Dúfam, že tu budú len kladné odpovede. Nenapadlo by mi pýtať sa niečo tak samozrejmé, ale moja bývala spolužiačka, prosím pekne, o chvíľku bude mať v ruke vysokoškolský diplom, nemá poňatia! Vždy som vedel, že je hlúpa, lebo nečíta, ale napadlo mi, či to teraz nie je v móde. Nepoznať dejiny svojej gramotnosti. A tak táto anketová otázka.
viem čo to je, máme doma nejaké staré nemecké knihy písané švabachom, ale nechápem prečo by mala byť samozrejmosť poznať to a prečo by mal byť človek čo to nepozná (a nečíta o__O) automaticky hlúpy o____O
nevim a co teraz ? myslis ze na svete su len samy mudry studovany ludia ci ako ? podla mna vacsina ludi su uplny kkti co nevedia ani zakladne veci ako napriklad to ake su nase susediace staty a podobne
je to písmo nemecké či staronemecké niečo také ,ale tak nemyslím že by to každý človek mal vedieť ,lebo napríklad človek nevie ani čo je otorinolaryngologia a neznamená to že je hned hlupák .... ked študuješ medinu alebo len zdravotku tak to vieš ale nikto sa mudrym nenarodil či ty áno??
@ulrik no ale to zavísí podľa toho aký má diplom, keď neštudovala jazyky tak jej to môže byť jedno čo je švabach..my sme sa tým už v prvom semestri zaoberali pri staršej lit. ale to preto, že mám slovinu..inač by som tiež nemusela vedieť..nepíš o nej, že je hlúpa, ani ty nevieš všetko preboha!
@zeriavka drahá, keď mi niekto na 90% podnetov zareaguje nevedomosťou a vysmieva sa z hladu po vedomostiach, drví sa však aj poznámky pod čiarov ako básničku, zbiera Ačka a chronicky nechápe súvislosti, až ju každý intelektuál z okolia považuje za dôkaz prehnitosti školského systému...
zhrniem to - maturovala z dejepisu aj zo slovenčiny (čo nás hádam neprekvapuje, že sa na Slovensku zo slovenčiny maturuje...) a včera to údajne počula prvýkrát... Slovom, je hlúpa, po prípade sprostá, pretože ja síce neviem všetko a nemám problém povedať o sebe, že som kkt, ale potom cítim potrebu DOŠTUDOVAŤ. Lenže ona má potrebu len niekoľkokrát denne navštíviť toaletu. Mysli si o mne čokoľvek - beztak si stojím za tým, že takýto jedinec je ozaj hlúpy, to si myslím ja, ty ju bárs vystav na piedestál, ako sa to v dnešnej dobe s blbcami zvykne robiť.
@sandy114 čo máte všetci s Nemeckom a tým, že to človek nemusí vedieť? HALÓ, aj na našom území sa toto písmo používalo!
Národ, ktorý si nie je vedomý vlastných dejín sa rúti do záhuby. Mne sa chce z vás plakať ako malému chlapcovi!
Je pravda, že sú dnes vysoké školy plné retardov, ale to neznamená, že to tak má byť! Na istej strednej škole deti nechápu, kto bol Štúr, mladí ľudia nemajú potuchy o Dubčekovi, myslíte si, že je Martina z Turca základ, na ktorom môžeme stavať? Že ospravedlniť sprostotu je "humánne" alebo aké, preto radšej, nech je náš ľud debilný, ako ho občas upozorniť a naznačiť mu, že by mal študovať?
To je chyba a trebalo by s tým niečo podniknúť. Zamyslite sa niečím, aspoň sa pokúste, a urobte radosť svojim deťom!
@ulrik ty tiež určite nepoznáš všetko od A-Z, našiel si niečo, čo nevie ona a myslím, že keby sa hľadalo, tak sa nájde niečo čo nevieš ty. A áno, aj o Slovensku
@sandy114 kedy som povedal, že viem všetko? pokiaľ ma pamäť neklame, už moje blogy sú nasiaknuté priznaniami o mojej nevzdelanosti.
pointa a kardinálny rozdiel je však v tom, že hlupák nevie a netrápi ho to, ostatní, keď zistia, že majú niekde medzeru, snažia sa ju dohnať.
ALEBO TO MÁM EŠTE NEJAKO ŠPECIÁLNE VYSVETĽOVAŤ???
fuck! zabudol som! však blahoslavení chudobní v duchu, ich je kráľovstvo nebeské...
sorry, ľudia, sťahujem sa a budem čušať, každý sa venujte LEN svojmu odboru, zabudnite na svojich predkov, žerte hamburgery a vešajte si na okná santa clausov
@sandy114 nedávno som písal o tom, akí sú tu svieži ľudia a že je nesprávne, keď sa vraví, že mladí ľudia sú takí a onakí - spomínal som a presviedčal okolie, že práve Birdz je "svet", kde sa sústreďuje mladá krv, ktorá za niečo stojí, že sú tu tvory mysliace a túžiace po vedomostiach, sú kreatívni a podobne. Teraz mám pocit, že VTEDY som hlúpo škatuľkoval. Pôvodne som hovoril konkrétne o nej, že je hlúpa - poznáme sa od škôlky, viem, prečo poviem, že taká je. A vravím jej to aj do očí a vždy, keď narazíme na ďalšiu bariéru (skupinka sa rozprávame, niečo preberáme a ona sa len blbo usmieva a zadre niečo, z čoho sa nám dvíha bránica) a to je veru často, apelujeme, aby čítala. Čokoľvek. Povie, že sa pri nás cíti zle, pretože je blbá. No budeme jej klamať? Zasa jej povieme, však nech študuje. Hlavu na to má! Ale nie. Je ako vlčie dieťa. Od škôlky!
