No teda skor som myslel ze tu ide o spojenie ze nech sa niekto nestara ze ked sa ho daco spytam a on odveti ze ma to nemusi zaujimat a ze je to jeho vec, no ale tak ja som dost otvoreny a nepouzivam to jaksi..
podla mna to zalezi skor od kontextu v akom sa to pouzije. napriklad:
A: Je ti nieco? (mas nejaky osobny problem?)
B: To je moja vec! (nepotrebujem pomoc, zvladam to, nechcem ta do toho zatahovat)
toto jo ok. preco by sa mali vsetky veci riesit kolektivne, su osobne veci, ktore clovek nemusi chciet rozoberat.
ale ato pripad:
A: Mas s nim problem? (pri pohlade na B ako kope do psa)
B: To je moja vec! (drz hubu, lebo kopnem aj teba)
toto uz ok nieje, lebo to nieje len vecou B, ale kazdeho, kto ma rad zvierata a chce psovi pomoct. teda sa to riesi kolektivne.
viem, asi si myslite, ze som sa nadychal niecoho skodliveho, a ze co to tu potim, ale pointa je v tom, ze ak robis nieco, na co sa tyka aj niekoho ineho akymkolvek sposobom, uz to nieje tvoja vec a tato hlaska potom moze vytocit.
cts_w myslim, ze ten prvy priklad co si udal tiez nie je uplne v poriadku. lebo ked sa ta niekto spyta ci ti nieco je, tak to znamena ze sa o teba zaujima a nie je mu to jedno. ty ked mu vsak odpovies ze to je moja vec, tak to je jak rana pod pas. myslim ze netreba byt nejak privelmi inteligentny, aby clovek dokazal to, ze nepotrebuje pomoc a ze nechce toho druheho do toho zatahovat, vyjadrit aj slusnejsie
to P3tula: ale ty to predsa nemusis arogantne vysteknut. podla mna ak to povies jasne "je to moja vec", je to rovnake, ako ked povies "neries to", alebo "zmenme temu".
ja osobne napriklad nemam rad ak zo mna ludia nasilu nieco tahaju ak im to nechcem povedat a vacsinou to zo mna ani nedostanu a urazia sa. to je podla mna nefer, lebo kazdy ma pravo mlcat a nechat si nieco pre seba bez ohladu na to, ze to niekto iny chce vediet a riesit.
ja som na tom rovnako ako aj Cts_w. ja mam tiez obcas chvile ked necem nieco riesit s niekym inym.ja si to akoze vazim ze sa zaujimaju ale ked je o tom tazko rozpravat tak preco do toho dalej rypat.
Mm nepochopim preco sa tu na slovenku kazdy stara o inych. Dokonca ludia tu maju problemy inych radsej ako tie swoje. A ani nie koli tomu ze ich cu riesit ale koli tomu ze potrebuju klebety
Proste ked njekto powje moja wec tak je to uplne normalne, pretoze kazdy by sa mal w prwom rade starat o seba.
ale tak samozrejme ze ked sa nas to pyta niekto blizky abo tak, tak jasne ze mu nepowjeme "moja wec" abo "neries"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
a "nie je moja vec," ze tie deti tam niekde nemaju co jest...
no nanastvite sa potom...
v takýchto prípadoch sa na tom smejem...ale zatial je to jediný prípad kedy sa smejem
inak to neznášam...tak ako keď niekto povie:mám právo vyjadriť svoj názor a následne nevie prijať názor druhého...
A: Je ti nieco? (mas nejaky osobny problem?)
B: To je moja vec! (nepotrebujem pomoc, zvladam to, nechcem ta do toho zatahovat)
toto jo ok. preco by sa mali vsetky veci riesit kolektivne, su osobne veci, ktore clovek nemusi chciet rozoberat.
ale ato pripad:
A: Mas s nim problem? (pri pohlade na B ako kope do psa)
B: To je moja vec! (drz hubu, lebo kopnem aj teba)
toto uz ok nieje, lebo to nieje len vecou B, ale kazdeho, kto ma rad zvierata a chce psovi pomoct. teda sa to riesi kolektivne.
viem, asi si myslite, ze som sa nadychal niecoho skodliveho, a ze co to tu potim, ale pointa je v tom, ze ak robis nieco, na co sa tyka aj niekoho ineho akymkolvek sposobom, uz to nieje tvoja vec a tato hlaska potom moze vytocit.
ja osobne napriklad nemam rad ak zo mna ludia nasilu nieco tahaju ak im to nechcem povedat a vacsinou to zo mna ani nedostanu a urazia sa. to je podla mna nefer, lebo kazdy ma pravo mlcat a nechat si nieco pre seba bez ohladu na to, ze to niekto iny chce vediet a riesit.
Proste ked njekto powje moja wec tak je to uplne normalne, pretoze kazdy by sa mal w prwom rade starat o seba.
ale tak samozrejme ze ked sa nas to pyta niekto blizky abo tak, tak jasne ze mu nepowjeme "moja wec" abo "neries"