Ono je to len vec uhla pohľadu, pretože je guľatá... Keď sa pozeráš na Zem z diaľky a Severný pól je "hore", vidíš, ako sa otáča doprava. Kebyže sa na Zem pozeráš tak, aby bol "hore" Južný pól, otáčala by sa doľava. Čiže bolo len treba určiť, ktorá z týchto dvoch možností bude oficiálna verzia .
No a niekde som čítala, že súčasné určenie toho, ktorý pól bude označený ako sever, vymysleli obyvatelia severnej pologule (pretože tu bola akási kolíska civilizácie a prvých vedeckých objavov - Grécko a podobne). Pre obyvateľov severnej pologule sa Zem otáča doprava, preto sa dodnes a na celom svete hovorí, že sa točí doprava.
Podobne je to s Coriolisovou silou, na severnej doprava, na južnej doľava.
O tom točení sa zeme neviem, ale pokiaľ ide o hlinu v cemente, myslím že sa tam nedáva. (ruku do ohňa by som za to nedala, ale som si tým pomerne istá)
ja som z toho blbý a tak som guglil, zem sa točí do ľava - pôsobi na ňu nejaka gravitácia a do cementu sa v "určitých prípadoch pridáva taký mazľavý íl " ...asi tak........ filip
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
No a niekde som čítala, že súčasné určenie toho, ktorý pól bude označený ako sever, vymysleli obyvatelia severnej pologule (pretože tu bola akási kolíska civilizácie a prvých vedeckých objavov - Grécko a podobne). Pre obyvateľov severnej pologule sa Zem otáča doprava, preto sa dodnes a na celom svete hovorí, že sa točí doprava.
Podobne je to s Coriolisovou silou, na severnej doprava, na južnej doľava.
že sa ospravedľňujem
Ale to bolo odveci Lebo nás tak niekto roztočil a teraz nás nevie zastaviť.
K druhej otázke - Nie
do cementu sa nepridava nic..
a ked sa robi hlina, tak tam zem asi bude.. ale ze by cement..
Na tú prvú otázku ti zodpovie len Chuck Norris
na tú druhú otázku ti zodpovie len Alojz Hlina
A keďže týto dvaja nie sú na Birzdzi, tak je to zbytočná téma.
2. nie
proti smeru hodinovych ruciciek
proti smeru hodinovych ruciciek