ahojte..mám 15 rokov a priateľ 25..každodenne sa stretávam s nepochopením od strany druhých ľudí preto by ma zaujímalo ako sa na to pozeráte vy?? a ešte je tu jeden problém..kamarátky mám približne v mojom veku a ich správanie sa mi zdá strašne detinské..
no je to dost velky vekovy rozdiel a ja som bol vzdy zasadne proti tomu, ale ono to az tak nevadi pokial to vyslovene nebije do oci...to znamena, pokial je dievca o nieco fyzicky, ale hlavne aj psychicky vyspelejsie...
alebo v opacnom pripade, ak je chalan fakt riadne zaostalý...
proste by dvaja mali byt aspon na podobnej urovni...
Súhlasím s názorom,že sa snažíš rýchlo dospieť a tým o veľa dobrého prídeš.Preskočíš zážitky z veku tvojich rovesníkov,lebo budeš vo svete svojho chalana,ktorý má tieto zážitky dávno za sebou.
A časom sa asi objavia problémy,som toho svedkom...
Moja kamarátka už 3 roky chodí s chalanom o asi 12 rokov starším.
Nn má už cez 30 a to je vek,kedy asi väčšina ľudí myslí na založenie rodiny,dáva prednosť súkromiu,byť viac doma.
Ale človek,ktorý má 20 (ako moja kamoška) myslí skôr na štúdium na vysokej,na zabavánie sa s kamošmi a ešte nemá všetko poriadne odžité ako niekto o 10 rokov starší...
Potom nastáva to,že sa dvojica musí dohodnúť na kompromise,ktorý je myslím väčšinou v prospech staršieho z dvojice...
LACINO : myslím, že namyslenosť sa prejavuje trošku inak..ale nebudem sa radšej vyjadrovať k tebe kedže dokážeš urážať niekoho bez dovôdu...
PETER_PIPER : na spoločnej úrovni sme..aspoň približne..nemohla by som chodiť s niekym s kým si ani nemám čo povedať
TENARIO : a ako to budem lutovať? hm?
PIKAO : ja netvrdím, že dieťa niesom..ale proste ma nebaví behať po meste vykrikovať jak zmyslov zbavená.poskakovať a riešiť problémy typu kto komu ukradol pero..
PUKKY : prečo to nevydržalo??
HAJZELODKOSTI : " podľa seba súdim teba " všakže?
FLLEUR : vieš ale podľa mňa o nič neprídem..zabávať na diskotéky sa môžem aj keď budem mať priatela nie?? aj iné moje záujmy..či sa mýlim?
TAKETO KURVY NEZNASAM!!!! Obycajnáí uvolnená baba co si dokáže spravit srandu sama zo seba, ma neskazeny nazor a je ovela zrelejsia ako taketo kurvicky , je zvecsa povazovana tymi kurvickami za decko! A pritom taketo 15 rocne deturence co sa zadrbávaju z tricat rocnými chlapmi, a snazia sa správat "strasne" dospelo su decka....
@Enajka takto....ty si decko...ony nie.... Tes sa z "detstva" pokial si decko...
Ako povedal Einstein : Len dvoma vecami som si istý že sú nekonečné: vesmír a ľudská hlúposť. Tým prvým som si však nie až tak isty...
noo čo sa týka toho vekového rozdielu, tak nezáleží na veku ako takom, čiže na tom, že ty máš oficiálne 15 a on má 25, ale záleží v prvom rade na tom, že si naozaj rozumiete a ste približne na rovnakej úrovni... ale na toto si sa podľa mňa nepýtala... skôr si narážala na svoje kamošky vo svojom veku... vidím to asi tak ako ty, že sú ešte riadne nevyspelé a proste sú to typické teenagerky, ktoré nezaujíma nič iné len zábava... ber tak ja už mám 21 rokov ale so svojimi rovesníkmi, resp. s väčšou časťou si nemám čo povedať, lebo sú podo mnou... a čo sa mám teraz zabiť? určite nie... ako som spomínal nejde tu o vek ako taký, takže keby si si chcela nájsť nové kamošky tak kľudne môžeš... ak sú také ako ty, tak uvidia, že si na vyššej úrovni a kľudne ťa zoberú medzi seba...držím palce a ešte taká menšia rada... na toho chlapa si dávaj radšej pozor, lebo môže sa pretvarovať a môže ťa považovať za decko s ktorým môže hocikedy mávať ako sa mu zachce... ale inak všetko je tak ako má byť podľa mňa
LAWEY : na mňa si hubu neotváraj!!! jasné vypočujem si každý názor aj ten negatívny ale trošku slušnosti by nezaškodilo...najskôr sa nauč vyjadrovať,tolerovať ľudí a hlavne nehádzať všetkých do jedného vreca a potom sa vyjadruj..
