Ako ste sa stali vegetarianom? Z dna na den alebo posostupom casu? Ako ste nahradili latky, ktore su v mäse pripadne od kial ich ziskavate teraz? Poznate nejake stranky na nete, ktorw vm pomohli a tak? priapdne mate njake rady na toto stravovanie?
..lebo
tu si môžeš niečo prečítať, je tam veľa rôznych informácii: » www.vegspol.cz/showpage.php?na... (mám medzi známymi dosť veľa vegetariánov/vegánov, takže to prišlo postupom času nejak samo) dnes však už mäso jem, teda zväčša ryby, ale stále tvorí môj jedálniček z veľkej časti vege strava...
čo ja viem... proste som prestala jesť maso. to je to isté, ako ked niekto prestane jesť napr. kukuricu. Proste ju prestane jesť a nerieši. nič som si nenahrádzala, ani som si nečítala žiadne príručky.
najprv som len tak chcela vyskúšať ten mesačný kresťanský pôst bez mäsa a potom mi spolužiačka poradila pozrieť si Earthlings a odvtedy vlastne a namiesto mäsa jedávam tofu na všetky spôsoby + sójové plátky
mäso je 100 krát zdravšie ako sója a výrobky z nej, keď chceš byť vegetarián alebo vegán a hodláš jesť sóju, ostaň radšej mäsožravcom, aby si si neurobil zdravotné problémy
a áno, japonci jedia sóju, ale! na iný spôsob.. fermentovanú, čistú a nie tento predražený šmejd v obchodoch
@unknownboy tempeh nie je nekvalitná sója, klasickú sóju nemusíš vôbec kupovať (tam súhlasím, že kvalita nie je bohviečo)...a za ďaľšie: vegetariánstvo sa nezakladá na pojedaní sóje... ...strukoviny, obilniny, zelenina, ovocie, syry, domáce vajíčka nič?...nevegetariáni majú strašne obmedzenú predstavu o tom, čo všetko sa dá konzumovať...
A je na to aj liek či sú to trvalé následky ? Ale nie je mi ukradnuté kto čo papká
Ja práve na obed chcem ísť na perfektný hovädzí hamburger aj s volským okom a slaninkou, BBQ omáčkou proste delikatesa Ale vidím to tak, že nakoniec pôjdem na Miletičku na čínu
@unknownboy presne, okrem tohoveľa sóje zo zahraničia je silno opesticídované gmo. @openmindedfreak tempeh je práve fermentovaný, preto je oveľa zdravší a lepší než napr. tieto sójové kocky, plátky a podobné šmejdy. a okrem toho chutí asi 100000x lepšie...
@openmindedfreak aha to som z toho akosi nepochopila, v tom prípade ok @16 posledná veta - máš úplnú pravdu, naše mäso je úplne awesome, žiť v USA tak určo prejdem na vegetariánstvo.
Ja som prešla zo dňa na deň na vegánstvo. A žiadne látky v mäse nahradzovať nepotrebuješ, tvoje telo sa ti tisíckrát poďakuje ked nebudeš jesť živočíchov, ver mi. Veľa ľudí ťa bude odsudzovať a odhovárať, ale za to môže len nedostatok poznatkov a primitívne názory bez štipky logiky. Ak chceš, pozri si dokument Cowspiracy, čo je asi najlepší dokument čo som videla. Veľa ľudom otvoril oči. A pokiaľ chceš aj z takej zdravotnej stránky vedieť niečo o vegetariánstve a vegánstve pozri si Forks over knives.
@unknownboy 100 krát? Si si istí? Si istí aj tým, že čo všetko si bol? Ako nehnevaj sa na mňa ale argument o gmo sóji a japoncoch je ako prefotený zo stránky, ktorí vydával podobné články aby na ich konci autor skonštatoval že v ich e-shope je omnoho lepšia náhrada za sóju.
Sója má svoje vady, ale rozprávať o nich v našich podmienkach kde je zákaz pestovania GMO, ktorí sa obchádza nanajvýš pri "testovacích" poliach s kukuricou a tliachať ešte o fermentovaní. Potom obhajovať mäso, pritom drvivá väčšina GMO vypestovanej sóje ide práve do toho mäsa...
