Co si myslite, je to vela? Myslim ak ma baba 14 a chalan 21 alebo 15 a 22 ? Je 7 rokov v tomto pripade vela? A pre tych, co si myslia, ze ide mu iba o to jedno, tak vobec to nevyzaduje
tak vacsinou v tomto veku maju ludia uplne ine zaujmy, povinnosti...proste generation gap rozdiel moze byt kludne aj 10 a vyssie, ale v takomto veku si to realne fakt neviem predstavit
Medzi mojou mamou a mojím otcom je rozdiel 13rokov A mám kamošku, ktorá má 14 a má frajera, ktorý má 19 /čiže 5 rokov/ ale podľa mňa im to klape. Síce on pracuje v Blave, čo je od levíc asi 150km a chodieva za ňou len tak raz za mesiac, tak ale neviem.
poznám prípad, keď išiel 20-ročný so 14-ročnou na rande do kina na film od 15 rokov a pri pokladni sa aj otočili, lebo mladú bez občianskeho nepustili
a vo všeobecnosti mi to príde divné, hlavne keď ja sa skôr obzerám po starších babách. a myslím, že obaja majú pravdepodobne v tomto veku rozlišné priority, názory a celkovo asi aj život. iné to je samozrejme, keď je takýto vekový rozdiel u dospelých ľudí..
mal som taky vztah a nikto nemal nic proti.. (15 a 22) a nemal som ziadne naroky ohladom sexu a inych intimnosti... a neuverite, ale s nou som prezil pekne chvile aj bez tych veci..
konaj ako myslis..a ked vravis, ze je v pohode v tych veciach tak nemas co riesit..mas vlastny rozum,urobis si usudok ked budete spolu..
@siimonaa strasne sa mi pozdava vtipne ako pouzivas mudre slovicka v nie zrovna uplne genialnom kontexte nuz ale stane sa
ale k veci, takto, ak mas taky vztah, tak potom nerozumiem naco je toto forum, pretoze kazdy, kto si nemysli, ze je to v poriadku je odsudeny na to aby od teba pocuval, ake to je v poriadku... ak sa pytas len preto aby si si mohla podporit vlastne pohnutky tak sa musis prirpavit na to ze niek azdy bude suhlasit, to da rozum
a hovoris trosku zcestne. lebo ano, holka moze byt vyspela a chalan "zaustalejsi" a ano, co ja viem v 7% pripadov to moze DLHODOBO klapat ao fajnove hodinky, ale inak je to dlhodobo neudrzatelne. pretoze ci chces alebo nie, 14-15 je pubertalny vek aj pre cloveka s IQ 160 ku prikladu. A ked ma clovek 22, premysla uz inak. konci vysku alebo uz pracuje, premysla, ako sa pohnut dalej. premysla ako jeho zivot bude vyzerat, zacina sa uz realne stavat na vlastne nohy. Dievca v 15-tich taketo problemy nema.
ano teraz pride tvoja reakcia o tom, ako tomu nerozumiem a ako vam to klape. tak prosim, len... rozumies, riad sa vlastnym instinktom, nie ze zalozim si forum aby som tu nasla ludi co si myslia to iste a ti co nie tak ich idem presviedcat...
a ja v tom práveže problém nevidím, u nás v prváku spolužiačka chodila s 34-ročným a neubudlo z nej O_o ale najviac ma pobavilo to s tou pedofíliou to akože vážne?
snazim sa pochopit, preco ludia hned odsudzuju taketo rozdiely
urcite, ze na jeho zivot vplyvaju ine faktory, ale to ma nejaky priamy dopad na vztah? alebo by mu vedela rovesnicka lepsie poradit? na zaklade stale neziskanych skusenosti?
ty asi nemas 18 starsi vacsinou uz neocakavaju take reakcie ale mozno si iba velmi vztahovacna, ale musim uznat, ze mas rozhlad
ktory slovnik cudzich slov pouzivas? musis mi nejaky kvalitny odporucit!
dobre ale takto, neviem, ci ti su tieto veci jasne,... ale vies, ak v spolocnosti prevlada nejaky nazor, teda konretne tento nazor, ze 14+21 je weird, tak to nie je nejakou zvlastnou nahodou. je to preto, ze sa preukazalo, ze drviva vacsina takychto pokusov zlyhala. chapeme sa, vsak?
a inak, ludia neodsudzuju tie orzdiely, ludom je to sum a fuk. mne moze byt srdecne vies kde si nejaka holka s birdzu chodi s 9 rocnym alebo 90... pytas sa na nazor. pytas sa co si o tom myslime. no a my ti odpovedame. tak stale nerozumiem v com je problem. podla teba je to normalne, podla nas nie ba nazory su subjektivne, ale tvoj je lepsi alebo co?
pozri sa, co ja viem? mozno sa budete o 5 rokov brat. a mozno uz budes mat o 5 rkov 2 deti s inym
ja sa ale s tebou bavim matematickym sposobom. je tu tak 90% sanca, ze do roka budete uz davno rozideni.
tak su ludia, ktori vela citaju a potom nie su obmedzeni vyjadrit sa vecne, bohuzial ostatni sa potom utiekaju k vysmechu, ale budis, kazdy si nejako nastavuje zrkadlo
@siimonaa prvy krat v zivote mam pocit, ze niekomu by ovela viacp rospelo citat v tom veku bravicko. mozno by bola potom tato diskusia uz uplne zbytocna. nie ze by uz teraz nebola,.