RICHARDULMAN : ďakujem za ako také povzbudenie..pozor si dávam určite ale som s ním už dosť dlho tak myslím že mu môžem dôverovať.a so mnou si nikto nemáva ako sa mu zachce to si môžeš byť istý..a dik aj za poradenie ohladom kamarátok.. želám len to najlepšie v živote
@richardulman znova is sa netrafil...ale zasa si blizsie...zavist...nie....ale poviem to takto...ano nenavidim taketo sliepocky... tvaria sa strasne mudro a neodidu ani vysypať smeti bez toho aby sa neohodili do značiek, nenastylovali vlasy, nedali polkilovu omietku na xicht atd.atd...este vydepilovat nohy xD
Vies ale tu ide o taku nenavist zew co sposobuju inym... skoro absolutne vyradenie zo spolocnosti...davaju pocitit ze nie si vytany,. A ked má človek problémi a ešte začnú tieto truby pindať....tak to nieje prave med lízať...
A k závisti NEzávidim im... radšej som všedná baba z vlastným štýlom a slovami...mozno ze nejaka zavist v tom ze byt ako oni a problemi nie su....ale zasa co je to cesta bez prekazok?
Kludne prehliadaj ved ja ta nenutim citat moje nazory
ty múdra lawey len tak pre zaujímavosť ja dokážem ísť vyniesť smeti aj v teplákoch a s rozospatým xichtom...myslím, že tu absolútne nejde o toto...si mierne dosť mimo moja zlatá
@enajka mám hubu otvorenú ako nebeské vráta všetky kazy mi spočítaš xD Vieš prečo som tak vyskočila? lebo niektoré slová akoby som už počula.... a tie ma zo zasady zmenili...z vysmiateho dievčaťa sa stala zadumčiva utlačana osoba...chapeš to? Podla mna tie tovoje kamosky to spozorovali ze sa pretvarujes...a ked sa na ne vyyjebes? vies ako budu na te ba reagovat? za chrbtom ohovarat.... a potom aj otvorene podla toho ake osobmnosti.
@enajka a niesom tvoja zlatá...to bolo ze za prvé... tak ked som mi mo tak na naved na spravnu cestu no? MNa najviac vytocilit voje sloivao kamaratkach...vymnit ich ako spinave ponozky... no ...ako si to myslela? no sprav teraz zo mna tú zlú ? no ides ...
LAWEY : prečo by som sa mala kamarátiť s niekym s kým si nerozumiem?? ak by ti tvoje kamarátky z nejakého dôvodu nesadli stále by si ich mala tak veľmi rada ako predtým?? mne neskutočne vadí ako správajú..dobre sú ešte deti..aj ja som dieťa ale zato nemusí celé mesto vedieť , že sme vonku (vreskot na plnú hubu, šťuchanie do seba , ohováranie okoloidúcich tak aby to počuli a pod) proste sa necítim s nimi dobre..majú iný druh zábavy ako ja..či už je to vekom ( vyspelosťou ) alebo len odlišnou osobnosťou...ja ti nejdem hovoriť , že si zlá alebo čo..nechcem sa hádať...ak ty áno - máš smolu
a ešte jedna vec : zato , že mám staršieho priatela a takéto názory neznamená , že som tá "pipka" nastylovaná..je mi jedno, či mám značkové oblečenie alebo nie..a nemusím byť zmachlená ako barová tanečnica..proste normal holka
@enajka - mám tiež presne o 10 rokov staršieho priateľa, klape to 2 roky, ja v tom problém nevidím, priatelia aj rodina ho prijali úplne ok a ja nemám pocit, že som o niečo prišla...
ak sa ti proste zdá, že tie kamarátky nie sú pre teba tie pravé, aký je v tom problém troška sa okolo seba porozhliadnuť a nájsť si iné? Veď ony nie sú jediné na tomto svete. A k vzťahu - pokiaľ vám to klape a TEBE prípadne jemu v tom vzťahu nič neprekáža, závistlivé reči typu @lawey nerieš. Práve ona sa totiž v tejto diskusii prejavila ako nevyspelé decko.
