Tá čiarka tam jednoznačne byť nemá, a keď už má, tak nech je aj za slovom "vojaci". Y/i v záleží od kontextu. Pokiaľ ide o náučný/odborný text = y, pokiaľ o hovorový/umelecký = i. Aj tak je ale kokotina dávať podobné veci do diktátu.
@malapohroma - asi ťa nepoteším, ale má tam byť "Y" A pokiaľ by to bol ROZVÍJACÍ prívlastok, ako píšeš - museli by tam byť dve čiarky, ale v tomto prípade to nie je ani rozv. prívlastok, ani viacnásobný predmet, takže aj s čiarkou aj bez čiarky je správne...
@malapohroma - tak som si to overil u kamošky - gymn. slovenčinárky a úplne správne je to: "Vojaci, vyobliekaní ako pávy, sa prechádzali po meste" - teda viz @14 takže ty učiteľke odpustíš čiarku, ona tebe "y" a ste si kvit...
Tá čiarka tam určite byť nemá. Pretože ...sa prechádzali po meste je postponovaný prívlastok významovo tesne spätý s obsahom celej vety. Napríklad ako veta: Dom postavený na piesku sa ľahko zrúti.
čiarky neznášam. najmä keď ich nevedia diktovať. zúrila som vždy, keď som nejakú vynechala. si hovorím nediktovali ste žiadnu čiarku! íčka mi nerobili problém ale tie sprosté čiarky!!!!
prístavok - takže 2 čiarky a páv ako zvieracie podstatné meno (maskulínum) sa skloňuje podľa vzoru DUB (výnimka - pes, vlk, vták). U6 ste niekedy videli napísané "Savanou sa prechádzali veľké sloni a hladné levi"?
@16@salora podľa mňa sú tie čiarky OK.Ten text medzi čiarkami tam môže byť a nemusí.Voľakedy sa tomu hovorilo, tuším, vsuvka alebo tak nejak.A tvrdé y by som tam dal tiež.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
jj, ta čiarka tam nebude isto
vojaci ako pávy je správne.
@malapohroma - narvi to svojej učiteľke do krku
a ta ciarka tam nema co robit.
@22 @zannie
» www.slovencina.vselico.com/index.html...
prístavok - takže 2 čiarky a páv ako zvieracie podstatné meno (maskulínum) sa skloňuje podľa vzoru DUB (výnimka - pes, vlk, vták). U6 ste niekedy videli napísané "Savanou sa prechádzali veľké sloni a hladné levi"?