Tvojim anketám a diskusiám tuším netreba prikladať nejaký hlboký výraz, však?
A napríklad, ja to robím, ale ako čubka domáca si určite nepripadám, ba dokonca ani ako žienka domáca. To je údel toho, keď chceš bývať sám! A ja napríklad, keď to robím pre niekoho, kto to vie oceniť (kamarát/kamarátka/partner), tak ma to aj baví a napĺňa.
týkajú sa ma len práce okolo domu (tie ma bavia), čo sa týka domácnosti, tak len technické záležitosti (montáže, opravy, údržby), takže si síce nepripadám ako čubka, ale skôr ako taký roboš multiinštrumentalista.
@milos111 keď raz budeš bývať sám (lebo mám pocit, že to u teba momentálne ešte nehrozí), tak oceníš to, čo všetko pre teba mama v domácnosti robí a pochopíš aj to, prečo by si jej mal pomáhať
varim, periem, upratujem a nepripadam si ako cubka domaca, len si myslim ze ked ma rodicia zivia v mojich 21 rokoch, tak je spravne aby som pomahala, ved to nenecham cele na maminu a vobec mi to nevadi.
Robim co si napisal + ovela viac a nie nepripadam si ako cubka domaca. Kym zijem s mamou, je moja svata (medzirecou aj zakonna) povinnost podielat sa na chode domacnosti.
Kto zbytocne nerobi bordel nemusi vela upratovat. Nakupy vybavujem autom v tescu nakupim na cely mesiac , dam do mrazaku a finito. Perie predsa pracka a vyvesat pradlo nie je az taky problem.
Umyvanie riadu nie je problem vdaka novej jary, ktora za jeden cent umyje az 11 tanierov
Ale proste, je to len o organizacii, o niecom, co sa zauzije a potom to uz prestanes vnimat.
Dokym si nenajdem zivotneho partnera nevidim jediny dovod, preco by som sa mal odstahovat. I ked mohol by som, keby som chcel. Mama je ochotna predat byt a kupit 2 mensie
co je na tom zle???...ved to je ako ked psa a musis a onho starat...akurat ze tu sa staras sam o seba co je este dolezitejsie...ak si chces dobre zit musis sa o seba starat ne???
@milos111 Absolútne pekne to vystihol @hawran !! Inak klobúk dole pred ľuďmi, čo to berú takto, som na tom veľmi podobne.
A len tak mimochodom, ešte pre Miloša:
To, že bývam sama, znamenalo, že bývam samostatne - v byte je však hneď niekoľko ďalších ľudí. Aj predtým som už bývala sama, ale opäť raz tam bolo niekoľko iných ľudí!
"Ty si predtým asi na všetkých v spoločnej domácnosti robila,
zato tam je napísané - našťastie už to dlho trvať nebude," - nie, nerobila, a myslím si, že v normálnej rodine to tak ani nie je. Vždy jeden druhému pomáhajú a tak vzniká kooperácia
mne to nevadi. ani mi to nepripada nejake strasne. jedine, do coho sa fakt musim nutit je umyvanie okien. ach. ale inac v pohode.
tak ma napadlo, ked som sa ucila na matury, vtedy by som rada robila hocico ine, hoci aj upratovala, alebo co. doslova som tuzila po tom, aby som mohla radsej varit alebo upratovat namiesto ucenia. vsetko sa mi zdalo byt lepsie ako sedenie nad knihami.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Tvojim anketám a diskusiám tuším netreba prikladať nejaký hlboký výraz, však?
A napríklad, ja to robím, ale ako čubka domáca si určite nepripadám, ba dokonca ani ako žienka domáca. To je údel toho, keď chceš bývať sám! A ja napríklad, keď to robím pre niekoho, kto to vie oceniť (kamarát/kamarátka/partner), tak ma to aj baví a napĺňa.
A ešte mi vysvetli zmysel diskusie prosím
zato tam je napísané - našťastie už to dlho trvať nebude,
preto teraz byvaš sama a je ti dobre
nie je to náhodov v tvojom prípade taka keď pomaháš kamarátkam je to pekne od teba ak to ale oni aj patrične ocenia,
zmysel? medziľudské vzťahy v súkromnom živote, rodine, komunite a pod.
robím to všetko, vôbec mi to nevadí, je to znak mojej samostatnosti (na tú finančnú tiež raz dôjde)
a aj keď prídem domov, tak s tým pomáham, nechápem, prečo by som mala nechávať všetko na mamu.
nevarte, neperte, neupratujte, nenakupujte a nič nerobte - hlad, špina, humus, prázdny žalúdok a prázdny byt; nervy, infarkt, patológia, cintorín...
Kto zbytocne nerobi bordel nemusi vela upratovat. Nakupy vybavujem autom v tescu nakupim na cely mesiac , dam do mrazaku a finito. Perie predsa pracka a vyvesat pradlo nie je az taky problem.
Umyvanie riadu nie je problem vdaka novej jary, ktora za jeden cent umyje az 11 tanierov
Ale proste, je to len o organizacii, o niecom, co sa zauzije a potom to uz prestanes vnimat.
A len tak mimochodom, ešte pre Miloša:
To, že bývam sama, znamenalo, že bývam samostatne - v byte je však hneď niekoľko ďalších ľudí. Aj predtým som už bývala sama, ale opäť raz tam bolo niekoľko iných ľudí!
"Ty si predtým asi na všetkých v spoločnej domácnosti robila,
zato tam je napísané - našťastie už to dlho trvať nebude," - nie, nerobila, a myslím si, že v normálnej rodine to tak ani nie je. Vždy jeden druhému pomáhajú a tak vzniká kooperácia
tak ma napadlo, ked som sa ucila na matury, vtedy by som rada robila hocico ine, hoci aj upratovala, alebo co. doslova som tuzila po tom, aby som mohla radsej varit alebo upratovat namiesto ucenia. vsetko sa mi zdalo byt lepsie ako sedenie nad knihami.
robim vsetko ale zaroven to iste robi aj moj muz. zatial si nepripadam ako čubka a myslim, ze ani on nie