@trdelniiiq asi si aj ja taky slovnik zaobstaram.. teda.. asi zacnem ten co mam doma pouzivat.. nech sa mi potom nestavaju taketo veci
tak v tom ti pevne drzim palce, ale obavam sa, ze ak natrafis na podobne pripady ako si ty sama, nebudes to mat jednoduche ...nechcela som ta urazit, v prvom prispevku som sa aj vyjadrila uplne normalne bez napadania, ale ked vidim tieto tvoje chabe pokusy vyplodit nieco inteligentne, kde miesas hrusky s jablkami, a ma to teda maximalne opacny efekt, si to tu vyslovene pytas...
vazim si nazory Vas vsetkych, hoci od mnohych je vypovedna hodnota plna rozporov, hlavne ak je evidentne, ze sa riadia heslom "kam vitr, tam plast"
prave preto su atraktivni zrelsi ludia, ale ako sa sami mozte presvedcit, vek nema obcas ziadnu asociaciu s vyspelostou, prave naopak, u niektorych snad degraduje
mám 14 a spoznala som sa s jedným 21-ročným na nete,šli sme von a sme super kamaráti (niečo sa riešilo aj bližšie) ale super si rozumieme takže .. je to max. individuálne
som potesena, ze si prisla na korenTvojho problemu; som si ista, ze citame odlisne zdroje, mozno nemas mosnost dostat sa v bravicku k relevantnym informaciam a asi pouzivaju aj iny slovnik
a nazory mojich rovesnikov nie su pre mna prekvapenim
@siimonaa a ty si myslis,ze nase nazory su nevyspele a tie tvoje uplne mega najviac?tym ze si najdes nejakeho o 7 rokov ci kolko starsieho budes uplne cool podla mna.
a nie nezavidim ti,nemam co.
ano ako hovoris starsi ludia su pre mladsie dievcata atraktivnejsi lebo maju viacej rozumu a su vyspelejsi,ale s tym prichadza aj nieco ine...
a do vztahu sa nehrniem bez toho aby som tu osobu predtym nepoznal z nezavislej stranky..
bohuzial niekto ma zle skusenosti
bud sa dievcina sprava ako uplne decko alebo je ten chalan totalne vygumovany a nosi rozum v gatiach..
alebo nastastie je dievcina uplne inteligentne, rozumovo uplne inde ako jej rovesnicky a ten chlap je ozaj normalny. clovek, ktoremu nejde len o sex v tom vztahu a maju si co povedat...
@leaav takze bavil chrumkaveho chlapceka? boze taktch neznasam ale skoda no.. k tebe by sa hodil niekto starsi, rozumny.. ale inak si super, ze si sa nedala
@trdelniiiq ze nie si s tou osobou v priamom kontakte, ze nepustas si ju k telu, ale vnimas aky ten clovek je.a potom zistis, ze aky ten clovek je..ku komu sa ako sprava, ake ma nazory..
tak ako tu, mozes si niekoho vyhliadnut, mozes ho pozorovat a neskor ak sa ti bude zdat celkom rozumny tak sa s tou osobou das do kontaktu a uz je to potom o tom ako si koho pripustis k telu.
co si si asi vsimol, nepisem si s ludmi len tak pre nic za nic, bud s tou osobou mas vela spolocneho, bud je ti vzdialena rodina, bud mu mozes v zivote poradit alebo len tak sa bavit..je to individualne..
ja sa dokazem bavit s kym kolvek ak si s tou osobou mam co povedat a ak nie, tak ak chcem ,nieco si najdem
@siimonaa počuj ty sa velmi tvaris tak mudro... preoc ti ale nedoplo, ze keby bola pravda niekde blizko tvojich myslienok a teda ja by som bola obmedzena mozgovou kapacitou i zmyslanim, tak prva vec, ktoru by som robila je, ze by som sa tvarila, ze tie fundovane zdroje mam... a keby bol moj zdroj bravicko, tak si to necham pre seba...
ja neviem myslela som, ze takymto logickym uvaham sa chytas, ale teda ked tvrdis, ze zdroj mojich informacii j e bravicko, potom tazko ale daj este daco, je mi potom tak dobre.... mam sa strasne rada po konverzaciach s ludmi ako ty
@tomias tak ale ono v laske vacsinou nemas cas na to nezavisle spoznavanie.. resp. ani nie ze cas ale ak ta niekto opanta a zalubis sa, pritom si dotycnu vtedy nepoznal, mnoho ludi sa sprava tak, ze nic nevnimaju iba sa unasaju srdieckami niekde mimo a absolutne neregistruju, ako sa ten druhy sprava
@leaav tak to je fakt chory jedinec. bud teda rada, ze ti to povedal na rovinu.
