vždy keď príde na otázku boha tak sa nájde nejaký "kvantový fyzik" ktorý ti povie presne prečo boh neexistuje a prečo by som v neho nemal veriť... nj zatiaľ som ešte nevidel žiaden dôkaz čo by priamo vyvracal existenciu boha ... aj ke´d na druhu stranu ani jeho existenciu ...
lebo som clovek racionalny a potrebujem logicke argumenty pre to comu mam verit - alebo to brat ako samozrejmost...nestaci mi dobre slovo od ludi, knizku a pocit v srdci k tomu aby som veril v boha...no a este ze teoria v boha ma tolko logickych dier ze ked som narazil na prvu a na druhu,neprekvapila ma ani tretia ani stvrta atd...potom som to prestal pocitat..a zacal sa zaoberat dolezitejsimi vecami
Boh je vymysleny aby ludstvo malo v com verit boh mozno v minulosti existoval ale uz nexistuje je to len viera preco by som mal verit dakomu kto nexistuje nase stastie a osud si vytvarame sami nasimi skutkami ked budes potrebovat peniaze alebo zdravotnu pomoc boh ti nepomoze len clovek.
Verim iba keď potrebujem.. A nemusí to byť len boh, verim v také bytosti v ake v danej chvíli potrebujem.. viera je nástroj na dosahovanie cielov.. Nemá zotročiť človeka.. nič nie je pravda a všetko je dovolené
Som ateista. Vela ludi si neuvedomuje ze boh je ako cinsky drak- kazdy ho pozna su velmi popularny a uctievany ale neexistuju /vali. Ja si myslim ze viera je konicek pre slabochov a hlupakov.
to je z toho blbeho komunistickeho filmu ...@mojdedo
@sugy1@10 zdieľanie sa s druhými veriacimi, slávenie sv. omše je jedným z prejavov živej viery, ktorá potom človeka smeruje aj k iným skutkom... lebo nedá sa žiť sám, nedá dôverovať sám, nedá sa milovať niekoho sám, musíš ho stretávať, spoznávať; a stretnutia predchádzajú aj heretickým myšlienkam. Sv. omša je hlavne príležitosť na stretnutie sa s tým, ktorý nám otvoril nebo, obetovaním svojho tela a krvi, je to oslava zmŕtvychvstania, ktoré môžme dosiahnuť i my. Je to teda konkrétna cesta, konkrétny spôsob formovania svojho dobrého svedomia...
@georg21 samozrejme že sa dá žiť sám, dôverovať sám aj milovať niekoho sám. podaktorí ľudia skrátka len nepotrebujú, aby im vzťah s bohom niekto sprostredkovával (cirkev).
a k samotnej otázka - v seba verím, to hej.
a pokiaľ ide o Ježiša - toho uznávam, super chlapík. som vďačná že tu bol.
neveriť v Boha je práve v dnešných čachoch "úžasne moderné"...
a je to úžasne aj pre diabla, ktorí "vyskakuje a víska" od radosti, keď číta tieto riadky podaktorých birdzákov...
už ste jeho a verí, že vás určite ťažko niekto presvedči o opaku...
pamätajte, že čoskoro pridu dni, keď sa budete zamýšľať nad svojim životom, čo ste kde zle vykonali, že sa vám prestalo dariť, ochoreli ste, nemôžete nájsť zmysel života a pod...
no a vysvetlenie je jasné, je to všetko diablová odmena za to, že ste svojim konaním prispeli k jeho víťazstvu...
diabol je majstrom klamu, on nepozna šťastie a lásku...
mnohokrát som si povedal, nebudem nikoho presviedčať, ale spomenul som si ako mne dal Boh príležitosť sa napraviť...
preto ako kresťan vás upozorňujem na zlo, ktoré určite bude bojovať za to aby vás odtrho od lásky Boha a na veky zatratilo...
je ešte trocha času, ale nie veľa, každa minúta je drahá, zmente sa, spoznávajte dobro, svojho Stvoriteľa, svojho Spasiteľa a radujte sa, že splyniete s ním vo večnosti, radosti, nesmrteľnosti a láske...
K tomu nech vám dopomáha Boh!
"Blahoslavení ste, keď vás budú pre mňa potupovať a prenasledovať a všetko zlé na vás nepravdivo hovoriť; radujte sa a jasajte, lebo máte hojnú odmenu v nebi. "
Verim v boha ako tak. Tie knihy beriem s rezervou, ale v kazdej sa nieco do seba najde.
Aneb
A coin has three sides: face, tail and the edge. Intelligence is on the edge.