@enajka neda vydrzat? tak si to snimi vydiskutuj? co ti na nich tak nehorazne vadi? Oni sa podla mna nezmenili...zmenila si sa ty....
Nemusis...ale pre to co bolo.... ved nieco medzi vami je nie? .... poznam...jednu taku mam.... tak sem tam to dokaze dost zlepsit naladu....nieco ako taky utek mimo realitu, zmeni ti to myslienky...a navyse...naco byt stale späta?
Ale ved vyries si to ako uznas za vhodne.... len davaj pozor na nove, v tomto veku sa tazko buduju priatelstva...a aj tie su casto stavane na piesku.....niekedy sú staré kamoskytie najblizsie...
prepac ale myslim ze to nie je zdrave.. mat 25 rocneho chalana.. pre teba je to urcite uznasne ale potom aky zaostaly musi byt on? ak si na svoj vek vyspela tak radsej pockaj a hladaj si rovnako vyspeleho chalana vo svojom veku (tolerancia 3 roky max
@ayreen : držím ti palce vo vzťahu a k veci - s partnerom všetko klape takže to neriešim len ma mrzí akí sú ľudia k takým vzťahom netolerantní ... no ten problém s kamarátkami neviem ako riešiť..preto som sa prišla poradiť sem.napadlo mi veľa možností ale neviem ktoré sú správne..no ďakujem , že si sa vyjadrila.. aj ja prajem pekný deň
@lawey : vydiskutovať sa to nedá.veľa krát som to skúšala ale vždy to dopadlo rovnako - max. týždeň v pohode a potom znova...ja som sa nezmenila.vždy som mala nato taký názor (na ich správanie) len postupom času to už prekročilo všetky hranice a nedokážem to v sebe držať....ja viem, že sa ťažko hľadjú kamarátstva a mala by som si vážiť tie kamarátky čo mám ale ....
Moja skúsenosť hovorí, že všetky baby čo poznám a majú chalana staršieho o 5 a viac rokov sú s ním kvôli peniazom (možno si výnimka)
Nesnaž sa byť dospelá dectvo ti nikto nevráti a dospelá budeš ešte veľmi dlho Nemusíš riešiť kto komu ukradol pero, ale zas občas si zakričať na celé námestie môže byť sranda (síce som to ešte neskúšala)
Ked vam to klape, tak nevidím v tom ziadny problém. Ja som mala v tvojom veku podobný vzťah (vydržalo nam to pomaly rok) a neľutujem to ani trocha. Takze budem vam držať palce
no prečítal som si to až do konca a nechápem, resp. chápem ale vôbec nesúhlasím s tým vyjadrením, že sa snaží byť skoro dospelá a že jej niečo v živote unikne... ona sa predsa rozhoduje sama no nie? je to jej život a nikto jej nekafre do toho ako sa má správať a ani jej to nikto neprikazuje... je to jej vlastná vôľa predsa... ak vy neviete žiť bez nejakých chujovín čo robíte tak ok, je to váš život a nikto vám do neho nekafre, ale už by ste si konečne mohli priznať, že sú aj omnoho vyspelejší ľudia na svoj vek a podľa jej vlastných slov, ktoré som si tu prečítal som si viac než na istom, že práve @enajka je jedným z nich... ale chápem aj vás... ak je niekto nad vami, tak vám to robí pochopiteľne zle, lebo neznesiete vedľa seba človeka, ktorý je na vyššej úrovni ako ste vy samotní... a takisto len máloktorý človek vie vydržať s niekým, kto je pod jeho úrovňou... myslím, že viac slov tu už ani netreba
tiež som zažila vzťah kedy bol odo mňa chalan o veľa starší (hovorím o väčšom vekovom rozdiely ako ty) a skončil možno len pre dohováranie okolia. no ja som slaboch. ak ty vieš a nemáš problém tzv. plávať proti prúdu je to v pohode. avšak ak si sama tento rozdiel uvedomuješ, poprípade ťa trápi, že to ostatní odsudzujú, tak asi nemá význam sa trápiť, lebo ľudí nezmeníš.