@trdelniiiq tak ja mam taku povahu (blizenec) ze kazdeho si musim spoznat a zatriedit si ho niekam takze s tou mojou to bolo o tom, ze to prislo necakane..
predtym sme sa ako tak 2 roky poznali.
dakedy sa da udrzat si odstup od niekoho a potom sa stane nieco comu nikto nepochopi a uz je ruka v ruke..
@tomias jj, ja som tiez podobne na tom, i ked nie som blizenec
ked som sa do niekoho zalubil, take 3 mesiace som nechal vsetko tak a dotycnu len spoznaval, no a vacsinou sa z nej uz po par tyzdnov vyklul, pre mna nudny a nezaujimavy clovek, takze som sa aj hned odlubil a slo sa dalej
nechápem ako sa môžu stále nájsť ľudia čo tu hľadajú pomoc... nájdu sa tu len dva typy ľudí... zúfalci a tí čo trolujú pre radosť takže zbytočná každá ďalšia podobná téma
akože zrejme normálne to nie je, ale je to každého osobná vec a keď sa cítia dobre tak ok. mám napr. 24 ročného kamoša, ktorý chodí s 15tkou a skoro každý jeho kamarát do neho preto furt drbe a rehot osobne však s 15-tkou by som si určite nezačal. poznal som aj slečnu -spolužiačku,kt.ako 16.ročná chodila s 28 ročným. furt musela neviem, prečo riešiť so mnou jeho úchylky, bo vraj rád jej cmúľal palce na chodidlách
@siimonaa mohol by som ti byt otcom,ale ked uz sme pritom...ked beries 10 rocneho za rovesnika...to budete retardovani obaja, prajem vam nech ste stastni, uprimne.
"age gap" proste existuje. nechapem ludi, co tuto medzeru nepocituju.
@47 16 je uz kus iny vek ako 14 - mozno pochopis, az sa k nemu dostanes. v tomto obdobi som minimalne ja presla extremnym vyvojom, aj dokonca v 16 rokoch a mozno budem moct v osemnastke povedat, ze aj v 17 rokoch som sa stale menila. ono je fajn, ze je vam spolu dobre a nechcem ta presviedcat, ze to nevydrzi, ani o tom, ze ta ma len na sex - do toho ja nevidim.
starsi muzi su pritazlivi - ano, rozumiem. nie su to take neohrabane kuriatka, ktore by ta chceli len pretiahnut, lebo je to nove a zaujimave a inam hlavicka nedovidi, su rozumnejsi, ide z nich prirodzena autorita, pocit bezpecia, obrany a zazemia a tieto pocity ti rovesnici neponuknu - to je pravda.
ale odpustte mi, ze podla mna by takyto 21-22 rocny muz mal uz pozerat inam, ako na 15tky, pokial mu ide o viac, ako len o sex. ak je na normalnej urovni, bude pravdepodobne ten vztah chciet posunut dalej (a tym nemyslim len sex, ten je od 15 uz predsa mozny) a tvoj vek bude obrovska prekazka. v o co skorsom veku ten vztah zacne a o co vacsi vekovy rozdiel ma, o to ma mensiu perspektivu (aj ked aspon ja nejaky vekovy rozdiel potrebujem - moji rovesnici su deti). rozdiel 7 rokov sa podla mna da, ale nie takto skoro. ale ved uvidis. niekedy sa clovek musi poucit sam na sebe, ked inak nejde.
aaale bohaca, jak ja sa smejem na nazoroch niektorych co sa budu bit do prs, ze take nieco je bud po a) po b) alebo po c)
ak uz mam povedat co by som fakt povedala, holy kkt o tom viete a idete tu vypisovat hluposti...
a zakladatelke - je hlupost pytat sa taketo otazky. vztahy su vzdy individualne. tym ze tu budes vypisovat wanabee hluposti a hlasky inteligenciu nepreukazes. v takomto vztahu sa ale budete musiet obaja vediet neskutocne prisposobit zivotu/rezimu toho druheho. a garantujem ti, ze ty mozes stratit ovela viac ako tvoj buduci priatel, takze si to tristokrat rozmysli ci ti za to stoji.
Hmm ci je to veľa tak ako v ktorých veciach. Ja mám 18 a priateľ má 25. Klape nám to super ale v niektorých veciach je ten vekový rozdiel naozaj cítiť. Napríklad keď som s ním minule pozerala telku a on mi začal hladkať brucho so slovami, že už sa teší keď is založíme rodinu. až mi zabehlo vtedy omg. Chcem ísť ešte na výšku aspoň jednu keď nie viac, užiť si mladosť kým sa dá a nie si v 18-tich zakladať rodinu v tomto to on môže brať že ho brzdím ... chápeš. Ale tak ja by som si nevedela predstaviť seba s niekým v mojom veku. Proste starší chlap je pre mňa príťažlivejší než taký 18ročný. Tí pre mňa nie sú ničím zaujímavý. potrebujem pri sebe cítiť poriadneho chlapa!