Ako nehnevaj sa , ale buď si troll, buď žiješ v inom pravdepodobne dosť vzdialenom štáte, alebo so štipkou informácii vieš dospievať ku krkolomným presvedčeniam, čo je slušne povedané, že si tupý.
Všetkého veľa škodí. Z neustáleho žrania banánov môžeš skapať, z citrusových plodov mať obrovské problémy s pleťou, orechy rovnako ako sója môžu spôsobovať problémy malým deťom (cca do 3 rokov) a plodom tehotných žien, sú tiež stokrát horšie ako mäso?
Ako nič proti mäsožravcom, zo zdravotného hľadiska môže byť mäsožravec rovnako zdravý ako vegetarián či vegán, ale týchto tliachov o sóji mám už dosť. Vedecky podložené sú výskumy s nefermentovanou sójou (pokiaľ viem). Je namieste sa pýtať či je zdravé jesť niečo čo potrebuje takýto proces aby bola zdraviu neškodná, ale obhajovať mäso na základe toho, že sója (ktorá nie je jedinou "náhradou" mäsa) môže za určitých okolností škodiť, to je proste splietanie kktín...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
» www.vegspol.cz/showpage.php?na... (mám medzi známymi dosť veľa vegetariánov/vegánov, takže to prišlo postupom času nejak samo) dnes však už mäso jem, teda zväčša ryby, ale stále tvorí môj jedálniček z veľkej časti vege strava...
a áno, japonci jedia sóju, ale! na iný spôsob.. fermentovanú, čistú a nie tento predražený šmejd v obchodoch
Ja práve na obed chcem ísť na perfektný hovädzí hamburger aj s volským okom a slaninkou, BBQ omáčkou proste delikatesa Ale vidím to tak, že nakoniec pôjdem na Miletičku na čínu
@openmindedfreak tempeh je práve fermentovaný, preto je oveľa zdravší a lepší než napr. tieto sójové kocky, plátky a podobné šmejdy. a okrem toho chutí asi 100000x lepšie...
dospel som, že mäso má veľa benefitov a môžme byť rady, že to slovenské mäso je omnoho zdravšie ako nejaké mäso z usa, ktoré sa za mäso nedá pokladať.
@16 posledná veta - máš úplnú pravdu, naše mäso je úplne awesome, žiť v USA tak určo prejdem na vegetariánstvo.
Držím palec. Podľa mňa neoľutuješ.
Sója má svoje vady, ale rozprávať o nich v našich podmienkach kde je zákaz pestovania GMO, ktorí sa obchádza nanajvýš pri "testovacích" poliach s kukuricou a tliachať ešte o fermentovaní. Potom obhajovať mäso, pritom drvivá väčšina GMO vypestovanej sóje ide práve do toho mäsa...
Ako nehnevaj sa , ale buď si troll, buď žiješ v inom pravdepodobne dosť vzdialenom štáte, alebo so štipkou informácii vieš dospievať ku krkolomným presvedčeniam, čo je slušne povedané, že si tupý.
Všetkého veľa škodí. Z neustáleho žrania banánov môžeš skapať, z citrusových plodov mať obrovské problémy s pleťou, orechy rovnako ako sója môžu spôsobovať problémy malým deťom (cca do 3 rokov) a plodom tehotných žien, sú tiež stokrát horšie ako mäso?
Ako nič proti mäsožravcom, zo zdravotného hľadiska môže byť mäsožravec rovnako zdravý ako vegetarián či vegán, ale týchto tliachov o sóji mám už dosť. Vedecky podložené sú výskumy s nefermentovanou sójou (pokiaľ viem). Je namieste sa pýtať či je zdravé jesť niečo čo potrebuje takýto proces aby bola zdraviu neškodná, ale obhajovať mäso na základe toho, že sója (ktorá nie je jedinou "náhradou" mäsa) môže za určitých okolností škodiť, to je proste splietanie kktín...