k tým kamarátkam: mi to príde ako keby si sa len silou mocou snažila dokázať sebe a nám, že ty psychicky máš blízko k 25. skoro vyspieť naozaj nie je dobré.
@35 vo vyvoji sa nic neda preskocit...maximalne si to vystrajanie co robia jej kamaratky teraz, odlozi na vek ked uz by sa mala trochu vediet spravat...
@melancholy ja som bola skoro vždy vo všetkom proti prúdu - nato som si už zvykla..mňa jedine trápi to, že sú aj takí ľudia (napr.ty,ako si napísala) čo im to vadí a dokážu kvôli rečiam obetovať lásku..čo sa týka toho, že sa snažím robiť dospelou - možno ťa o opaku presvedčí môj príbeh - ako dieťa som vždy bola "normálna" na svoj vek.no ako prišla moja sestra do puberty zmenilo to viac-menej aj mňa..chcela som byť v tej "slávnej" puberte už aj ja a snažila som sa tak správať.všetko o dospievaní som vedela už v 9tich (veci ktoré sa iní dozvedajú v 14tich-15tich).. po čase si sestra našla priateľa (v 14tich a tiež je o dosť starší a sú spolu už 5 rokov..len na príklad, že vydržať to môže) ... takže keď si našla priateľa mňa to "ukludnilo" a robila som veci čo sa na môj vek hodili.no stále som mala taký zvláštny pocit, že sa správame veľmi detsky a mala som iné predstavy o zábave...jedno obdobie sa to zmenilo a začali sme robiť veci, ktoré bavili aj mňa, správali sme sa dospelšie (nejde o sex)..ale teraz sa to vrátilo zas do starých kolají a preto ma to tak trápi..preto nesúhlasím s tvrdením, že sa len snažím byť taká ako môj priateľ..mám pocit , že som si svoju pubertu odžila spolu so sestrou a teraz už nepotrebujem robiť hlúposti ako iní...presne ako písal @richardulman - tebe ďakujem za tie pekné slová a v mnohom máš pravdu...@lucinkahc : ako si si už tu mohla prečítať vystrájanie som si už odžila a kto povedal , že vystrájať sa nedá aj pri priateľovi ??( samozrejme ak nehovoríme o k*rvení čo robiť ani nechcem)...a @holyknight : ty bývaš s partnermi len kvôli peniazom?? lebo ak áno tak ťa ľutujem.....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
no je to dost velky vekovy rozdiel a ja som bol vzdy zasadne proti tomu, ale ono to az tak nevadi pokial to vyslovene nebije do oci...to znamena, pokial je dievca o nieco fyzicky, ale hlavne aj psychicky vyspelejsie...
alebo v opacnom pripade, ak je chalan fakt riadne zaostalý...
proste by dvaja mali byt aspon na podobnej urovni...
a ja si myslim ze skor ty si vyspela,ale kludne by si mohla byt s nimi..
A časom sa asi objavia problémy,som toho svedkom...
Moja kamarátka už 3 roky chodí s chalanom o asi 12 rokov starším.
Nn má už cez 30 a to je vek,kedy asi väčšina ľudí myslí na založenie rodiny,dáva prednosť súkromiu,byť viac doma.
Ale človek,ktorý má 20 (ako moja kamoška) myslí skôr na štúdium na vysokej,na zabavánie sa s kamošmi a ešte nemá všetko poriadne odžité ako niekto o 10 rokov starší...
Potom nastáva to,že sa dvojica musí dohodnúť na kompromise,ktorý je myslím väčšinou v prospech staršieho z dvojice...
Asi tak
PETER_PIPER : na spoločnej úrovni sme..aspoň približne..nemohla by som chodiť s niekym s kým si ani nemám čo povedať
TENARIO : a ako to budem lutovať? hm?