@leaav proti zásadám proti mojim zásadám je zase chodiť sa každý piatok ožrať a to robí oveľa viac ľudí mám taký vzťah už rok a je mi fajn
@kaylee ano to vážne, hovorím zo svojich skúseností a skúseností ďalších X ľudí ktorých poznám čo majú vzťah s takým rozdielom, seriously nechápem, čo by mi mohol dať vzťah s mojim rovesníkom. keď sa tak rozhliadnem okolo seba, tak vidím že nič
a nie, nezožrala som všetku múdrosť sveta, ty teľa májové
@kalbun ved ale ja nechapem, ona akoze tie slova ktore pouziva nie su uplne moc odveci ale... proste ona ked da dajaku tu vetu svoju s polovicnym podielom cudzich slov, tak to neznie akoze to je sucast jej slovnika ale akoze tu vetu zliepala pol hodiny
ja ti nejdem rozprávať k tomuto žiadny môj konkrétny záver lebo najviac sa prikláňam k @willbebetter. podľa mňa si si toto fórum založila ( ak nie si fejk) preto, lebo veľmi veľmi veľmi veľmi chceš aby ti to s ním vyšlo, lebo si sa asi trošku (riadne)zaľúbila a ako správna baba v tvojom veku sa v žiadnom prípade nevzdá svojich snov pre hocijaký-aj keď rozumný argument! podľa mňa skoro všetky sme si tým prešli v tomto veku, kedy sme niekoho chceli stoj čo stoj hlava nehlava, mohli nám kamoši - okolie rozprávať, že to nemá zmysel. proste sa človek musí popáliť sám
možno sa nepopáliš. možno naozaj budete spolu 2, 3, 4 roky a rozídete sa potom. možno budeš ty práve tá, ktorá sa rozíde s ním. je ale úplne zbytočné ti niečo rozprávať lebo ako správny pubertiak si jednoducho radami pomáhať nenecháš. aj toto fórum tu si podľa mňa založila len preto aby si mohla mať aspoň od niekoho povrdené, žebyy to možno aj malo zmysel a ostatných si udupala pod čiernu zem.
@candy36 neviem čo sa rehoceš na tom že je to proti mojim zásadám.každý máme iné.a dobre,maj si taký vzťah,ale koľko máš rokov?
kebyže máš aspoň 17 a on má 22,ale 15...o tom si myslím svoje.Mne sú veľké vekové rozdiely totálne u riti,ale nie vtedy,keď to proste k sebe nejde.Keď má niekto taký vzťah že 18 a 25 alebo 30 a 40,faaaajn,ale to je niečo úplne iné podľa mňa ako 15 a 22.
@leaav len tak pre info, mám 16 a on 25, nepríde mi na tom nič divné lebo ten rozdiel väčšinu času vôbec nevnímam. nechápem ako by ma mohol priťahovať niekto rovnako starý ako ja, TO by mi prišlo zvrátené. Cítila by som sa ako pedofil keby som mala chodiť s nedospelým, nezrelým chlapcom.
A jediné na čom som sa smiala bolo to slovo "zásada"
Moja sestra ma 21 a jej frajer 30 a ona ked mala 9 on mal 18 a babka chodila s o 10 rocnym starsim mužom...ked ste dospeli neni to divne ale ked ste taky tineďžer tak je to divne
@trueman3 to platí aj v prípade keď ja mám 16 a môj frajer 19 (sú to 3 roky ,ale on je na VŠ a ja v 1.ročníku na SŠ )?
nie je na tom nič extra divné poznám jednu z okolia,ktorá má 16 a chodí s 30-ročným(ale vyzerá na 54) a po peniazoch nejde
vo vztahoch to máš individualne , ale ak ste kamaradi (teda neni to len nejaky sused ,znamy znameho ,....) a rozumiete si spolu tak preco nie ?
ale neni to zrovna najlepsi vztah (moj je uzasny ,ale obaja sme museli nieco obetovat) kedze jeho furt pozyvaju na ozieracky ,na chaty zo strednej alebo z vysky (dobre ja chodim s nimi kedze poznam vsetkych jeho kamosov a kamosky zo strednej; okrem ich vysokoskolskych zabavok na to sa necitim - staci mi ked mi hovori kde boli a co robili ,ak si pamata (ach) ) a on chodi zvacsa .... na zaciatku nasho vztahu mu jeho kamosi dohadzovali ine baby ,slapky alebo isli do strip baru ako nezadaní mladíci - nastastie ked pochopili ze so mnou vazne chodi prestali :/
@siimonaa Je to fakt neskutočne individuálne. Vo väčšine prípadov to moc dlho nevydrží. Jednoducho rozmýšlajú inak, pozerajú sa na svet inak(schválne, skús si predstaviť akko si všetko vnímala pred pubertou-a rovnaký rozdiel ešte prekonáš kým budeš mať tých 22), vyjadrujú sa inak(a je úplne jedno koľko cudzích slov poznáš ak ich nevieš použiť-fakt by to bez nich znelo múdrejšie) a proste sú tam strašné rozdiely. Povedala som vo väčšine, takže u vás to tak nemusí byť a nechcem počuť ako tomu vôbec nerozumiem. Takže je len na tebe ako to bude ďalej. Ako vidím už si sa rozhodla. Teraz vážne- aký je zmysel tohto fóra keď už dávno máš svoj názor a na iné názory len nadávaš a niesi schopná ich prijať?
