4 roky nie je veľa. Len ja si myslím, že 14-ročné dieťa ešte nie je na vzťah pripravené. Keď sa porovnám, aká som bola v 14tich a teraz, je to veľký rozdiel.
vekový rozdiel, why not. aj medzi mnou a frajerom je 4r rozdiel (ale u "dospelých" ľudí je to o inom)
v 14 mať vzťah, why not. ja som sa vtedy hrala s kamarátmi a chlapmi sa nezaoberala, ale každý je iný
v 14 mať vzťah s takýmto vekovým rozdielom, why not. ak sa chlapec pomalšie vyvíja alebo ty si naopak vyspelejšia ako bežné 14ky, inak nebudete napredovať ale budete sa navzájom brzdiť (som toho názoru, že vo vzťahu by mali byť ľudia približne na rovnakej úrovni - prioritami a tak)
@opi55 dievčatá nedospievajú rýchlejšie,lel.Dospievanie a mentálny vek je vec individuality nie pohlavia.
Sa pozri na dievčatá na FB vo veku puberty,ak je toto rýchlejšie dospievanie tak Boh s nami.
@opi55 Je to všeobecne známe lebo sa to dievčatám hovorí v škole aby sa cítili lepšie alebo neviem?Ale je to totálny bullshit.
Daj mi nejaký argument/y ktorý dokazuje,že dievčatá priamo dospievajú skôr.
@opi55
To bol silný argument,taký sa rozbiť veru nedá.
Ja keď sa porovnám so staršími dievčatami teraz tak sa cítim vyspelejší,čiže chlapci rýchlejšie dospievajú?
Vlastný pocit a vlastné zážitky nemôžme brať ako argument,pretože ty poznáš iba malé % chalanov na tejto Zemi a to je nedostatok údajov na porovnanie či štatistiku.
@lepka Kks neviem čo si tu chceš dokazovať a čo tu riešiš vôbec. Normálne je zrejmé, že baby dospievajú skôr. To neznamená že to platí u všetkých. A taktiež neznamená, že všetci chalani sú pozadu, aj niektorí mladší sú výnimkou. Tu sa nerieši dospievanie dievčat a chlapcov ak si si nevšimol.
@opi55
Proste nemáš argumenty na svoje tvrdenie a opakuješ vetu čo ti vraveli ako malej,priznaj si to.
Nie je to zrejmé,kebyže to je zrejmé je na to očividný dôkaz alebo je vidieť ten rozdiel,lenže ako žijem naň dodnes nik nepoukázal. 8)
@lepka No tak si o tom niečo naštuduj! Mne to nikto ako malej nehovoril. A nebudem to tu s tebou rozoberať, keďže to nie je odpoveďou na zadanú otázku. Ale ty kľudne môžeš filozofovať a mudrovať ďalej.
@opi55 Kks neviem čo si tu chceš dokazovať a čo tu riešiš vôbec. Normálne je zrejmé, že baby dospievajú skôr
Hlavne tie co ostanu v 16tich nabuchane...
@opi55
Ja o tom mám naštudované dosť moja a viem že je to bullshit,to ty o tom nemáš ani páru a nedokážeš podať ani jeden argument,vidno že si si na túto tému čítala maximálne tak bravíčko kde neboli žiadne fakty,lebo ak by aspoň článok niekde rozumný videla vieš z neho aspoň niečo citovať alebo ma naň odkázať.
Ale sa mi páči,ako hneď keď nemáš čo povedať a keď nemáš navrch ustupuješ a snažíš sa ma zhodiť,no nevychádza ti to,ťaháš za kratší koniec v tomto tu prípade,toto má byť ten znak rýchlejšieho dospievania? @sob3k
vystihol si to riadne teraz alebo to je tým,že chlapci tak skoro nedospejú a nie sú ohľaduplný a nabúchajú ich?
