Pokiaľ by som nemal nejaké zdravotné ťažkosti a problémy s nejakým typom stravy, tak nevidím dôvod, prečo by som sa mal stať vegánom. Zdravý človek potrebuje všetky zložky potravy.
Predstaviť si to viem, aj som sa o to snažila.. dufam, ze sa mi to raz aj podari udrzat si dlhu dobu ak nie navzdy.
Aj ked maso milujem, moralne dovody su u mna asi kusok silnejsie ako chut na maso.
Inak mäso som nejedávala asi od 12 a začala som znovu v 17. A teraz momentálne z mäsa jedávam len divinu a ryby a s ich jedením neplánujem prestať. Ale takých syrov, mlieka a vajíčok by som sa vedela v pohode vzdať.
Na nejaku dobu by som to zvladla urcite. Je tu ale niekolko veci, ktore treba viac riesit a su narocnejsie oproti beznej strave. V podstate tieto dovody su zhrnute v @7@8. Veganske stravovanie je narocnejsie casovo aj financne. A musis davat pozor na to, aby ta strava bola vyvazena, aby v nej nechybali bielkoviny atd. Je to velka zmena, nie je to take jednoduche ak polovicu z tvojho jedla tvorili zivocisne produkty.
Ale ako nemam problem, ked nejem maso, tak mi ani nechyba. Aj ked prave to maso by mi asi chybalo viac ako syry, mlieko a jogurty, ktore vdaka Bohu jem malo.
Ale napadlo mi posledne dni, ze skusim obmedzit zivocisne produkty a zamerat sa viac na rastlinne. To by bolo dobre, vyradit a obmedzit zivocisne produkty, aj ked striktny vegan asi nikdy nebudem. Chybalo by mi to raz za cas v strave a tiez si myslim, ze to nie je spravne a takyto pristup je prehnany. Ale uz keby som sa k tomu postavila vazne a zaujala zodpovedny postoj ku svojmu zdraviu ale aj k tej environmentalnej stranke a k ochrane zvierat, tak by som obmedzila zivocisne produkty, zaradila by som namiesto masa ryby a zivocisne produkty by som sa snazila kupovat od sukromnikov, lokalne, domace alebo aspon slovenske. sorry za dlhy koment
Na nejaku dobu ale inac nie, nenutil by som sa do toho. Na nieco je aj veganstvo fajn a to, ze sa da zohnat napriklad viac bezmliecnych produktov, restauracie a podobne co ocenujem Vela receptov je fajn, ked tak .. doplnit masom
@mobscene_69 ide o to, ze aj kravy na mlieko a sliepky sa chovaju v zlych podmienkach a trpia
Su aj nazory, ze vajcia a kuracie maso obsahuju estrogeny a preto by ich chlapi nemali konzumovat.
Vegánom nie. Vegánstvo nie je pre každého. Obdivujem ľudí, ktorí sú vegáni a vedia jesť, Lebo musíš sa naučiť jesť akoby odznova ked sa staneš vegánom. Ak jednoducho vynecháš mäso a budeš jesť rovnako ako doteraz len bez mesa, bude to mať zdravotné následky. Teda tak, ako sa stravujeme teraz je prispôsobené tomu, že sme všežravci. Ale niektorí vegáni naozaj vedia ako jesť tak, aby ti nič v tele nechýbalo. Jednoducho, je okolo toho celá veda, ak to chceš robiť dobre a nezničiť si zdravie. Takže nie. Vegetariánom si viem predstaviť byť, ani mi to nerobí problém na mesiac-dva už teraz. Chýbalo by mi mäso trocha, ale nie tak, že by som nevedela byť vegetariánom. Ideálne peskitariánom - z mäsa by som jedla len ryby. To by sa v mojom jedálničku nezmenilo skoro nič. Bravč. a hovädz už teraz jem len zriedka, stačilo by prestať jest kuracie, čo nie je zlý nápad, nakoľko je to plné antibiotík.
Bol som 3 mesiace (po 5 rokoch vegetarianstva), zosedivela mi hlava a odvtedy uz experimentujem len s mnozstvom masa. Odmietam nejest maso viac ako 1-2x tyzdenne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
to ale neznamená, že by som to vedela aj reálne uskutočniť
Takze - za pravdepodobne to nepovazujem, za mozne ano.
Ale zabilo by ma to.
Aj ked maso milujem, moralne dovody su u mna asi kusok silnejsie ako chut na maso.
Ale ako nemam problem, ked nejem maso, tak mi ani nechyba. Aj ked prave to maso by mi asi chybalo viac ako syry, mlieko a jogurty, ktore vdaka Bohu jem malo.
Ale napadlo mi posledne dni, ze skusim obmedzit zivocisne produkty a zamerat sa viac na rastlinne. To by bolo dobre, vyradit a obmedzit zivocisne produkty, aj ked striktny vegan asi nikdy nebudem. Chybalo by mi to raz za cas v strave a tiez si myslim, ze to nie je spravne a takyto pristup je prehnany. Ale uz keby som sa k tomu postavila vazne a zaujala zodpovedny postoj ku svojmu zdraviu ale aj k tej environmentalnej stranke a k ochrane zvierat, tak by som obmedzila zivocisne produkty, zaradila by som namiesto masa ryby a zivocisne produkty by som sa snazila kupovat od sukromnikov, lokalne, domace alebo aspon slovenske. sorry za dlhy koment
Su aj nazory, ze vajcia a kuracie maso obsahuju estrogeny a preto by ich chlapi nemali konzumovat.