Aha, a ešte: Rozdiel medzi 14-21 a rozdielom 7 rokov v dospelosti je ten , že obaja dospelí už majú po puberte a už sa nebudú tak rýchlo a tak veľmi meniť. Sú na rovnakej úrovni.
Predstav si to ako percentá. Teraz je od teba o 50% starší. Ale 28 ročný/á je od 21 ročnej/ho starší iba o 25%. Dobre, to s tými percentami je blbosť ale približne to ukázalo čo chcem povedať.
@siimonaa no, moji rodičia mali rozdiel 13 rokov. Ja som mala o 17 rokov staršieho priateľa. Ale ja som bola psychicky niekde inde, ako moji rovesníci...
Nemyslím si, že by to bolo zlé, alebo že by to nevyhnutne nemohlo klapať, ale záleží od tých konkrétnych dvoch ľudí. A hlavne okolie sa na takéto rozdiely kuká inak, keď má baba -násť a chlap cez dvadsať, prípadne tridsať rokov...A čo sa týka teba samej v takom vzťahu - ak sa budeš cítiť tak, že ti to ten chlap dáva DOSŤ najavo, tak ti dlho ten vzťah nevydrží...
Ja mám s manželom sedem ročný rozdiel, ale my ho necítime a okolie ho tiež nerieši, lebo máme viac rokov, ako ty.
@siimonaa Nepoznám nijakého normálneho chlapa nad 20, čo by chcel 14-ročnú. Všetci povedali, žeby si pripadali ako úchylaci, všetci ti to dokonca hovoria aj tu. A vieš prečo? Lebo to proste nie je normálne, aby si takýto chlap hľadal takúto mladú žabu. Môžeš byť neviem ako vyspelá a on neviem ako zaostalý, nebude nikdy ozajstní partneri, pretože ty nebudeš môcť robiť x-vecí, čo on už môže - ty sa ešte musíš rodičov pýtať, kam môžeš ísť, ty sa musíš 5 dní do týždňa venovať ZŠ, stavím sa, žeby si uňho nemohla ani len tak prespať, nemohli by ste spolu ísť len tak na pobyt do hotelu, na dovolenku do zahraničia - a aj keby sa ti podarilo rodičov prehovoriť, stále je to o tom, že oni ešte o tebe plne rozhodujú. On má vyriešenú maturitu, študuje VŠ, teba len čakajú prijímačky na strednú. Vaše svety sú absolútne inde - a jeho po čase prestane baviť všade vláčiť so sebou decko. A prepáč, že ti to takto poviem, ale aj keď máš 14/15 a si možno neviem ako vyvinutá, tak... no domysli si, ale podľa mňa by vám ten sex vôbec neklapal. Jeho vôbec čo nemajú rozumovo priťahovať také mladé, vôbec.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
126 komentov
Počkajte do osemnástky aby týpek nesedel v chládku za pedofíliu.
Keď majú obaja jasno vo všetkom ( čo pochybujem že 14tka vie čo chce) tak no problemo, nie?
a vo všeobecnosti mi to príde divné, hlavne keď ja sa skôr obzerám po starších babách. a myslím, že obaja majú pravdepodobne v tomto veku rozlišné priority, názory a celkovo asi aj život. iné to je samozrejme, keď je takýto vekový rozdiel u dospelých ľudí..
1. o chvilu to od teba zacne vyzadovat (pedo)
2. je neschopny zaujat nejaku v svojom veku/okoli
3. je zaostaly a je na tvojej urovni a rozumiete si
Moznost cislo 3 je najprijatelnejsia, but still retarded.
2. 15 budem mat o par dni
3. buduci rok som na strednej...
a to neni ako 16 a 23 ?!
konaj ako myslis..a ked vravis, ze je v pohode v tych veciach tak nemas co riesit..mas vlastny rozum,urobis si usudok ked budete spolu..
sak vy pridete tiez do takeho veku a zistite samy, ze je to uplne v pohode..
ale tak,nezazijes , nevies..
do 15 mozes a od 15 musis a od 15 je to legalne
@tomias
diky, preto sa mi pacia rozumni ludia a nie deti
@neviem556
ty si asi hladas cislo blizke k sebe
ale faktom ostava, ze to jednoducho dlho nevydrzi. lebo vseobecne plati, ze skor ci neskor zacnete obaja chciet ine veci dane vekom
bud si ty turbo vyspela alebo on zaostaly, ale podla mna skor to druhe.
zažila som niečo podobné,nedostalo sa to k tomu že by sme spolu chodili,lebo je to proste proti mojím zásadám.
to myslis vazne toto?
ty si tiez taky prototyp takej 15 rocnej co vsetku mudrost sveta pozrala?
snad zdielame aj to spolocne mozno som ja trosku vyspelejsia a on je trosku pozadu
ked 18 a 25 je v pohode tak aky je tu rozdiel?
