Verím takej veci, že telo sa stane súčasťou zeme, tá jedného dňa, za niekolko quatrililili-blabla-lionov rokov dožije, už je jedno ako, a keď sa celý svet ako ho poznáme stane hviezdnym prachom, tak po niekoľko quatriliilioillilionoch rokoch sa zas vytransformuje do niečoho, kde bude funkčný život, a až sa tak stane, tak spolu so zemou 2.0 vzniknem aj ja. Ale keďže medzi týmito dvoma udalosťami budem nejaká anorganická hmota a anorganické hmoty nevedia vnímať čas, tak mi to príde ako sekunda.
v tomto som ako anticky skeptici - je to vec temna, a nas zivot prilis kratky aby sme sa s tym zaoberali.... ak bude bude, teraz som v tomto hmotnom svete a tesim sa z tienov platonovskej jaskyne kuuuurva, ta estetika mi normalne nieco dala do toho zivota
@unknownboy Podľa mňa je dôležité spomínať na všetko pekné,čo ste zažili a neriešiť veci,na ktoré nedostaneš jednoznačnú a overenú odpoved. Nezaťažuj sa tým, čo bude po smrti, zaujímaj sa o to, čo je tu a teraz.
až do tohto okamihu máš pravdu, smrť je koncom života, ale toho pozemského...
a k @17
viem si ťa živo predstaviť ako by si sa vyžíval, keby nás dvoch nahých mučili pred tvojimi očami, tvoj cynizmus a krutosť by nám vydláždil cestu rovno ro raja, kde by sme spočinuli ako mučeníci skrze vieru Boha Stvoriteľa...
zostávam však veľmi smutným, lebo tvoj osud by sa uberal iným smerom
a nevyzival by som sa v tom keby vas mucili vyzival by som sa v tom kebyze napr. dostanete rozum a prestanete zit v iluziach, naozaj by som sa uprimne potesil kebyze ta tvoja psychicka porucha skonci.
Ľudský život ako taký, je súhrn jeho vyvynutých zmyslových vnemov, telesnýchj funkcií a myšlienok. Aj keď som toho názoru že vo svete je niečo viac, čo nedokáže obyčajný človek vnímať, niečo čo by označil za "božské", je to stále len v jeho hlave. Niesom toho názoru že život po smrti, teda po ukončení telesných funkcií bude pre jednotlivca pokračovať, lebo nebude mať možnosť vobec tie nasledujuce okolnosti vnímať, nebude mať čím. Jedine, že by sa pretransformovali jeho myšlienky do inej formy a žili by ako volná hmota, no neviem či by sa to dalo nazvať životom. Proste tvrdiť niečo také že život po smrti existuje? Myslíte si že váš pes alebo mačka sa nad tým zamýšlajú? Asi ťažko a sú to také isté živé tvory ako my, len nemajú tu mozgovú kapacitu aby sa zaoberali nad takými kokotinami . Kresťanská či aká to už je verzia o posmrtnom živote je blbina. Nie že by som chcel osočovať niekoho vieru, ale... zobuďte sa!!! preboha mrtveho amen
ano život po smrti existuje... ten ktorý rozloží tvoje telo
a inak ... po smrti prestane fungovať mozog tak je koniec aj vedomiu teda kecy o nejakej nesmrteľnej duši si nechajte
Určite ne. Po smrti človeka zavrú do truhli a tým to jednoducho končí. Žiadne "putovanie do neba" a podobné kokotiny neexistujú, jednoducho, po smrti je koniec. Môj názor
Toto je podobná otázka ako keby si sa pýtal, či si kresťan.
Je úplne zbytočné odpovedať na podobné otázky, radšej sa zameraj na to, čo vieš. A to, že máš možnosť žiť tu a teraz. Keď sa ti nepáči, tak premýšľaj radšej nad tým, ako zmeniť svoj vlastný život.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
:-S
Verím takej veci, že telo sa stane súčasťou zeme, tá jedného dňa, za niekolko quatrililili-blabla-lionov rokov dožije, už je jedno ako, a keď sa celý svet ako ho poznáme stane hviezdnym prachom, tak po niekoľko quatriliilioillilionoch rokoch sa zas vytransformuje do niečoho, kde bude funkčný život, a až sa tak stane, tak spolu so zemou 2.0 vzniknem aj ja. Ale keďže medzi týmito dvoma udalosťami budem nejaká anorganická hmota a anorganické hmoty nevedia vnímať čas, tak mi to príde ako sekunda.
A možno zo mňa bude jašter alebo papraď, ktovie.
to nás čaká po smrti...
"ehm. Smrt je definovana ako koniec zivota,"
až do tohto okamihu máš pravdu, smrť je koncom života, ale toho pozemského...
a k @17
viem si ťa živo predstaviť ako by si sa vyžíval, keby nás dvoch nahých mučili pred tvojimi očami, tvoj cynizmus a krutosť by nám vydláždil cestu rovno ro raja, kde by sme spočinuli ako mučeníci skrze vieru Boha Stvoriteľa...
zostávam však veľmi smutným, lebo tvoj osud by sa uberal iným smerom
škoda, no....
a nevyzival by som sa v tom keby vas mucili vyzival by som sa v tom kebyze napr. dostanete rozum a prestanete zit v iluziach, naozaj by som sa uprimne potesil kebyze ta tvoja psychicka porucha skonci.
fakty o Stvoriteľovi ty z trucu nechceš uznať, ale slobodná vôľa bola daná aj tebe od Boha, preto rob ako uznáš za vhodné pre tvoj život....
A na koniec aj Ježiš povedal."Kto chce uverí vo mňa a kto nechce neuverí!"
S Bohom a veľa šťastia!
:ehm: aj v tíchto veciach
a inak ... po smrti prestane fungovať mozog tak je koniec aj vedomiu teda kecy o nejakej nesmrteľnej duši si nechajte
radšej pomäteným, ako zatrateným, láska moja
máš 100% pravdu pre niekoho absolútny koniec
Je úplne zbytočné odpovedať na podobné otázky, radšej sa zameraj na to, čo vieš. A to, že máš možnosť žiť tu a teraz. Keď sa ti nepáči, tak premýšľaj radšej nad tým, ako zmeniť svoj vlastný život.