Vierovyznanie ako prostriedok diskriminácie?! Stačilo!
Aký má zmysel, že v blogoch aj v diskusiách sa objavuje čoraz viac bezduchých príspevkoch týkajúcich sa kresťanskej problematiky. V drvivej väčšine sa pritom jedná o fanatikov, čo sú na jednej strane zarytý odporcovia, ktorí urážajú veriacich a na druhej
Nic proti tebe Azel, ani proti tvojim blogom..ale myslim, ze by uz stacilo tych protinabozensky orientovanych blogov.. Nemyslis? Ludia su tym uz presyteni.. Myslim, ze je kopa stranok, kde sa daju taketo nazory prezentovat.. Ale zrovna sem sa to nehodi, aj vzhladom na blogove pravidla.
Problem nabozenstva je v tom ze sa tvari velmi vazne a prilis veriaci ludia su na nom zavisli a maju pocit ze musia nieco robit s tymi co neveria. Potom su tu cirkvi ktore nabozenstva vyuzivaju na svoju zarobkovu cinnost - tym vyhovuju fanatici a cirkvi ich klamstvami motivuju k sireniu viery medzi ludi - a z toho vznikaju tieto konflikty.
Ja si myslim ze viera by mala byt cisto intimna zalezitost, ktora by sa nemala davat na verejnost, cirkvi by nemali zasahovat do veci co sa tykaju aj ateistov ci ludi ineho vyznania.
Naozaj je mozne verit niecomu co povie papez alebo farar? Chcu nam snad tvrdit ze sa rozpravaju s bohom? Podla mna je ich autorita velmi pochybna. Ja ich tolerujem, je to ich vec, dovtedy pokym nezacnu ukrajovat zo slobody aj ostatnym, dalo by sa vela pisat kolko nabozenskych zakonov navrhovala cirkev a strany so slovom krestanska v nazve. Tieto nezmyselne sarvatky skoncia az vtedy ked prestanu byt ludia povercivi - cize asi nikdy, pretoze vzdy sa najdu taki co veria hocicomu a taki ktori ich naivitu vedia vyuzit vo svoj prospech. O nejakych dokazoch viery je zbytocne diskutovat.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
2. Nie je to objektívne, lebo útok začali veriaci.
A hlavne, ty si ten prvý, ktorý sa zviditeľnuje neustále rovnakými blogmi bez hlavy, päty a pointy!
Ja s Abortom suhlasim, nic proti akejkolvek strane pokial sa s nou da diskutovat.
Nic proti tebe Azel, ani proti tvojim blogom..ale myslim, ze by uz stacilo tych protinabozensky orientovanych blogov.. Nemyslis? Ludia su tym uz presyteni.. Myslim, ze je kopa stranok, kde sa daju taketo nazory prezentovat.. Ale zrovna sem sa to nehodi, aj vzhladom na blogove pravidla.
Ja si myslim ze viera by mala byt cisto intimna zalezitost, ktora by sa nemala davat na verejnost, cirkvi by nemali zasahovat do veci co sa tykaju aj ateistov ci ludi ineho vyznania.
Naozaj je mozne verit niecomu co povie papez alebo farar? Chcu nam snad tvrdit ze sa rozpravaju s bohom? Podla mna je ich autorita velmi pochybna. Ja ich tolerujem, je to ich vec, dovtedy pokym nezacnu ukrajovat zo slobody aj ostatnym, dalo by sa vela pisat kolko nabozenskych zakonov navrhovala cirkev a strany so slovom krestanska v nazve. Tieto nezmyselne sarvatky skoncia az vtedy ked prestanu byt ludia povercivi - cize asi nikdy, pretoze vzdy sa najdu taki co veria hocicomu a taki ktori ich naivitu vedia vyuzit vo svoj prospech. O nejakych dokazoch viery je zbytocne diskutovat.