@bublinqac nie ľudia s detským rozumom? Nedávno si mal 17 a píšeš, ako keby si mal za sebou 30 ročné harmonické manželstvo, pritom pochybujem, že si mal vôbec vážnejší vzťah.
@3 myslel som to tak, že takýto ľudia pohádajú kvôli každej kravine a je z toho úplne zbytočná práca pre právnikov... Hej jasné, ty môžeš pochybovať, keď ma vôbec nepoznáš ...
vztah som este nemala, ale v kutku duse, aj ked vidim svojich blizkych dufam ze raz pride princ na bielom koni s ktorym budem sttatsna a cely zivot....
@alpynus - nečítal som to na nete ale v nejakom časopise, bohvie už v akom, ale je hlúposť zamilovať sa na celý život po nejakých 50 rokov spoločného života páru je to už len zvyk ...
To, či to je hlúposť alebo nie je hlúposť, je v tejto chvíli irelevantné.
Akou metódou zistíme, či dve osoby prežili "lásku na celý život"?
No jedine tak, že sa ľudí, ktorí žijú celý život spolu, na to spýtame a budeme predpokladať, že vravia pravdu.
Takto nejak by Ti napr. moji zosnulí prarodičia odpovedali "áno" a Teda by to tým "vedcom" vyvrátili. A som si istý, že existuje veľa iných ľudí, ktorí by tiež odpovedali áno.
Čiže: láska na celý život s vysokou pravdepodobnosťou existuje; už len kvôli tomu, že to potvrdilo veľa osôb.
@20@Fleshleecat Vidím, že každému sa pod pojmom láska na celý život vybaví niečo iné. Mne hĺbka vzťahu, tebe povrchnosť najhrubšieho zrna. Snáď dospeješ, omg.
vedci / sexológovia / psychológovia nech radšej nevymýšľajú hovadiny a nové trendy ale nech si nájdu normálneho partnera... Existuje, stačí keď sa pozriem na mojich starých rodičov a vidím to v priamom prenose.. celý život..
@28@Fleshleecat Nejak v poslednom čase sa mi začínajú protiviť tieto príliš realistické, emancipované, snobské a povrchne úprimné pragmatičky tvojho typu, sorry. Žiadna ženskosť, žiadna romantika a nič z toho, čo majú ženy prinášať na tento svet. Ver, že oveľa prichádzaš. Ale to už je tvoja vec.... Ja ti vravím, že láska na celý život existuje, poznám viac takých prípadov, a to, že ty si sa s ničím takým nikdy nestretla, je na tvoju veľkú škodu. Pamätaj si, že rozvedieš sa len vtedy, keď budeš na lásku hľadieť tak povrchne ako to robíš teraz.
@24 Ja s manželkou sme jeden taký príklad. Žijeme v manželstve už 42 rokov. A ani sa mi nvidí, že je to veľa.Myslím, že sme prešli všetky fázy lásky. Bláznivú zaľúbenosť, budovanie rodiny a j starosť o hmotné statky. Toto však už prešlo. Život nám ubiehal bez nejakých vylomenín, či excesov. Nikdy sme sa nechceli rozvádzať. Náš vzťah je založený na dôvere a tolerancii.
@Stage ! Keď samu seba a okolie presviedča zbytočnou hrubosťou a necitlivosťou neznamená to, že vovnútri je taká. Neposudzuj druhých podľa škrupiny. Je to len obrana - bohvie prečo. Nevidíš do osudov. Rozbi ju a možno vo vnútri...
Keď tak rozmýšľam - ako ľahko odsudzujeme druhých povrchnosť, vlastnou povrchnosťou... (ale nechcela som sa Ťa teraz dotknúť)
@Manajas Ďalšia múdra? Dotkla si sa ma a to celkom dosť. To ja som povrchný, ktorý tu odsudzujem povrchnosť? Si prečítaj, čo tu v téme o láske na celý život v @20 napísala. Btw, ja tu jej názory sledujem už dlhšie a dlhšie ako ty, takže viem asi o aký typ baby ide.
Samozrejme, že do nej úplne nevidím, cez monitor sa to akosi nedá, ale keď sa tu bude prejavovať ako povrchná, tak ju za takú budem považovať. Ak sa tu niekto pretvaruje, musí počítať s tým, že budem komentovať tú jeho pretvárku a nie jeho pravú podstatu. To ale už nie je moja vina....
@Stage : Ja som zistil ze komentovat druheho nazory nikdy nic pozitivne neprinesie. Pokial o to sam nepoziada. A vacsinou ani vtedy nie A tym ze som ti napisal si protirecim
@Smichi Ja si myslím, že ak nemá byť diskusia nudná, musí byť konfrontáciou (súhlasnou i nesúhlasnou) jednotlivých názorov. Nie je nič horšie ako keď tu v nejakej diskusii všetci napíšu iba svoj názor a nereflektuje sa na druhých - to je bezvýznamná NUDA. Tiež ale vidím, že často sa tu reakcia nestretá s prílišným pochopením.
