@flussica ja si myslím, že otázka je položená absolútne jasne. v boha ako všemohúcu a večnú entitu bez akéhokoľvek zaradenia do cirkvi a náboženstva. či už si to niekto sformuluje ako silu, energiu alebo akýkoľvek iný vyšší princíp.
väčšinou pri takejto otázke je zaujímavé sledovať, koľko ľudí nakoniec odpovie áno, pokiaľ sa dokážu odosobniť od svojho nechutenstva voči katolíckej cirkvi
@grietusha Neviem, ci jasne - pretoze napr. toto nemusi napadnut hned kazdemu. Priam si dovolim povedat, ze na prvy moment sa vacsine vybavi krestansky boh, chodenie do kostola, cirkev a vsetko. Ale ak by sa to bralo z hladiska, ake popisujes, tak je to omnoho zaujimavejsie.
@flussica ale to je problém ľudí, ako si vysvetľujú otázku. nikdy som nevedela pochopiť, ako mi niekto na otázku "veríš v boha?" mohol odpovedať "neznášam cirkev a odmietam chodiť do kostola a farári znásilňujú deti." (ľudia, ktorí sa oháňajú racionalitou nedokážu racionálne odpovedať na otázku)
otázka je "veríš v boha" a tam je len možnosť "áno, verím" alebo "nie, neverím"
žiadne o chodení do kostola, kresťanstve, cirkvi, pápežovi, kondómoch, deťoch, peniazoch, sekularizácii... nič.
jednoduchá otázka o bohu. takže neviem, prečo by sa mala táto otázka bližšie konkretizovať. skôr ľudia by sa mali naučiť odpovedať na otázku, ktorá im je položená.
@johnysheek Áno, to je psychologický problém - tie asociácie. Ale tak.. kto ich vytvoril? Možno je to lenivosť/neochota viac porozmýšľať, ale prvotnej aspociácii sa aj tak nemôžeš ubrániť.
@johnysheek Myslis, ze mozes ovplyvnit uplne vsetko ? Tomu by som zas neverila.. no, ale mozno hej.
S tym NEMOZEM nesuhlasit .
@grietusha To je pravda, ale ako uz nacrtol Johnysheek, vytvaraju sa Ti urcite asociacie. A ked takato otazka so sebou strhne lavinu vedlajsich myslienok onoho druhu, clovek casto skor vyslovi, ako sa zamysli, o co vsetko vlastne este moze ist, pripadne o CO uz NEJDE.
@flussica viem, že to je o asociáciách a o tom, že človek viac kecá ako rozmýšľa. preto hovorím, že by sa ľudia mali NAUČIŤ odpovedať na to, na čo sú pýtaní.
@flussica ja ani neovplyvňujem. vrátim sa k svojmu prvému komentáru, čo som ti písala a teda,že je otázka absolútne jasná a netreba ju konkretizovať a je chyba len v ľuďoch, že hľadajú v otázke veci, ktoré tam nie sú.
@blackrose06 sorry, ušlo mi a ..... ale veď kľud, ak ťa rozčuľuje, keď ťa niekto opraví, tak nerob chyby a nebudeš sa musiať rozčuľovať...buď rada, si o niečo múdrejšia a stavím sa, že už tú chybu nespravíš
@lietajuce maslo je to hanbiť sa, hanba, m sa tam píše len preto, lebo sa to tak vyslovuje, ide o fonetickú vec, tiež nenapášeš fták, len preto, že to tak hovoríš, no nie?
@lietaj úcemaslo prepáč, zle som sa vyjadrila,nečudujem sa, že si zmätená, m tam píšu ľudia preto, lebo sa to tak vyslovuje, avšak to je CHYBA! slovo hanba sa píše s N, len sa s M vyslovuje
@lietajucemaslo prepáč, zle som sa vyjadrila,nečudujem sa, že si zmätená, m tam píšu ľudia preto, lebo sa to tak vyslovuje, avšak to je CHYBA! slovo hanba sa píše s N, len sa s M vyslovuje
@senziteraz ja niesom teológ neviem ti to vysvetliť, ale každý v niečo verí ja som ti len apísala, že je napísané, pomôž si sám aj boh ti pomôže toť vše
@lietajucemaslo áno! za každých okolností N! som rada, že niekto sa zaujíma, ako má správne písať ak budeš mať ešte niekedy nejaké otázky, kľudne sa na mňa obráť, rada pomôžem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
a ani ja sa nehambim
väčšinou pri takejto otázke je zaujímavé sledovať, koľko ľudí nakoniec odpovie áno, pokiaľ sa dokážu odosobniť od svojho nechutenstva voči katolíckej cirkvi
@flussica ale to je problem dnesnej spolocnosti kazdy ma asociacie a riadi sa len nimi..
okrem ineho v podstate i vdaka tomu su mnohi znechuteni z kat cirkvi, pritom to je len ich pohlad ako ho chcu mat, lebo vsetko ma dve strany..
otázka je "veríš v boha" a tam je len možnosť "áno, verím" alebo "nie, neverím"
žiadne o chodení do kostola, kresťanstve, cirkvi, pápežovi, kondómoch, deťoch, peniazoch, sekularizácii... nič.
jednoduchá otázka o bohu. takže neviem, prečo by sa mala táto otázka bližšie konkretizovať. skôr ľudia by sa mali naučiť odpovedať na otázku, ktorá im je položená.
Jasne, že všetko má 2 strany.
vsetko sa da, vsetko je mozne a clovek to nielen dokaze ale i by mal..
to len dnesna spolocnost je prilis pohodlna ci "slobodna" aby sa snazila ..
S tym NEMOZEM nesuhlasit .
@grietusha To je pravda, ale ako uz nacrtol Johnysheek, vytvaraju sa Ti urcite asociacie. A ked takato otazka so sebou strhne lavinu vedlajsich myslienok onoho druhu, clovek casto skor vyslovi, ako sa zamysli, o co vsetko vlastne este moze ist, pripadne o CO uz NEJDE.
o tom som písala
nemusis suhlasit.. ale vynimk a potvrdzuje pravidla..
@flussica
@purenarcissism neviem či je hanbiť sa či hambiť sa...lebo napríklad pocituješ hanbu či hambu.
@blackrose06 vďaka
@purenarcissism ale teraz si napísala, že sa tam píše M ...tak sa tam píše či nie?......aj ja by som to rada vedela
@purenarcissism oks.. Ďakujem.. čiže sa tam všadepíše N