moja matka mi raz rozpravala ako to zacalo. Kedze vtedy prisli tanky na safko a ona byvala nedaleko tak videla z okna ako prechadzali. Bola to riadna panika vtedy, nik nevedel co a preco vlastne.
@drejka ja som to takisto nevedela, a teraz aj ked som sa dozvedela, nemyslim si, ze pre mna to ma taky vyznam ako pre teba. ze je to jeden z najdolezitejsich medznikov nasej historie? A co teraz akoze? a pre toto by som mala byt hlupa? lebo mi to je u prdele? presne ako povedala @malapohroma kazdy vie ine veci. ano, mozno som uplny ignorant co sa tyka slovenskej historie, ale vobec sa za to nehanbim. a roky mi takisto nikdy nesli do hlavy. mam sa za to ubit?
@drejka nehovorim ze som na to hrda, ale dejepis mi jednoducho nesiel nikdy do hlavy a ja sama som mu nevenovala vela pozornosti a okrem toho je este kludne mozne ze sme to ani nebrali. ja som len povedala ze viem ine veci, tak ako mi nejde dejepis idu mi zase ine predmety (napriklad taka anglictina) s ktorou vyhravam skolske a okresne kola a v kraji sa rozhodne neumiestnim na konci. neviem preco by som sa mala hanbit ze to neviem, nikto nemoze vediet vsetko.
Neviem čo je na tom hlúpe (@drejka ), keď niekto nevie čo sa stalo 21.8.1968. Ja som to tiež nevedela a doteraz ma to ani netrápilo - a myslím že dozajtra nato aj zabudnem.
Nie pre každého musí byť história Slovenska tak dôležitá tak ako pre teba
@drejka viem na co tym narazas, ze je to nieco dolezite co sa tyka slovenskych dejin.
mna otvorene slovensko nezaujima. raz sa prestahujem daleko a slovensko ma nebude trapit. byvam pri blave a ine mesta ako bratislava, pezinok a modra ani nepoznam. jednoducho nie som srdcom slovenka mozno ako ty a aj preto nevidim dovod preto by som sa v tomto mala orientovat.
@drejka slovenskej historii som sa naschval vyhybala, pretoze to bolo nudne a nezaujimave pre mna. Ano, neviem slovensku historiu tak asi ako kazdy "spravny" Slovak. Niekto nevie gramatiku, ja neviem dejepis. A v com je teraz akoze problem? A samozrejme, mne nema cenu nieco vysvetlovat. A to s tymi rokmi bolo myslene vo vseobecnosti, neviem co je na tom na smiech. Ale tak smej sa, ked inak nevies A ked je tento datum o niecom uplne inom, tak mi prosim ta vysvetli o com? Rada sa necham poucit.
@drejka no tak toto prave nie je sucastou mojho vseobecneho rozhladu. Zrejme mam iny. Nemiesam veci. Evidentne ty si nepochopila, ze nechce sa mi googlit, a aj ked som si precitala co je napisane v tejto diskusii stale mi to je u prdele, a aj mi to bude. Chapes? A ta otazka nebola mierena na to co sa stalo, ale na to preco to ma pre teba taky vyznam, ze sa tu rozhorcujes nad tym, aki su ti ludia nevedomi, ze neprisudzuju vaznost takemu roku a NEVEDIA DOKONCA ani co sa stalo. A tymto moje rekacie na teba hasnu, lebo kazda si hovorime to svoje, ale ani jedna nechce pochopit tu druhu stranu. A ano, som ignorant. aj tebe pekny den
aha, tak už viem, čo je tých "42" zo Stopárovho sprievodcu po galaxií... Otázkou, na ktorú je odpoveď "42", je Koľko rokov uplynulo od vpádu vojsk krajín varšavskej zmluvy a ZSSR?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
64 komentov
ani zrusenie ceskoslovenska..
tak ja neviem.. mam sa hanbit ze neviem?
a co. viem ine veci
a čo teraz akože?
Nie pre každého musí byť história Slovenska tak dôležitá tak ako pre teba
No ja nemám zrovna pocit že by sa tou hrdosťou vystatovala. Je rozdiel keď ma niekto niečo len u riti, a keď ma niekto niečo u riti je nato hrdý
mna otvorene slovensko nezaujima. raz sa prestahujem daleko a slovensko ma nebude trapit. byvam pri blave a ine mesta ako bratislava, pezinok a modra ani nepoznam. jednoducho nie som srdcom slovenka mozno ako ty a aj preto nevidim dovod preto by som sa v tomto mala orientovat.
....začali kurviť svet komunisti....
Odpoveď: "42". to sedí!