Akú zeleninu máte úplne že najradšej? Nemyslím tak, že ju máte len veľmi radi, ale že by ste ju zaradili do tej pre vás úplne top zeleninovej kategórie.
Za mňa je to cesnak, medvedí cesnak, mladá cibuľka, pažítka, rukola a poľný šalát.
@torpedo08 Pravda, zemiaky už asi ani neberiem ako zeleninu (asi preto, že sa nekonzumujú surové) Ale keď, tak hranolky a opekané zemiaky mám najradšej, i keď to už zďaleka nie je tak zdravé ako iná zelenina. ...A keď už sme pritom, tak určite ešte aj varená kukurica!
Ja to budem asi takto postupne dopĺňať vždy, keď mi pripomeniete niečo, na čo som zabudla
@torpedo08 A ešte krokety a chipsy naríklad, hej veľa toho je zo zemiakov, naozaj Inak vieš čo som si všimla odkedy žijem v ČR? Že tu v každej jednej reštaurácii, jedálni, hospode, kdekoľvek... sú ako príloha uvedené aj bramboráčky (mini zemiakové placky). Naozaj v každom menu je to ako samozrejmosť
@torpedo08 Ale napr. taký šalát z rukoly, medvediaho cesnaku, či pažitky s pretlačeným cesnakom, s čiernym korením, chilli a olivovým olejom a trochu osolený je napr. tiež mega dobrý. Aspoň u mňa je to porovnateľné tým hranolkám. Rovnako aj varená kukurica, hrášok, či mladá cibuľka. Ale tak ja mám hrozne divné chute, napr. vôbec nemám rada kapustu, zavárané uhorky, či paradajky...
@wistingher Ani taká úplne mladučká olúpaná ti nechutí? Ja starú tiež nemám rada vôbec, také tie cibuľové prúžky a tak. Mladá má chuť skoro ako pažítka...
Cibula a cesnak. Bez toho by nebolo žiadne jedlo jedlom. A potom rajčina, uhorka, kapusta atď... A rajčina je vlastne ovocie. Tak potom to všetko ostatné.
@helloxd uplne v kazdej restike v Prahe 2 a 3 a aj na Dejvicich kde som dosial bola som videla medzi prilohami bramboracky najskor som dlho nevedela ani co to je. Jedno ci v tych hospodskeho typu alebo takych tych viac restauracnych. Okrem orientalnych a pod samozrejme.
Ehm a este na Holesovicich inde sa moc nepohybujem. Ty si to este medzi prilohami nevidel nikde? A teda este raz, vola sa to vola bramboráčky. Neviem ci je to uplne to iste, ale mne to tak pripada
Hah medzi uplne topky radim zrele domace paradajky (uplny top topov), potom mrkva a uhorka v salate, taka ta salatova kapusta trosku nakyslasta tu uplne zboznujem, a potom z tych netradicnych milujem ZELER
minule som si pripravoval na panvici niečo z cibuli, paradajky, papriky, a ešte neviem akeho druhu zeleniny spolu s cestovinami. cestoviny s hocijakym druhom dusenej zeleniny sú topka
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
Ja to budem asi takto postupne dopĺňať vždy, keď mi pripomeniete niečo, na čo som zabudla
Zemiaky, kukurica, , hrach, mrkva, patizón...
Cibula fuj!
a pór! a mrkva!
joj to sa nedá ani vyberať všetka zelenina je super