jasne jak kokot si mazal 5 hodin 300 priatelov čo? smiley: ja som chcela spraviť podobné, ale po dvoch ludoch ma to rpestalo baviť, tak som zrušila konto a spravila nové konto...a tam nahadzala 30 ludi a bolo hotovo!!
ja som tiez zmazal a ta ulava potom : D ale uz mi to je jedno ja fejsbuk neriesim takze pre mna za mna nech si ma prida kto chce ako chce ja tam nic nepridavam na nastenku fotky som dal prec takze suma fuka : D
jak moze mat niekto 300 priatelov omg..to si nejaka superstar alebo co? realne clovek pozna tak 50tku ludi z toho najblizsi su mozno maximalne desiati..
nechcelo sa mi to zmazávať, tak som si zrušila účet, založila nový a tam hodila asi 30 ľudí... ale teraz tam už skoro vôbec nechodím, nič tam nepridávam, tak mi to je úplne jedno, koho tam mám...
mám 250 priateľov, z ktorých každého jedného poznám, nepochopím však tých, ktorí majú v priateľoch ľudí, s ktorými nevychádzajú a len na seba pindajú cez statusy...
@micenzo spolužiaci zo základnej, spolužiaci zo strednej, spolužiaci z výšky, kolegovia z roboty, rodina, kamaráti z baru.... nazbiera sa, samozrejme že sa dá poznať aj viac ľudí.
@boloabude tu predsa nejde o ruky v ohni, ide o nejaké spoločné záujmy, príp. povinnosti, stretávanie sa v reálnom živote a tému na rozhovor. it's just fuckin' facebook!
mám na facebooku momentálne presne 247 priateľov, veľa z nich vidí len obmedzený obsah a nevymažem ich len kvôli tomu, že je to rodina, príp. nejakí tí spolužiaci a ľudia, s ktorými potrebujem byť zadobre, pravidelne vymazávam ľudí, s ktorými mi už kontakt nič nedáva, ale na 40 by som to určite nedala.
@burble ja to nikomu neberem sam mam na FB cca 1200 freund ale zeby som bol s kazdym kamarat to nie. Pridem na party pridem domov a uz 5 ziadosti na priatelstvo...
Neviem. Po dosiahnutí cca 120 priateľov ich počet narastá veľmi, veľmi pomaly. Niektorí si ma mažú sami a tak.
Stále poznám viac ľudí. A to, že s niekym nekomunikujem ešte nieje dôvod na vymazanie, zvlášť ak na neho nemám iný kontakt ako FB.
Ak niekoho v priateľoch nechcem, tak mu nepotvrdím žiadosť, alebo mu dám "pokusné" dva týždne a potom sa rozhodnem. Väčšinou ale otravných ľudí ruším z nástenky a obmedzujem ich.
Mažem iba ľudí čo spamujú s debilinami a nedajú si povedať.
@boloabude nepridávam si ľudí tak ako ty že ho raz stretnem na party a už potvrdzujem žiadosti, ale tých ľudí čo tam mám, ako už napísala @burble poznám, trávim, alebo som s nimi trávila určitý čas a viem kto je čo zač, mazať by som ich nevedela, pretože sú to priatelia s ktorými som kedysi trávila, alebo trávim každý deň, zdieľala/m spoločné záujmy, alebo iné aktivity, ruku do ohňa by rozumný človek vedel dať len za priateľov a tých vie narátať na jednej ruke...
zo 150 som zmazal 150.. a bol som mesiac uplne bez toho a vobec mi to nechybalo...ale potom som zistil, ze FB je jediny mozny kontakt s par ludmi, s ktorymi nemozem byt osobne, tak som to po case nejako opat obnovil..mam tam 20 ludi a spokojnost...
ja som tiež zredukovala na 50- 30 spolužiaci, min. 10 rodina a nejaké chvíľkové záležitosti.
po lete sa však počet zvýšil o polovicu
a najradšej by som si vymazala trištvrte tých kokotov falošných, ale mám pocit, že to by sa mi potom štikútalo do konca šk. roka, keďže infantilnosť, gossip girl a hotel paradise s jemným podmazom starých babiek z miletičky, hej, tak to vládne v mojom okolí. ooo, sakra, chcelo by to zmenu.