@zajkousko Kámo tak ty si stratený prípad, keď ti praskne pneumatika tak čakaj kým ti boh pomôže, alebo čakaj nech ti vymaže dlhy, hypotéku, nech ťa chlácholí že platiť viac to nevadí, nech ťa hladí po duši, že slepo veriť a poslúchať sa ťa dá ľahko naučiť.
@wistingher
hm, aj pneumatiky mi už prskli a to na dialnici..
som vážne chorý, nebyť viery v Boha, ktorý mi dáva silu, asi by som bol v blázinci...
povedz mi čo to je všetko tu na zemi proti sláve Božej tam hore na nebesiach, kde už nič z toho čo píšeš neexistuje, iba pokoj, radosť, láska a večnosť..
načo sú ti majetky, sláva, keď pred Boha predstúpiš s prázdnymi rukami, čo mu povieš, nevedel som že existuješ?...
ani cigániť nemôžeš, lebo dobre vieš, že si bol na Boha x razy upozorňovaný, ako máš žiť...
ale šak si ži vo svetskej sláve, všetko raz pominie a zostaneš sám...
a čas tak strašne rýchlo beží...
zamysli sa a príjmi Boha do svojho života a uvidíš, že všetky príkoria, neúspechy, choroby, problémi sa ti budu zdať ľahšie riešiteľné...
K tomu nech ti dopomáha Všemohúci Boh †
Vychádzajúc z takého nejakého panteistického svetonázoru je veru aj to jedlo bohovské.
Netreba verit, to vidíme a ochutnávame, ked si na záhradke necháme vyrást/ kúpime fraktál. Doko!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
čo Majko čo by si rad
jedno je ale isté, božská spravodlivosť neexistuje
to je z toho blbeho komunistickeho filmu ...@mojdedo
A ty?
a k samotnej otázka - v seba verím, to hej.
a pokiaľ ide o Ježiša - toho uznávam, super chlapík. som vďačná že tu bol.
a je to úžasne aj pre diabla, ktorí "vyskakuje a víska" od radosti, keď číta tieto riadky podaktorých birdzákov...
už ste jeho a verí, že vás určite ťažko niekto presvedči o opaku...
pamätajte, že čoskoro pridu dni, keď sa budete zamýšľať nad svojim životom, čo ste kde zle vykonali, že sa vám prestalo dariť, ochoreli ste, nemôžete nájsť zmysel života a pod...
no a vysvetlenie je jasné, je to všetko diablová odmena za to, že ste svojim konaním prispeli k jeho víťazstvu...
diabol je majstrom klamu, on nepozna šťastie a lásku...
mnohokrát som si povedal, nebudem nikoho presviedčať, ale spomenul som si ako mne dal Boh príležitosť sa napraviť...
preto ako kresťan vás upozorňujem na zlo, ktoré určite bude bojovať za to aby vás odtrho od lásky Boha a na veky zatratilo...
je ešte trocha času, ale nie veľa, každa minúta je drahá, zmente sa, spoznávajte dobro, svojho Stvoriteľa, svojho Spasiteľa a radujte sa, že splyniete s ním vo večnosti, radosti, nesmrteľnosti a láske...
K tomu nech vám dopomáha Boh!
"Blahoslavení ste, keď vás budú pre mňa potupovať a prenasledovať a všetko zlé na vás nepravdivo hovoriť; radujte sa a jasajte, lebo máte hojnú odmenu v nebi. "
Aneb
A coin has three sides: face, tail and the edge. Intelligence is on the edge.
hm, aj pneumatiky mi už prskli a to na dialnici..
som vážne chorý, nebyť viery v Boha, ktorý mi dáva silu, asi by som bol v blázinci...
povedz mi čo to je všetko tu na zemi proti sláve Božej tam hore na nebesiach, kde už nič z toho čo píšeš neexistuje, iba pokoj, radosť, láska a večnosť..
načo sú ti majetky, sláva, keď pred Boha predstúpiš s prázdnymi rukami, čo mu povieš, nevedel som že existuješ?...
ani cigániť nemôžeš, lebo dobre vieš, že si bol na Boha x razy upozorňovaný, ako máš žiť...
ale šak si ži vo svetskej sláve, všetko raz pominie a zostaneš sám...
a čas tak strašne rýchlo beží...
zamysli sa a príjmi Boha do svojho života a uvidíš, že všetky príkoria, neúspechy, choroby, problémi sa ti budu zdať ľahšie riešiteľné...
K tomu nech ti dopomáha Všemohúci Boh †
Ježiš: "Bože, počuješ ma? Otče, to som ja, ty!"
Netreba verit, to vidíme a ochutnávame, ked si na záhradke necháme vyrást/ kúpime fraktál. Doko!