@opi55 normálny dospelý človek v tvojom veku čo tu máš uvedený (ktorému sama neveríš) by buď ustúpil a uznal,že mám pravdu,povedal,že si o tom niečo naštuduje a preberieme to neskôr alebo podal jasné argumenty a zmazal ma s nimi.
Ty robíš to,že to nazývaš mudrovaním čo sa berie ako jemne dehonestujúcá reakcia na moje odpovede a snažíš sa našu diskusiu ututlať tým,že neodpovedám na otázku (na ktorú som už odpovedal a ty si túto diskusiu začala tým,že si zmienila dospievanie čiže témy na seba naväzujú)
@lepka Prosím ťa, ja si tu nemusím nič dokazovať ani nemám v pláne niekoho zhadzovať na rozdiel od niekoho. A aký argument ti mám dať na to, prečo baby dospievajú skôr? Bohužiaľ nie som vedec ani doktor, ty áno ? Už sa ozaj nevyjadrujem. Svoje argumenty si šetri na školské slohové práce, tam budú užitočnejšie než tu.
@lepka Je to kazdeho individualna vec kedy dospie a ci vobec, zaliezi od povahy, toho kolko ma nadelene v hlave..ale ak by sme to mali zovseobecnit, hovori sa, ze dievcata dospievaju skor. Porovnaj si napriklad starosti dospievajuceho chlapca a dospievajuceho dievcata.... a ak si to naozaj nevsimnes, tak neni o com...
@opi55
No neviem ako ty,ale ja vždy keď prezentujem nejakú myšlienku,názor alebo tvrdenie mám nejaké argumenty k tomu a niečo čím to môžem obhájiť a nemusím byť ani vedec,ani doktor.
Aký argument mi na to máš dať?No,napr. prečo si o tom presvedčená,že to tak je,či iba opakuješ frázu ktorú si niekde čítala bez premýšľania a nezaujíma ťa prečo by to tak mohlo byť?
A keď sa s niekym bavíš a chceš aby ťa bral seriózne mohla by si aj tak vystupovať a nesprávať sa detinsky (ďalší dôvod na pochybovanie o tvojom uvedenom veku).
@nattyy
Ako chlapec sa nedokážem vžiť do problémov dospievajúceho dievčaťa a neviem na čo chceš odkázať alebo čo tým myslíš?Mám 15 ber ma s rezervou v tomto
A keď vidím svoje vrstevníčky alebo dievčatá odo mňa staršie dosť blbo sa mi tomuto verí a spochybňuje to toto tvrdenie alebo moju vieru voči nemu.
A starosti sú tiež individuálne
@lepka Ja tiež. Myslím si, že je to tak, lebo sa neustále o tom hovorí a pozorujem to aj v okolí. Ale jasné, že to není pravidlo, neplatí to u všetkých! Prečo je to tak, neviem. To ti musí ako odpoveď stačiť. Ak nie, musíš si nájsť niekoho takého inteligentného ako si ty sám.
Mám 22, keď už tak narážaš na môj vek! Ako sa správam detinsky ??
@lepka Ved jasne. Ja som ti iba chcela vysvetlit preco sa to hovori. Sama s tym tiez nesuhlasim, kazdy zivot je iny, niekto uz v detstve stihne zazit tolko co iny za svoj cely zivot nestihne...
a vseobecne problemy dospievajucich dievcat? tie by som napisala radsej do spravy
@dudoo
To je pravda u dievčat končí vývin skôr ale ten súvisí iba s fyzickou stránkou človeka,môžeš mať 30 fyzicky a mentálne byť zaseknutý/á v puberte.Osobne dospelosť a dospievanie beriem ako obe stránky,fyzickú aj mentálnu.To,že telo skončí vývin neznamená,že sú aj mentálne niekde vyššie. @opi55
No neviem ale neustále opakovanie mi ako odbieham od témy,chodenie okolo horúcej kaše,písanie mi,že mudrujem (nevravím že nie ale ja osobne keď sa s niekým bavím tak nerád takéto slová používam a nepríde mi to seriózne voči tomu druhému človeku) + "Svoje argumenty si šetri na školské slohové práce, tam budú užitočnejšie než tu." mi prišlo také no...ehm
Každopádne prepáč/te,nechal som sa trochu uniesť
@lepka príde mi to tak že sa snažíš vystupovať až moc inteligentne a nejde ti to . chcel by si prezentovať veľké myšlienky s ktorými ideš dokazovať svetu aký si vyspelý pritom sa tu hádaš o ničom. mal by si menej času tráviť nad knižkami a viac s kamarátmi. vyspelý nezostaneš len tak zrazu keď budeš sedieť nad encyklopédiou ale hlavne zo skúseností ktoré doma nenaberieš.