@ssnehulienka
v com ine nazory? to je vacsinou aj impakt, ktory rezultuje do konca vztahov; partneri si nerozumeju v kazdom veku
vsetkym babam sa pacia starsi chalani a urcite su taki, ktorym sa pacia mladsie ...
Prešla ma škodoradosť.
v prvom pripade sa mentalita viacmenej dorysuvava, v druhom pripade bude pravdepodobne este vo vyvoji oboch zucastnenych.
vazna aj ticha je Tvoja vrava
aspekty vyjdu do popredia ci hladas telo alebo dusu
ale k veci, takto, ak mas taky vztah, tak potom nerozumiem naco je toto forum, pretoze kazdy, kto si nemysli, ze je to v poriadku je odsudeny na to aby od teba pocuval, ake to je v poriadku... ak sa pytas len preto aby si si mohla podporit vlastne pohnutky tak sa musis prirpavit na to ze niek azdy bude suhlasit, to da rozum
a hovoris trosku zcestne. lebo ano, holka moze byt vyspela a chalan "zaustalejsi" a ano, co ja viem v 7% pripadov to moze DLHODOBO klapat ao fajnove hodinky, ale inak je to dlhodobo neudrzatelne. pretoze ci chces alebo nie, 14-15 je pubertalny vek aj pre cloveka s IQ 160 ku prikladu. A ked ma clovek 22, premysla uz inak. konci vysku alebo uz pracuje, premysla, ako sa pohnut dalej. premysla ako jeho zivot bude vyzerat, zacina sa uz realne stavat na vlastne nohy. Dievca v 15-tich taketo problemy nema.
ano teraz pride tvoja reakcia o tom, ako tomu nerozumiem a ako vam to klape. tak prosim, len... rozumies, riad sa vlastnym instinktom, nie ze zalozim si forum aby som tu nasla ludi co si myslia to iste a ti co nie tak ich idem presviedcat...
ludia maju rozne naroky a tak tvoja inteligencia a sebavedomost moze vyzniet pre niekoho ako detinskost
@elkiller
nebavme sa v nesurodych hypotezach, skus konstruktivne dohodit rozdiely
ale inak @36 to tu uplne vystihla
snazim sa pochopit, preco ludia hned odsudzuju taketo rozdiely
urcite, ze na jeho zivot vplyvaju ine faktory, ale to ma nejaky priamy dopad na vztah? alebo by mu vedela rovesnicka lepsie poradit? na zaklade stale neziskanych skusenosti?
ty asi nemas 18 starsi vacsinou uz neocakavaju take reakcie ale mozno si iba velmi vztahovacna, ale musim uznat, ze mas rozhlad
ktory slovnik cudzich slov pouzivas? musis mi nejaky kvalitny odporucit!
dobre ale takto, neviem, ci ti su tieto veci jasne,... ale vies, ak v spolocnosti prevlada nejaky nazor, teda konretne tento nazor, ze 14+21 je weird, tak to nie je nejakou zvlastnou nahodou. je to preto, ze sa preukazalo, ze drviva vacsina takychto pokusov zlyhala. chapeme sa, vsak?
a inak, ludia neodsudzuju tie orzdiely, ludom je to sum a fuk. mne moze byt srdecne vies kde si nejaka holka s birdzu chodi s 9 rocnym alebo 90... pytas sa na nazor. pytas sa co si o tom myslime. no a my ti odpovedame. tak stale nerozumiem v com je problem. podla teba je to normalne, podla nas nie ba nazory su subjektivne, ale tvoj je lepsi alebo co?
pozri sa, co ja viem? mozno sa budete o 5 rokov brat. a mozno uz budes mat o 5 rkov 2 deti s inym
ja sa ale s tebou bavim matematickym sposobom. je tu tak 90% sanca, ze do roka budete uz davno rozideni.
asi tolko.
a ved to je tych spominanych 7%
len ako... lobovat tu za vlastne nazory.... to uz je skoro ako "preco neverite, ze panbozko existuje???"
moja kamoska ma 16 a tiez chodi s 22 rocnym, ale to je uz nejako konformne pre spolocnost
@method
?