Navyše, považujme za svoju povinnosť odsúdiť akýkoľvek hlúpy názor bez ohľadu na to ako bude druhou stranou prijatý.
@stage povrchnost povrchnost porchnost...ano ja sa nebijem s tymto nazorom ale myslis ze cez internet sa da posudzovat aj inak??
co sa tyka temy nieje to o povrchnosti ja proste neverim na nieco take ako laska na cely zivot...pride mmi to nechutne ked nad tym dokonca niekto rozmysla...ako zostarnu ako budu stale spolu atd. ....vsetko take naplanovane az je nerealne aby to tak dokonale vyslo
@Fleshleecat@46 Áno, volá sa to životný stereotyp a málokto sa mu dokáže v živote vyhnúť. To raz uznáš aj ty. Vekom sa naň dokonca mení názor. Časom, po založení si vlastnej rodiny to je symbol ustálenosti, pohody a vlastne tak trochu znamená, že všetko ide rovnako, tak ako má a nič zlé ho nenarušuje, nedochádza k neželaným vonkajším zásahom do tvojho života. Ale čo je zlé na tom, žiť síce v stereotype, ale s niekým koho nadovšetko a bezmedzne miluješ? Vždy je nejaká príležitosť ako stereotyp osviežiť spoločnými výletmi, dovolenkami a inými spoločnými plánmi.
@Stage osviezit stereotyp??? to nemyslis vazne...co je zle na tom ze den sa podoba dnu?? ze robis to iste s tym istym clovekom a cely cas cakas na jednu dovolenku sem tam vylet?? wtf??
toto nechcem ani v najhorsom sne...nesuhlasim s tym ze sa mu malokto dokaze vyhnut...kto chce vyhne sa mu
@Fleshleecat Máš 17 a je dobre, že také niečo ti je zatiaľ cudzie, ale tak za 15 rokov si na to spomeň a uvidíš, že mi dáš za pravdu. To príde tá fáza postupného usádzania sa. Potom mi napíš.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
A teba nie, ale pamätám si, aké myslenie som mala v 17 ja a moji vrstvovnici Ale tak ty budeš asi potom svetlá výnimka, tak potom prepáč...
Tak to si peknú blbosť napísal, nič z oblasti empirických vied sa nedá dokázať v absolútnom zmysle slova.
A tak či onak si myslím, že si si to celé vymyslel. A ak nie: tak sem napíš názvy alebo linky na niektoré štúdie, nech sa nemýlim.
To, či to je hlúposť alebo nie je hlúposť, je v tejto chvíli irelevantné.
Akou metódou zistíme, či dve osoby prežili "lásku na celý život"?
No jedine tak, že sa ľudí, ktorí žijú celý život spolu, na to spýtame a budeme predpokladať, že vravia pravdu.
Takto nejak by Ti napr. moji zosnulí prarodičia odpovedali "áno" a Teda by to tým "vedcom" vyvrátili. A som si istý, že existuje veľa iných ľudí, ktorí by tiež odpovedali áno.
Čiže: láska na celý život s vysokou pravdepodobnosťou existuje; už len kvôli tomu, že to potvrdilo veľa osôb.
Láska k drogám
Láska k alkoholu je večná, dovedie až do hrobu
ja nie som povrchna ale uprimna
@Fleshleecat I feel so sorry for you
Keď tak rozmýšľam - ako ľahko odsudzujeme druhých povrchnosť, vlastnou povrchnosťou... (ale nechcela som sa Ťa teraz dotknúť)
Samozrejme, že do nej úplne nevidím, cez monitor sa to akosi nedá, ale keď sa tu bude prejavovať ako povrchná, tak ju za takú budem považovať. Ak sa tu niekto pretvaruje, musí počítať s tým, že budem komentovať tú jeho pretvárku a nie jeho pravú podstatu. To ale už nie je moja vina....
Navyše, považujme za svoju povinnosť odsúdiť akýkoľvek hlúpy názor bez ohľadu na to ako bude druhou stranou prijatý.
co sa tyka temy nieje to o povrchnosti ja proste neverim na nieco take ako laska na cely zivot...pride mmi to nechutne ked nad tym dokonca niekto rozmysla...ako zostarnu ako budu stale spolu atd. ....vsetko take naplanovane az je nerealne aby to tak dokonale vyslo
toto nechcem ani v najhorsom sne...nesuhlasim s tym ze sa mu malokto dokaze vyhnut...kto chce vyhne sa mu