@klaudiqaaa no a z tejto kratkej konverzacii sme prisli na to ze ja chodim na party a uz potvrdzujem ziadosti (ktore samozrejme nepotvrdzujem ale nechavam v karantene nepotvrdenych) a ty kazdeho poznas alebo zdielate spolocne zaujmy alebo ine aktivity. Ok vec ukoncena
@boloabude "sam mam na FB cca 1200 freund ale zeby som bol s kazdym kamarat to nie. Pridem na party pridem domov a uz 5 ziadosti na priatelstvo" ....vyznelo to tak .... ako mne je jedno kto má koho v priateľoch, príde mi divné len to čo som už spomenula :p
tak ja mam 413 ludi tam a da sa povedat ze takych 400 poznam osobne..paru ludi si mna vymazalo..sem tam ja to precistim tak o 20-30..a viem sui predstavit vymazat takych 300 v pohode ale nemam na to dovod, a moze sa stat ze budem od nich nieco potrebovat a tak..aspon mam prehlad o nich priblizne ked s nimi nemozem byt osobne
Ja ich mám okolo 100 a sem tam to vymazávam. Mal som ich viac, ale potom som to vymazával. Neviem si predstaviť ich tam mať viac ako 160, príde mi to zbytočné, ale človek nikdy nevie.
vlastne hej. ak by som si tam mala ponechať fakt len ľudí, s ktorými normálne komunikujem na každodennej báze, tak by mi ich tam fakt zostalo len zopár.
ale je skôr používam facebook ako keby adresár, mám tam proste ľudí, ktorí sa mi niekedy môžu zísť, alebo ich budem chcieť možno osloviť na nejakú spoluprácu, alebo tak
a proste je to pohodlná forma kominukácie.
ale zasa, je pravda, že by som mohla vymazať aspoň kokotov, ktorí ani nepozdravia na ulici a s ktorými v živote nič nebudem mať na žiadnej úrovni
mam 100 presne myslim teraz, tak okolo 90 bezne, ale je par novych, uvidim ako-co ... mam na FB priatelov s ktorymi sa aspon raz do roka stretnem nazivo hlavne ... ale aj tak je asi 30 byvali ci terajsi spoluziaci, 10 rodina, 10 kvalitni a pod.
teraz som vcelku spokojny s newsfeedom, som rad, ze nemam spammerov ziadnych a ze tam hry neplieska a nikto mi nic neposiela s hrami,
nie. na FB mám okolo štyristo ľudí, a áno, všetkých poznám aj osobne... je pravda, že niektorých som stretla len raz (teda, že sme napr. boli spolu na jazykovom pobyte, brigáde, a zopár sa nájde aj takých, ktorých som stretla len na nejakej party), a dáko extra ich tam nepotrebujem mať,ale zato si ich nebudem mazať takisto sú tam ľudia, ktorých som niekedy aktívne stretávala,ale už s nimi nie som veľmi v kontakte... ale tiež ich nemažem, hoci s väčšinou nepíšem často, ale je fajn občas vidieť, ako sa im darí... a mne osobne príde napr. dosť blbé, ak si ma vymaže bývalá spolužiačka, s ktorou som vychádzala myslím celkom v pohode, no už sa nestretávame... neviem, skrátka neriešim cez FB nejaké dôležité veci, ktoré by som chcela zverejňovať len úzkemu kruhu, takže mi to je viac-menej jedno...
podľa mňa je dosť smutné, že ti zlepšuje náladu taká... v reálnom merítku v podstate nič neznamenajúca činnosť. to v živote nedokážeš robiť nič plnohodnotné, na čo by si mohol byť právom hrdý?
Mám ich tam 122 a sú rozdelený v asi piatich skupinách a rozhodne sa nedá povedať že by oni videli všetko čo tam dávam ja Mám tam aj ľudí ktorých som ešte nestretol ale prídu mi zaujímavý alebo ľudí ktorí boli len krátkou známosťou napríklad spolužiaci z HI s ktorými som robil pár týždňov na nejakom zadaní. Vyhadzujem len ľudí ktorí prezentujú názory voči ktorím sa vyhadzujem napr. Rasizmus.
ja som ich zredukovala cez prazdniny asi o takych 70. hrozne som chcela, aby mi ostalo do 50 ludi (mam teraz 159 a z toho asi 20 su kvoli simsovi ), ale ostali mi tam ludia, ktorych ked stretnem, tak sa s nimi porozpravam a mam ich rada.. ale online ma vidi asi tak 10 ludi, ktorych mam uplne ze najviac rada
mam ich tam teraz asi 250, z toho mozno max. 5 ludi je takych, ktorych osobne nepoznam. uz som ich parkrat premazavala, ale v zasade to nejak neriesim. ak ma niekto otravuje prispevkami, tak si ich bloknem na news feede a nestaram sa.
pre mňa je fb info stránka, kde sa spájam s ľuďmi, ktorých poznám, to, že tam mám niekoho za priateľa, pre mňa znamená maximálne to, že môže vidieť moje príspevky a ja môžem vidieť tie jeho. Nepovažujem za potrebné brať si to nejako vážnejšie.