Nie je to strasne...ale mne by to viac vyhovovalo naopak ale to som ja
...no nvm ci je to dobre...18rocny chalan uz chce sex...a 14ročne dievča by este nemuselo sexuuuvat...ale vsak ako chceš...vaša vec.
vekovy rozdiel je nepodstatny, dolezita je laska v tvojom srdiecku a teraz bez cenzury, tu pisu nejake pomaly mnisky, ze 18.rocnz chalan chce sex, a 14-rocna asi co bude chciet? tiez sex, len chce to vsetko objavovat....a taky stary pojde za nou, lebo ju lahsie prekeca, vlastne tam ani netreba prekecavat
čo za zaostalého týpka to musí byt,čo sa v 18tich tahá so 14 ročnou....ja som v 18 sa ani nemohol pohybovat v takom priestore kde boli take soplane,lebo mi bolo do plaču z toho ked som ich počúval....a ked tu číta,že niektoré 15 ročné s 21 ročným wtf? By som to pozatváral všetko rad radom úchylov. Ja mám 22 a neviem si predstavit mat mladšiu partnerku ako 19-20 ročnú
vekový rozdiel bude vždy v niektorých veciach citeľný akokoľvek je už tá mladšia osoba vyspelá. to však nemusí byť hneď problém, aj sa dvaja nejakým spôsobom dopĺňajú.
Kamaratka ma 18 a jej priatel 28 a budu spolu 4 roky...okej poviete si ze to nieje normalne aby si 24 rocny chlap zacal so 14tkou...ale keby ju nema rad niesu spolu tolko co su ...10 rokov je dost to ano ale vek je len cislo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
v 14 mať vzťah, why not. ja som sa vtedy hrala s kamarátmi a chlapmi sa nezaoberala, ale každý je iný
v 14 mať vzťah s takýmto vekovým rozdielom, why not. ak sa chlapec pomalšie vyvíja alebo ty si naopak vyspelejšia ako bežné 14ky, inak nebudete napredovať ale budete sa navzájom brzdiť (som toho názoru, že vo vzťahu by mali byť ľudia približne na rovnakej úrovni - prioritami a tak)
Ja osobne s tým nemám žiadny problém, veď aj moja kamarátka má 13 a má 17 ročného chalana.
Sa pozri na dievčatá na FB vo veku puberty,ak je toto rýchlejšie dospievanie tak Boh s nami.
Daj mi nejaký argument/y ktorý dokazuje,že dievčatá priamo dospievajú skôr.
To bol silný argument,taký sa rozbiť veru nedá.
Ja keď sa porovnám so staršími dievčatami teraz tak sa cítim vyspelejší,čiže chlapci rýchlejšie dospievajú?
Vlastný pocit a vlastné zážitky nemôžme brať ako argument,pretože ty poznáš iba malé % chalanov na tejto Zemi a to je nedostatok údajov na porovnanie či štatistiku.
Proste nemáš argumenty na svoje tvrdenie a opakuješ vetu čo ti vraveli ako malej,priznaj si to.
Nie je to zrejmé,kebyže to je zrejmé je na to očividný dôkaz alebo je vidieť ten rozdiel,lenže ako žijem naň dodnes nik nepoukázal. 8)
Hlavne tie co ostanu v 16tich nabuchane...
