc neobmedzoval lebo to bola enegia pre svalstvo ktore dokaze najviac spalovat, cokolada vôbec, morcacie, kuracie, biela activia, vlocky, zelenina, ovocie, cista voda, viac vitaminu C sojove vlocky, lanove semienka, ziadne ovocne stavy lebo sa to nezda ale ked si das par poharov pomarancovej stavy napr. ako keby si zjedla povedzme 1,5 kg pomarancov co nie je po kalorickej stranke sranda. ZIADNE PECIVO HLAVNE BIELE!!! jest mozes aj vecer telo pracuje stale, a ked mas problemove partie na tele ako stehna tak urcite mimo kardio cviceni aj nejake cviky dat treba aby si formovala. A SUPER TAJOMSTVO = VLAKNINA upravil som si metabolizmus a teraz ani necvicim a v pohode si mozem dat aj nejake tie hranolecky sem tam mc Donald ale samozrejme viac sa drzim zdravej stravy chcel som napisat len tolko ze som sa tymto postupom dostal k trvalej zmene ktora mi pomaha ziaden jojo efekt sa nedostavil este som dokonca aj trosku viac schudol
@davidkq super gratulujem ja už mesiac sa snažím stravovať len mi nejako dochádzajú nápady pečivo nepapám vôbec ani nič z múky vlakninu skusim a také niečo ako mozzarelu, syry nepapáš alebo tuniakov??? tak budem musieť viacej cvičiť ako to vidím
ak to berieš tak vážne tak si naštuduj sacharidové vlny a začni (viac) cvičiť
a mne napr pomohol l-carnitin, tiež som schudla cca 3 kg a potom mi to už nešlo a potom som si kupila l-carnitin, vlákninu (v lekárni) a protein a začala som behať (5-10 km, 5x do týždna) a schudla som ďalších 5 kg až sa mi to prestalo páčiť
@53 ono na každého funguje niečo iné, sama musíš zistiť čo ti robí dobre tak sa nimi neriaď mne tiež tlačili do hlavy že sacharidy sú zlé (a zdravé tuky dobré) tak som úplne prestala jesť sacharidy a dosť som pribrala, naopak keď som jedla celkom dosť sacharidov, ako ovsené vločky, ovocie, ryžu a nízkotučné výrobky tak som najviac chudla, ale niekomu napr pomôže nejesť sacharidy
@jessiqa no podarilo sa mi schudnúť ďalšie 2 kg takže dokopy 5kg zo mňa ubudlo....a skúšala si sacharidové vlny?....bo tiež nad nimi uvažujem bo bruško sa mi začína formovať, že by mi to urýchlilo, ale bojím sa, že keď skončím na sacharidových vlnách priberiem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
81 komentov
A zastaviť sa ti to môže po čase tak isto, pretože telo si zvykne robiť zásoby. Ak si zvykne, že máš odrazu menší príjem potravy tak si ukladá aj z toho mála čo do seba dostaneš.
Čiže všetko čo do seba dostaneš tak si telo uloží do zásoby. Ak znížiš kalórie tak ti to veľmi nepomôže.
A kuracie mäso z obchodu je toho plné.
predstav si, že obyčajné kurča ti z kuriatka vyrastie za približne pol roka a kupované za 2 týždne.
A ty to potom do seba láduješ.
Musíš veľmi dobre hľadať.
A čokoládu môžeš ale nie sračky ale kvalitnú alebo horkú. Pod 8 euro je to šmejd.
A čo sa týka bio potravín tak ti to vysvetlím - normálna zelenina je postrekovaná približne 30x do roka - bio len 15x ale je to úplne to isté.
ach tak velmi zjednodusene, v ten den, ked mas jest viac, si daj na ranajky ovsene vlocky, alebo viac peciva, alebo prazenicu, na desiatu banan, na obed k masu viac zemiakov, alb. ryze, alb. cestovin... v ten dalsi den si daj mensie porcie tych priloh a v ten treti den skus to maso uz len so salatom, max 1 ovocie denne, malo peciva...tento posledny den jedz hlavne maso a zeleninu a cistu vodu , v podstate nic viac len si niesom isty ci to co ti tu popisujemje pre bezneho cloveka ale snazil som sa urobit velmi zjemnene "sacharidove vlny"
asi aj lutujem ze som ti tu vobec nieco pisal lebo...takto vseobecne to ma asi vypovednu hodnotu 0.
