neviem a nechce sa mi zároveň. otravuje ma myšlienka, že niečomu ako jedlo mám venovať čas (mama hovorí, že nemám vzťah k jedlu a má pravdu, keby som mala možnosť žiť bez jedla, asi by som nad tým reálne uvažovala). ja som taký "umelec", keď niečo robím, tak väčšinou nemyslím na nič iné, ani na jedlo, pitie či chodenie na záchod, kým to nie je fakt akútne, takže myšlienka ísť variť ma vyslovene otravuje. a keby som piekla, už by sme to tu nestíhali jesť, keďže mama často pečie. a tiež sa mi nechce.
ale s @tunidlom rada varím! napríklad polotovarovú pizzu a hranolky.
Som vyuceny kuchar-casnik dokonca vyznamenany ale k peceniu vztah nemam..k vareeniu ako tak, ked je treba napriklad niekde na chate a podobne, ale doma malokedy
V anketách takéhoto typu naozaj dosť často jednoduché možnosti "áno" a "nie" fakt chýbajú. Škoda, že si to autori neuvedomia skôr, že nemôžu dať iba možnosti podľa svojho vlastného gusta, ale musia trochu myslieť aj na ostatných, ktorí na anketu budú odpovedať.
A k téme: Piecť nepečiem. Ani som nikdy neskúšala. U nás doma to bolo vždy výsadou starej mamy a tá pečie grandiózne, takže skúšať ju prekonať by bolo veľmi trápne a nemalo by to zmysel. A pečenie ma ani nikdy neťahalo.
S varením som na tom v poslednej dobe stále lepšie a lepšie. Asi opačne než @anzu , moje receptory v mozgu sú veľmi vľúdne spojené s jedlom, čiže nažratím sa niečoho dobrého som schopná sama sebe dokonale zdvihnúť náladu a tak podobne. A myslím si, že aj láska ide cez žalúdok. Takže ak mám v nejaký moment na niečo chuť, tak pokiaľ si na to trúfam a mám pocit, že mám na to skilly, tak si to urobím. Tak som si včera robila zemiakový šalát a dnes som k tomu vyprážala bravčový rezeň a mala som baštu (len ten sviniar mohol byť mladší, určite to bol nejaký starý brav). Uznávam, že viem iba jednoduchšie veci, ktoré vlastne nemožno pokaziť (jednoduché restované mäsité jedlá, zapekané jedlá, cestoviny atp.), ale celkom sa to dá jesť, pokiaľ sa mi niečo neposerie. V poslednej dobe sa mi to prekvapujúco celkom darí
A samozrejme, viac ma baví variť, keď mám pre koho, ale pokiaľ chcem vyskúšať niečo, pri čom si nie som istá prvý raz, a neviem, či to zvládnem, tak to radšej testujem iba sama na sebe.
zriedkavo varím a občas pomáham, viem upiecť pár jednoduchých koláčov, ale maximálne raz za rok. varím občas cez víkend, keď mám na to náladu, resp. sa mi nechce trepať do jedálne
Jednoznačne... Rád. V podstate všetko na čo stačím. Nerád experimentujem. Držím sa osvedčených receptúr. Frčím na: koláčoch, bábovkách, palacinkách, lievancoch, zemiakových plackách... Proste žiadne mrcinky /mäsko/. Vraj čo spácham je stráviteľné, teda budem v tom pokračovať. Sorry, musím už k sporáku, čosi sa mi tam páli?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Ale všeobecne asi viac a aj radšej varím..
ale áno, tieto dve základné možnosti tu chýbajú ..
ale s @tunidlom rada varím! napríklad polotovarovú pizzu a hranolky.
k téme: hej.. pomáham .. snaha tu je xD
A k téme: Piecť nepečiem. Ani som nikdy neskúšala. U nás doma to bolo vždy výsadou starej mamy a tá pečie grandiózne, takže skúšať ju prekonať by bolo veľmi trápne a nemalo by to zmysel. A pečenie ma ani nikdy neťahalo.
S varením som na tom v poslednej dobe stále lepšie a lepšie. Asi opačne než @anzu , moje receptory v mozgu sú veľmi vľúdne spojené s jedlom, čiže nažratím sa niečoho dobrého som schopná sama sebe dokonale zdvihnúť náladu a tak podobne. A myslím si, že aj láska ide cez žalúdok. Takže ak mám v nejaký moment na niečo chuť, tak pokiaľ si na to trúfam a mám pocit, že mám na to skilly, tak si to urobím. Tak som si včera robila zemiakový šalát a dnes som k tomu vyprážala bravčový rezeň a mala som baštu (len ten sviniar mohol byť mladší, určite to bol nejaký starý brav). Uznávam, že viem iba jednoduchšie veci, ktoré vlastne nemožno pokaziť (jednoduché restované mäsité jedlá, zapekané jedlá, cestoviny atp.), ale celkom sa to dá jesť, pokiaľ sa mi niečo neposerie. V poslednej dobe sa mi to prekvapujúco celkom darí
A samozrejme, viac ma baví variť, keď mám pre koho, ale pokiaľ chcem vyskúšať niečo, pri čom si nie som istá prvý raz, a neviem, či to zvládnem, tak to radšej testujem iba sama na sebe.
Tak aspoň nejaké malé "odporučanie" pri tom zakladaní aby nezabudali na take možnosti.
Nabudúce nezabudnem!
@fxx
ale iba také všelijaké moje veci, točím pár obľúbených jedál dookola.
Chuchvalec
"Umelec" znie krajšie ako "geek"?
(NIČ:pods.meno, sing.: zasmážka, korenia, cesnak, krumple)
a je parádna
ale voľaké plnené hydiny a francúzske chody, tak to nie.......