PIKAO : ja netvrdím, že dieťa niesom..ale proste ma nebaví behať po meste vykrikovať jak zmyslov zbavená.poskakovať a riešiť problémy typu kto komu ukradol pero..
PUKKY : prečo to nevydržalo??
HAJZELODKOSTI : " podľa seba súdim teba " všakže?
FLLEUR : vieš ale podľa mňa o nič neprídem..zabávať na diskotéky sa môžem aj keď budem mať priatela nie?? aj iné moje záujmy..či sa mýlim?
FXX a 0MAJLO0 : dik za názor
@Enajka takto....ty si decko...ony nie.... Tes sa z "detstva" pokial si decko...
Ako povedal Einstein : Len dvoma vecami som si istý že sú nekonečné: vesmír a ľudská hlúposť. Tým prvým som si však nie až tak isty...
RICHARDULMAN : ďakujem za ako také povzbudenie..pozor si dávam určite ale som s ním už dosť dlho tak myslím že mu môžem dôverovať.a so mnou si nikto nemáva ako sa mu zachce to si môžeš byť istý..a dik aj za poradenie ohladom kamarátok.. želám len to najlepšie v živote
Vies ale tu ide o taku nenavist zew co sposobuju inym... skoro absolutne vyradenie zo spolocnosti...davaju pocitit ze nie si vytany,. A ked má človek problémi a ešte začnú tieto truby pindať....tak to nieje prave med lízať...
A k závisti NEzávidim im... radšej som všedná baba z vlastným štýlom a slovami...mozno ze nejaka zavist v tom ze byt ako oni a problemi nie su....ale zasa co je to cesta bez prekazok?
Kludne prehliadaj ved ja ta nenutim citat moje nazory
uff ale som sa rozpisala
Aby si nepovedala ze som taka kurva
ak sa ti proste zdá, že tie kamarátky nie sú pre teba tie pravé, aký je v tom problém troška sa okolo seba porozhliadnuť a nájsť si iné? Veď ony nie sú jediné na tomto svete. A k vzťahu - pokiaľ vám to klape a TEBE prípadne jemu v tom vzťahu nič neprekáža, závistlivé reči typu @lawey nerieš. Práve ona sa totiž v tejto diskusii prejavila ako nevyspelé decko.
Pekný deň
Nemusis...ale pre to co bolo.... ved nieco medzi vami je nie? .... poznam...jednu taku mam.... tak sem tam to dokaze dost zlepsit naladu....nieco ako taky utek mimo realitu, zmeni ti to myslienky...a navyse...naco byt stale späta?
Ale ved vyries si to ako uznas za vhodne.... len davaj pozor na nove, v tomto veku sa tazko buduju priatelstva...a aj tie su casto stavane na piesku.....niekedy sú staré kamoskytie najblizsie...
tot vse..
@lawey : vydiskutovať sa to nedá.veľa krát som to skúšala ale vždy to dopadlo rovnako - max. týždeň v pohode a potom znova...ja som sa nezmenila.vždy som mala nato taký názor (na ich správanie) len postupom času to už prekročilo všetky hranice a nedokážem to v sebe držať....ja viem, že sa ťažko hľadjú kamarátstva a mala by som si vážiť tie kamarátky čo mám ale ....
Nesnaž sa byť dospelá dectvo ti nikto nevráti a dospelá budeš ešte veľmi dlho Nemusíš riešiť kto komu ukradol pero, ale zas občas si zakričať na celé námestie môže byť sranda (síce som to ešte neskúšala)
A čo sa týka kamošiek, najdi si staršie, keď Ti nevyhovujú, čo Ti na to povedať
10rocny vekovy rozdiel neni problem ked je to napr 25 a 35 ale 15 a 25 to nema sancu
k tým kamarátkam: mi to príde ako keby si sa len silou mocou snažila dokázať sebe a nám, že ty psychicky máš blízko k 25. skoro vyspieť naozaj nie je dobré.
@41 ja chcem vážny vzťah až po vysokej škole, ale tomu ty asi ťažko pochopíš keď od 15 už potrebuješ frajera...