viac než štvrťkila pomletého humusu samostatne na OLOVRANT???
ty vole.
inak mozzarella je tučný syr, ak by si nevedela.
ale ekď nič pri tom nerobíš tak sa nečuduj že nechudneš...
keď chceš čisto schudnúť, tak treba nízkosacharidkovú stravu
a nie hutať ako @13 povedala vyše štvrť kila masovo múčneho humusu
kokooooooos
» www.naturalnews.com/029841_coconut_...
Tamto co som pisal vyssie rusim.
Jes dost vela bielkovin, zato na vahe nechudnes, ale na tuku mozes, hlavne ked robis kardio.
2x tyzdenne chod napr. na 2hod plavat a budes chudnut
Ono schudnúť a schudnúť je rozdiel. Ja som to schudol za rok. Nie je dobré zhodiť za pár týždňov či mesiacov veľa. A tento režim čo si nastavíš už musíš dodržiavať do konca života!!!
Takže ak chceš schudnúť jednorázovo tak je celkom ok ak to robíš takto ale nejesť už nikdy v živote čokoládu alebo pečivo by ma zabilo.
inak ja nechápem, načo tam radia šunku, keď to je proste múka. ale inak áno, žitné chlebíky a tak, ale žer múku v šunke v pohode :3
Ty musíš poznať vlastné telo.
Ja osobne som schudol pomocou jednoduchých cukrov, a kvalitnej stravy. Nie supermarketovej!!!
Ak prestaneš jesť cukry tak nebudeš mať energiu a ak nebudeš mať energiu tak nebudeš mať výdrž. No a ak nebudeš mať výdrž tak budeš unavená a hladná ak budeš chcieť napríklad zvýšiť fyzickú aktivitu.
Čo znamená, že buď si vyčerpáš organizmus alebo sa naješ niečoho iného...po čom samozrejme neschudneš.
Ak mas kazde 2hod nejake jedlo, co ma nejake sacharidy, tak sa ti zdvihne furt aspon kus inzulin a ten blokuje hromadu enzymov. Ked ti vyhovuje 3x do dna jedz 3x, ked 5x tak 5x ale kazde 2hod to mas aspon 7-8 jedal....
Ked nenaberas ani nechudnes, tak bud zniz kalorie alebo zvys vydaj. Od urcitej hranice by som uz potom s kaloriami nesiel dole.
A k ostatnym. Telo nefunguje tak, ze je potravina, z ktorej ztlstnete. Ztlstnut mozte aj zo zeleniny ak jej zjete 5000kcal, vsetko je to hlavne o mnozstvach.
vôbec sa mi za ten rok nezmenil mojim štýlom stravy metabolizmus tak, že zrazu keď niekoľko dni žerem čokolády a čokolády tak normálne až schudnem aké je to telo z toho prekvapené
a nezabudni na to, že inak má chudnúť človek s nadváhou, inak mladá baba, inak staršia žena a inak holka ktorá chce schudnúť 3-5 kg
vstanes: 3dcl cistej vody
ranajky: biely jogurt
desiata: ovocie
obed: maso so salatom, alebo malo prilohy
olovrant: 100g kuracej/morcacej fitness! sunky, paradajka
vecera: tuniak+zelenina
hlad? + 100g sunky
+ kardio a nevsimaj si vahu ale vyzor v zrkadle, pri vysokobielkovinovych dietach zeny velmi na vahe nechudnu, mozu dokonca aj pribrat.
@lawey pockaj ,ta svina si ma zablokovala ja tu hned nieco pridam o jojo efekte, tagnem ta
ale nebol to jojo efekt to boli cielene nabraté kilogramy
a mne napr pomohol l-carnitin, tiež som schudla cca 3 kg a potom mi to už nešlo a potom som si kupila l-carnitin, vlákninu (v lekárni) a protein a začala som behať (5-10 km, 5x do týždna) a schudla som ďalších 5 kg až sa mi to prestalo páčiť