Ja o tom mám naštudované dosť moja a viem že je to bullshit,to ty o tom nemáš ani páru a nedokážeš podať ani jeden argument,vidno že si si na túto tému čítala maximálne tak bravíčko kde neboli žiadne fakty,lebo ak by aspoň článok niekde rozumný videla vieš z neho aspoň niečo citovať alebo ma naň odkázať.
Ale sa mi páči,ako hneď keď nemáš čo povedať a keď nemáš navrch ustupuješ a snažíš sa ma zhodiť,no nevychádza ti to,ťaháš za kratší koniec v tomto tu prípade,toto má byť ten znak rýchlejšieho dospievania?
@sob3k
vystihol si to riadne teraz alebo to je tým,že chlapci tak skoro nedospejú a nie sú ohľaduplný a nabúchajú ich?
Ty robíš to,že to nazývaš mudrovaním čo sa berie ako jemne dehonestujúcá reakcia na moje odpovede a snažíš sa našu diskusiu ututlať tým,že neodpovedám na otázku (na ktorú som už odpovedal a ty si túto diskusiu začala tým,že si zmienila dospievanie čiže témy na seba naväzujú)
4 ročný rozdiel ako taký nie je problém, ak by napríklad baba mala 18 a chalan 22 je to celkom prijateľné
ale 14 ročná a 18 ročný mi príde divné
No neviem ako ty,ale ja vždy keď prezentujem nejakú myšlienku,názor alebo tvrdenie mám nejaké argumenty k tomu a niečo čím to môžem obhájiť a nemusím byť ani vedec,ani doktor.
Aký argument mi na to máš dať?No,napr. prečo si o tom presvedčená,že to tak je,či iba opakuješ frázu ktorú si niekde čítala bez premýšľania a nezaujíma ťa prečo by to tak mohlo byť?
A keď sa s niekym bavíš a chceš aby ťa bral seriózne mohla by si aj tak vystupovať a nesprávať sa detinsky (ďalší dôvod na pochybovanie o tvojom uvedenom veku).
Ako chlapec sa nedokážem vžiť do problémov dospievajúceho dievčaťa a neviem na čo chceš odkázať alebo čo tým myslíš?Mám 15 ber ma s rezervou v tomto
A keď vidím svoje vrstevníčky alebo dievčatá odo mňa staršie dosť blbo sa mi tomuto verí a spochybňuje to toto tvrdenie alebo moju vieru voči nemu.
A starosti sú tiež individuálne
Mám 22, keď už tak narážaš na môj vek! Ako sa správam detinsky ??
ja som mala 15, on skoro 19 a sme spolu doteraz
a vseobecne problemy dospievajucich dievcat? tie by som napisala radsej do spravy
davaj, zotri ma ty argumentátor..
To je pravda u dievčat končí vývin skôr ale ten súvisí iba s fyzickou stránkou človeka,môžeš mať 30 fyzicky a mentálne byť zaseknutý/á v puberte.Osobne dospelosť a dospievanie beriem ako obe stránky,fyzickú aj mentálnu.To,že telo skončí vývin neznamená,že sú aj mentálne niekde vyššie.
@opi55
No neviem ale neustále opakovanie mi ako odbieham od témy,chodenie okolo horúcej kaše,písanie mi,že mudrujem (nevravím že nie ale ja osobne keď sa s niekým bavím tak nerád takéto slová používam a nepríde mi to seriózne voči tomu druhému človeku) + "Svoje argumenty si šetri na školské slohové práce, tam budú užitočnejšie než tu." mi prišlo také no...ehm
Každopádne prepáč/te,nechal som sa trochu uniesť
...no nvm ci je to dobre...18rocny chalan uz chce sex...a 14ročne dievča by este nemuselo sexuuuvat...ale vsak ako chceš...vaša vec.
decko pod zákonom, chalan v base :ehm:
to musia byť riadni keketi, keď si začínaju s nezletilými babami...
choré