Ľudí na priateľov, kamarátov a známych rozdeľujem v reáli, nie na fb
ked som mala FCB tak som ich tam mala okolo 400 - to bol rekord a potom to už šlo len nižšie a nižšie až sa to zredukovalo len na kamarátov a spolužiakov - cca 60 ludi, a nakoniec som to vyriešila tak, že som si celý FCB vymazala a je mi dobre. Už ho nemám asi rok a necítim sa nejak extra ukrátená...to raz som videla také video o FCB a vtedy som si uvedomila, aké to je na nič..
vymazávam zriedka..keď tak je tam možnosť "omezeno" ..čo je vlastne to isté ako keby ich ani medzi priateľmi nemám..+ si blokujem príspevky niektorých "priateľov"..
Nechce sa mi to mazat lebo nie su zoradeni podla abecedy tak v tom mam chaos.. A vobec co je to za modu ohanat sa tym kto ma menj priatelov na fb? Ja to berem ako komunikacny prostriedok zo spoluziakmi, znamymi kamaratmi, ked volaco potrebujem pomoct alebo vyriesit.. Je to len siet preboha, je mi to jedno kolko ich tam mam as kolkymi sa bavim v reali castejsie, riesite pcviny
mám okolo 50-60 priateľov a všetkých osobne poznám, okrem tých pár, ktorých som spoznala cez internet.. a neviem si predstaviť, že by som si vymazala väčšinu, možno tak okolo 10 ľudí by sa dalo, ale s väčšou časťou z nich si aspoň píšem a nemám dôvod si ich vymazať..
párkrát som to spravil keď som si zistil že sa mi tí ľudia ani neodzdravia a párkrát keď som myslel že sa bude lepšie na nich viac nepozerať. teraz ich mám okolo 200 a sú to len ľudia o ktorých si myslím že je vhodné ich tam mať a takí s ktorými nemám problém na ulici pokecať hocikedy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
74 komentov
mám ich tam 8 a pravidelne som v kontakte asi len s 5 .
To si mám pridávať každého koho stretnem na ulici ?
Denne mam min. jednu ziadost a nepotvrdzujem uz. Takze su v karantene
Stále poznám viac ľudí. A to, že s niekym nekomunikujem ešte nieje dôvod na vymazanie, zvlášť ak na neho nemám iný kontakt ako FB.
Ak niekoho v priateľoch nechcem, tak mu nepotvrdím žiadosť, alebo mu dám "pokusné" dva týždne a potom sa rozhodnem. Väčšinou ale otravných ľudí ruším z nástenky a obmedzujem ich.
Mažem iba ľudí čo spamujú s debilinami a nedajú si povedať.
po lete sa však počet zvýšil o polovicu
a najradšej by som si vymazala trištvrte tých kokotov falošných, ale mám pocit, že to by sa mi potom štikútalo do konca šk. roka, keďže infantilnosť, gossip girl a hotel paradise s jemným podmazom starých babiek z miletičky, hej, tak to vládne v mojom okolí. ooo, sakra, chcelo by to zmenu.
Vymazávam si len tých, ktorí mi spamujú nástenku.
Inak by som ich dokázal vymazať aj oveľa viac, len to by nebolo pre mňa užitočné.
ale je skôr používam facebook ako keby adresár, mám tam proste ľudí, ktorí sa mi niekedy môžu zísť, alebo ich budem chcieť možno osloviť na nejakú spoluprácu, alebo tak
a proste je to pohodlná forma kominukácie.
ale zasa, je pravda, že by som mohla vymazať aspoň kokotov, ktorí ani nepozdravia na ulici a s ktorými v živote nič nebudem mať na žiadnej úrovni
len nejako sa nikdy nedostanem k tomu
je to len fb, nikto ma tam neirituje, ak hej nemam problem ho zmazat, ale ze by som si teraz sla triedit 300 frends, to sa mi nehcce, fakt...
teraz som vcelku spokojny s newsfeedom, som rad, ze nemam spammerov ziadnych a ze tam hry neplieska a nikto mi nic neposiela s hrami,
toto tu necham 8)
inak nevymazavam, vela ludi tam mam kvoli klubu a tymto sposobom najrychlejsie posuvam informacie.
Ľudí na priateľov, kamarátov a známych rozdeľujem v reáli, nie na fb