@lenuli
dufam, ze ja v 19 uz upustim od napadania ostatnych
@ssnehulienka
tak su ludia, ktori vela citaju a potom nie su obmedzeni vyjadrit sa vecne, bohuzial ostatni sa potom utiekaju k vysmechu, ale budis, kazdy si nejako nastavuje zrkadlo
@trdelniiiq
@trdelniiiq asi si aj ja taky slovnik zaobstaram.. teda.. asi zacnem ten co mam doma pouzivat.. nech sa mi potom nestavaju taketo veci
neviem sice aky je to medialny zdroj, ale viem si predstavit, aki ludia ho zjavne citaju
@trdelniiiq hej ja som to zaznamenala ale ta ako, ja si priznam to je ok
» grooveshark.com/s/Lethargica/4G...
prave preto su atraktivni zrelsi ludia, ale ako sa sami mozte presvedcit, vek nema obcas ziadnu asociaciu s vyspelostou, prave naopak, u niektorych snad degraduje
som potesena, ze si prisla na korenTvojho problemu; som si ista, ze citame odlisne zdroje, mozno nemas mosnost dostat sa v bravicku k relevantnym informaciam a asi pouzivaju aj iny slovnik
a nazory mojich rovesnikov nie su pre mna prekvapenim
@leaav @lowinqa @trueman3 @neviem556 @etelnair
a nie nezavidim ti,nemam co.
ano ako hovoris starsi ludia su pre mladsie dievcata atraktivnejsi lebo maju viacej rozumu a su vyspelejsi,ale s tym prichadza aj nieco ine...
vies co,mala som moznost chodit s 22 rocnym a radsej som cuvla,cize ja som nieco take zazila a viem ake to je...
samozrejme zalezi od povahy,aj ked mne sa tiez najprv pacil a mala som ho rada.
a do vztahu sa nehrniem bez toho aby som tu osobu predtym nepoznal z nezavislej stranky..
bohuzial niekto ma zle skusenosti
bud sa dievcina sprava ako uplne decko alebo je ten chalan totalne vygumovany a nosi rozum v gatiach..
alebo nastastie je dievcina uplne inteligentne, rozumovo uplne inde ako jej rovesnicky a ten chlap je ozaj normalny. clovek, ktoremu nejde len o sex v tom vztahu a maju si co povedat...
(just sa nevyjadrím k téme!)
no.nedala som sa,lebo som sa skoro pogrcala ked som na to pomyslela s nim.
tak ako tu, mozes si niekoho vyhliadnut, mozes ho pozorovat a neskor ak sa ti bude zdat celkom rozumny tak sa s tou osobou das do kontaktu a uz je to potom o tom ako si koho pripustis k telu.
co si si asi vsimol, nepisem si s ludmi len tak pre nic za nic, bud s tou osobou mas vela spolocneho, bud je ti vzdialena rodina, bud mu mozes v zivote poradit alebo len tak sa bavit..je to individualne..
ja sa dokazem bavit s kym kolvek ak si s tou osobou mam co povedat a ak nie, tak ak chcem ,nieco si najdem
ja som na to nemyslel..
ja neviem myslela som, ze takymto logickym uvaham sa chytas, ale teda ked tvrdis, ze zdroj mojich informacii j e bravicko, potom tazko ale daj este daco, je mi potom tak dobre.... mam sa strasne rada po konverzaciach s ludmi ako ty
pridi o pol roka a potom sa pochval, ako vam to klape.
@trdelniiiq tak ja mam taku povahu (blizenec) ze kazdeho si musim spoznat a zatriedit si ho niekam takze s tou mojou to bolo o tom, ze to prislo necakane..
predtym sme sa ako tak 2 roky poznali.
dakedy sa da udrzat si odstup od niekoho a potom sa stane nieco comu nikto nepochopi a uz je ruka v ruke..
na vsetko treba len cas
druhym menom pedobear.
das mi tip ako a kde ta zbalil ? chcem vediet kde tito labuznici chodia na tie 14tky.
ked som sa do niekoho zalubil, take 3 mesiace som nechal vsetko tak a dotycnu len spoznaval, no a vacsinou sa z nej uz po par tyzdnov vyklul, pre mna nudny a nezaujimavy clovek, takze som sa aj hned odlubil a slo sa dalej
@47 16 je uz kus iny vek ako 14 - mozno pochopis, az sa k nemu dostanes. v tomto obdobi som minimalne ja presla extremnym vyvojom, aj dokonca v 16 rokoch a mozno budem moct v osemnastke povedat, ze aj v 17 rokoch som sa stale menila. ono je fajn, ze je vam spolu dobre a nechcem ta presviedcat, ze to nevydrzi, ani o tom, ze ta ma len na sex - do toho ja nevidim.
starsi muzi su pritazlivi - ano, rozumiem. nie su to take neohrabane kuriatka, ktore by ta chceli len pretiahnut, lebo je to nove a zaujimave a inam hlavicka nedovidi, su rozumnejsi, ide z nich prirodzena autorita, pocit bezpecia, obrany a zazemia a tieto pocity ti rovesnici neponuknu - to je pravda.
ale odpustte mi, ze podla mna by takyto 21-22 rocny muz mal uz pozerat inam, ako na 15tky, pokial mu ide o viac, ako len o sex. ak je na normalnej urovni, bude pravdepodobne ten vztah chciet posunut dalej (a tym nemyslim len sex, ten je od 15 uz predsa mozny) a tvoj vek bude obrovska prekazka. v o co skorsom veku ten vztah zacne a o co vacsi vekovy rozdiel ma, o to ma mensiu perspektivu (aj ked aspon ja nejaky vekovy rozdiel potrebujem - moji rovesnici su deti). rozdiel 7 rokov sa podla mna da, ale nie takto skoro. ale ved uvidis. niekedy sa clovek musi poucit sam na sebe, ked inak nejde.
