Tak som sa dopocul ze do jedal ako jogurt (napr Danone), cukriky (Skittles, Lentilky) zuvacky, zavarane ovocie sa pridava farbivo E120 ktore sa ziskava tak ze sa chytia chrobaky vysusia poemlu sa na prasok,
toto cervene farbivo je sice prirodne a zdravotne nezavadne ale je to maso, okrem toho do mnohych sladkositi sa pridava zele ktore sa ziskava s kosti zvierat. Lesk na draze sa ziskava z hovien hmyzu. Do niektorych nanukov sa pridava nieco z hovadzieho sadla. Vanilkova aroma sa vyraba z analnych vymeskov bobra ktorymi si znackuju teritorim. Na druhej strane prichute ktore som vymenoval su vsetko prirodne latky.
@1
a na ďalšej stránke je smiešne v dnešnej dobe deliť látky na
prírodné - dobré
umelé - zlé
jed, ktorý majú v sebe niektoré rastliny či živočíchy, ťa môže ľahko zabiť a pritom je prírodný
kopa liekov, ktorá denne zachraňuje množstvo životov, je umelá a napriek tomu prospešná
vies o tom ze ani vela alkoholu nieje veganskeho? ani dzus? lebo sa filtruju cez lacnu zelatinu ktora sa vytvori s odpadnu masoveho priemyslu u nas na svk bolo len par piv veganskych za to v cesku ich bolo ovela viac na nete je aj zoznam ktore su a niesu vegan vitajte v realite
@mielikki dobre pises ono vela ludi si mysli ze co je chcemicke je zle a ale aj chemicke latky su sucast prirody. a my sme tiez sucast prirody takze kazda umela latka, je vpodstate aj prirodna.
mimochodom nedavno som cital ze ani pri latkach ako aspartam a glutaman sodny nebola dokazana ich skodlivost. len niektore studie zistili ze aspartam sa metabolizuje na metanol z coho potom laicka verejnost a novinari zacali sirit konspiracie ze aspartam sposobuje rakovinu alebo nici pecen atd.dokonca niektori veria ze cola s cukrom je zdravsia ako ta light.
@exomor viem ze do piva sa pridava nieco zivocisneho a este nejaka zivocisna latka co odstranuje kal z piva a tusim ze sa to pridava aj do niektorich vin ale uz si nepamatam presdne co to je
@exomor mimochodom ak chces veganske pivo tak vedla danoveho uradu Bratislava II a FreshMarketu su velke bio potraviny a tam je vela znacoiek piv z celeho sveta. Urcite tam budu mat aj nejake veganaske.
Tiež je treba dávať pozor na syr. Niektoré syry obsahujú syridlá - enzými používané v syridle sa nachádzajú v žalúdku teliatka, a aby ich extrahovali, tela zabijú. Takéto syry potom samozrejme nie sú vegetariánske.
@xxar3s aj tvrdy alk nie vsetok je vegan, no ja niesom z BA ale je aj dost velkych pivovarov kt maju pivo bez zivocisneho a daju sa kupit uz hocikde ja pivo moc nepijem a niesom z BA ale vdaka;d
Vegetariani podla mna taketo veci neriesia je to sice hnus co vsetko sa do jedla dava a co by tam vobec nemuselo a nemalo byt ale co uz no takto detailnejsie to riesia az vegani
@torpedo08 to farbivo ja zatial osobne naozaj velmi neriesim.. ale.. na tie syry (resp. syridlo, lebo napriklad aj v hotovych omackach alebo peste sa nachadza syridlo) a na zelatinu si davam pozor
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
a na ďalšej stránke je smiešne v dnešnej dobe deliť látky na
prírodné - dobré
umelé - zlé
jed, ktorý majú v sebe niektoré rastliny či živočíchy, ťa môže ľahko zabiť a pritom je prírodný
kopa liekov, ktorá denne zachraňuje množstvo životov, je umelá a napriek tomu prospešná
mimochodom nedavno som cital ze ani pri latkach ako aspartam a glutaman sodny nebola dokazana ich skodlivost. len niektore studie zistili ze aspartam sa metabolizuje na metanol z coho potom laicka verejnost a novinari zacali sirit konspiracie ze aspartam sposobuje rakovinu alebo nici pecen atd.dokonca niektori veria ze cola s cukrom je zdravsia ako ta light.
» invivomagazin.sk/chemikalia-z-pe...
» invivomagazin.sk/strasiak-glutam...