pri pečení som zatiaľ dosiahla len funkcie vyššie postaveného kuchtíka (väčšinu vecí robím sama, ale ešte som nespravila úplne sama taký koláč, aby som s ním bola spokojná)
vo varení... na byte som šéfkuchárom, ale to len preto, že spolubývajúcu musím učiť i také základy ako uvariť ryžu/cestoviny.
Ale variť ma baví, zatiaľ, čo som varila, sa mi všetko podarilo, nie, že by som dakedy skúšala veci typu sviečková, ale kurča spravím na mnoho spôsobov a vždy je super.
A raz som spravila dokonalú slepačiu polievku. Len už nemám tajnú ingredienciu, tak už varím len také bežne dobré slepačie polievky
A najväčou špecialitou boli isto moje cestoviny na smotane, so syrom a šampiňonmi, nakoľko som si len tak z hlavy zosmolila recept, ktorý vyšiel fenomenálne, nakoľko inak cestoviny nemám až tak rada (a dúfam, že si recept ešte pamätám
radsej peciem ako varim ale nemam problem z nicim zatial sa ludia nestazovali..max. ze je to menej slane/korenene ale to uz si mozu dochutit podla seba
už 3 roky som prinútená variť aj piecť, lebo nie som milionárka aby som sa pri mojej bezlepkovej diéte kupovala chlieb za 4€ a podobne. takže hej varím, keď musím a dúfam, že sastále zlepšujem veľa toho ešte neviem. Ale napr dnes som robila muffiny a boli celkom fajn
no mňa varenie nejako extra nebaví, lebo sa bojím, že sa mi to všetko pokazí, že niečo spravím zle ale pečenie je lepšie a najväčšie kulinárske dielo? asi čokoládové muffiny
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
áno.
neviem to takto presne povedať/vybrať si.
ale na včerajší guláš som hrdá .
a nič také mega super neviem
dovolim si povedat, ze velmi chutne
vo varení... na byte som šéfkuchárom, ale to len preto, že spolubývajúcu musím učiť i také základy ako uvariť ryžu/cestoviny.
Ale variť ma baví, zatiaľ, čo som varila, sa mi všetko podarilo, nie, že by som dakedy skúšala veci typu sviečková, ale kurča spravím na mnoho spôsobov a vždy je super.
A raz som spravila dokonalú slepačiu polievku. Len už nemám tajnú ingredienciu, tak už varím len také bežne dobré slepačie polievky
A najväčou špecialitou boli isto moje cestoviny na smotane, so syrom a šampiňonmi, nakoľko som si len tak z hlavy zosmolila recept, ktorý vyšiel fenomenálne, nakoľko inak cestoviny nemám až tak rada (a dúfam, že si recept ešte pamätám
a nerada pečiem/varím mäso lebo sa surového neznášam dotýkať (ale keď musím tak musím)
A zatiaľ som urobila len jeden koláč, ale bol celkom fajn a aj jesť sa dal
a na počudovanie,varenie ma v poslednej dobe začalo dosť baviť
najväčšie kulinárske dielo,hmm,neviem,nič špeciálne asi, ale úplne milujem svoje rizoto!
Piect som este nic nepiekol, okrem maslovych keksov (tajny babkin recept), ktore su fakt vynikajuce...
vcera som robila Quiche Lorraine a bol super