ak uz mam povedat co by som fakt povedala, holy kkt o tom viete a idete tu vypisovat hluposti...
a zakladatelke - je hlupost pytat sa taketo otazky. vztahy su vzdy individualne. tym ze tu budes vypisovat wanabee hluposti a hlasky inteligenciu nepreukazes. v takomto vztahu sa ale budete musiet obaja vediet neskutocne prisposobit zivotu/rezimu toho druheho. a garantujem ti, ze ty mozes stratit ovela viac ako tvoj buduci priatel, takze si to tristokrat rozmysli ci ti za to stoji.
ja mám 13 a frajír má 21 a klape nám to už rok!
@kaylee ano to vážne, hovorím zo svojich skúseností a skúseností ďalších X ľudí ktorých poznám čo majú vzťah s takým rozdielom, seriously nechápem, čo by mi mohol dať vzťah s mojim rovesníkom. keď sa tak rozhliadnem okolo seba, tak vidím že nič
a nie, nezožrala som všetku múdrosť sveta, ty teľa májové
a ak máš nutkanie sa pýtať, či je to v poriadku, asi to tak nebude.
Ty nie si zo zeme, ak si myslíš, že etelnair má 11.
Buď je dievča príliš vyspelé alebo chlapec moc zbrzdený, aby sa takto naozaj správal.
možno sa nepopáliš. možno naozaj budete spolu 2, 3, 4 roky a rozídete sa potom. možno budeš ty práve tá, ktorá sa rozíde s ním. je ale úplne zbytočné ti niečo rozprávať lebo ako správny pubertiak si jednoducho radami pomáhať nenecháš. aj toto fórum tu si podľa mňa založila len preto aby si mohla mať aspoň od niekoho povrdené, žebyy to možno aj malo zmysel a ostatných si udupala pod čiernu zem.
kebyže máš aspoň 17 a on má 22,ale 15...o tom si myslím svoje.Mne sú veľké vekové rozdiely totálne u riti,ale nie vtedy,keď to proste k sebe nejde.Keď má niekto taký vzťah že 18 a 25 alebo 30 a 40,faaaajn,ale to je niečo úplne iné podľa mňa ako 15 a 22.
A jediné na čom som sa smiala bolo to slovo "zásada"
nie je na tom nič extra divné poznám jednu z okolia,ktorá má 16 a chodí s 30-ročným(ale vyzerá na 54) a po peniazoch nejde
vo vztahoch to máš individualne , ale ak ste kamaradi (teda neni to len nejaky sused ,znamy znameho ,....) a rozumiete si spolu tak preco nie ?
ale neni to zrovna najlepsi vztah (moj je uzasny ,ale obaja sme museli nieco obetovat) kedze jeho furt pozyvaju na ozieracky ,na chaty zo strednej alebo z vysky (dobre ja chodim s nimi kedze poznam vsetkych jeho kamosov a kamosky zo strednej; okrem ich vysokoskolskych zabavok na to sa necitim - staci mi ked mi hovori kde boli a co robili ,ak si pamata (ach) ) a on chodi zvacsa .... na zaciatku nasho vztahu mu jeho kamosi dohadzovali ine baby ,slapky alebo isli do strip baru ako nezadaní mladíci - nastastie ked pochopili ze so mnou vazne chodi prestali :/
Aha, a ešte: Rozdiel medzi 14-21 a rozdielom 7 rokov v dospelosti je ten , že obaja dospelí už majú po puberte a už sa nebudú tak rýchlo a tak veľmi meniť. Sú na rovnakej úrovni.
Predstav si to ako percentá. Teraz je od teba o 50% starší. Ale 28 ročný/á je od 21 ročnej/ho starší iba o 25%. Dobre, to s tými percentami je blbosť ale približne to ukázalo čo chcem povedať.
Haugh
U nás si minule brala dvadsaťdvojka tridsaťosemročného. To hraničí s demenciou... alebo má chlap dobrú homokládu.
Nemyslím si, že by to bolo zlé, alebo že by to nevyhnutne nemohlo klapať, ale záleží od tých konkrétnych dvoch ľudí. A hlavne okolie sa na takéto rozdiely kuká inak, keď má baba -násť a chlap cez dvadsať, prípadne tridsať rokov...A čo sa týka teba samej v takom vzťahu - ak sa budeš cítiť tak, že ti to ten chlap dáva DOSŤ najavo, tak ti dlho ten vzťah nevydrží...
Ja mám s manželom sedem ročný rozdiel, ale my ho necítime a okolie ho tiež nerieši, lebo máme viac rokov, ako ty.
@rocklauren fuuj, s 11 rocnym?
-medzi mojim tatinom a maminou je 7-ročný rozdiel.
Spoznali sa keď mamina mala 17 a ocino 24. . .