Pôvodne mi ani len nenapadlo, že sa tu budete predbehovať v tom, kto vie menej a obhajovať sa navzájom.
Netuším koľký, no nie posledný raz v živote opakujem - samozrejme, že viac, ako si možno predstaviť,vecí neviem, ale vždy siahnem po niečom, čo ma poučí, po prípade sa poučiť nechám. A rád. A hlavne - zmĺknem a hľadím sa doučiť, nie vykrikovať namiesto odpovede to, že mám právo nevedieť (čo je jedným zo základných bodov asertivity, predsa nie každý má počas života možnosť načrieť do kolektívneho nevedomia) a hlásať, že nevedomosť dotyčnej je priam tým najlepším východiskom, aké si mohla zvoliť.
"Pôvodne mi ani len nenapadlo, že sa tu budete predbehovať v tom, kto vie menej a obhajovať sa navzájom."
Mily autor temy, nechapes, ze ludi (aj normalnych, inteligentnych) k tomu popudzujes svojim spravanim? Pozri sa na styl, akym pises. Ako besny pes, ktoremu tecu z ust sliny. Maximalne povysenectvo, maximalne predsudky, opovrhovanie ostatnymi, ostre utoky na normalne podane nazory nezhodujuce sa na 100% s tvojim, utapanie sa v dolezitosti vlastnej pseudointelektualnosti.
Tvoj styl by aj svatca s IQ 150 donutil skriknut "zakomplexovany premudrely jebo!" Skoda, ze to nepochopis.
@ulrik Musím uznať, že tú tvoju známu určite poznáš lepšie ty, čo sa týka jej inteligencie. Lenže človek nemôže vedieť všetko a keď sa raz s niečím nestretol, tak to zrejme nepozná, preto mi príde škatuľkujúce hodiť každého, kto nepozná švabach do vreca s hlupákmi (mimochodom, nech sa snažím rozpamätať akokoľvek, na dejepise sme to nepreberali, čiže veľa ľudí sa s tým stretnúť nikdy nemuselo). Veľa ľudí siahne po niečom novom, ale každého zaujme čosi iné a tým pádom niekto môže vedieť kvantum o biológií a keby teraz začal každému vravieť, že je hlúpy len preto, že nepozná latinské názvy orgánov, tak kam by sme sa dostali? (len príklad)... Mne napríklad dokazuje inteligenciu to, ako človek píše, teda gramatika. Je to čosi s čím sme sa stretávali aj na základnej aj na strednej každý a keď mi niekto napíše množné číslo s Y na konci, tak mi je jasné, že veľa múdrosti nepobral (teda keď opakovane píše ako hotentot a nie len raz omylom). Chcela som len napísať, že hádzať ľudí, ktorých si v živote nevidel a v živote si s nimi nerozprával/nepísal do vreca s idiotmi, len preto, že nepoznajú čosi s čím sa nestretli mi príde úbohé a to švabach poznám, lebo som sa s ním stretla a nie v škole (ako so Štúrom) ale u mojej tety, takže sa nepredbieham v tom, čo viem menej
@sandy114 tiež som sa s tým stretol najprv doma, až potom kdesi kamsi v škole, ale to takmer so všetkým takto. uvedomujem si, že sme z inej doby a nevieme sa nájsť v tejto, preto azda 70% vedomostí z rodiny využijem len málokedy, lebo viem, že by som sa aj tak nemal s kým pozhovárať. o to radšej som, keď stretnem niekoho, na koho sa taktiež rodičia nevykašľali.
obrovské wtf v súvislosti s toľkospomínanou osobou spočíva v tom, že ona sa s tým stretla určite, pretože sedela o pár metrov ďalej a počúvala ten istý výklad, v jej prípade zapisujúc si každé slovo, pravda, pokiaľ stihla... v neposlednom rade sa vrcholne nestotožňujem s názormi, že ten študuje to či ono a nemusí vedieť tamto. v tej iste triede sedeli chemici, "ajťáci", ktorí nenávideli hodiny literatúry i históriu, a hoci pri slove švabach prekrúcajú očami, spomínajú si na toto slovo a stručne povedia, čo sa im vybaví.
zasa raz parafrázujem - hlúposť, o ktorej vravím, nepramení z neznalosti čohokoľvek, ale pramení zo slepého skrývania sa za právo nevedieť. a toto je pre mňa meradlo ako pre teba gramatika - v mojom živote som sa totiž stretol s tým, že neznalosť gramatiky je ozaj skôr výsledkom hemisféry, ktorá jej nie je naklonená a stará sa skôr o logiku, avšak vždy, keď som stretol niekoho, kto síce písal čisto, ale slovná zásoba bola značne okyptená, a najmä - otvorene hlásal, že to či ono nevie, pričom to nenaprával, ale priam sa z toho tešil... presne takýto tým len dokazoval svoju jednoduchosť. toto je meradlom u mňa.
a možno som mal len smolu stretať sa bytosťami, ktoré sa tešia z informácií a skreslilo to môj pohľad na ľudí, ktorých som si tak predstavoval omnoho vznešenejšie. ako vravíš - hlúpe škatuľkovanie
@sandy114 aby si si nezačala myslieť, že mám hlavu, nedajboh, logicky zmýšľajúcu - opravujem sa "takíto". mne nefunguje ani jedna polka dostatočne, preto toľko čítam a hľadám sa.
niektorých ľudí treba nechať tak, so svojimi názormi vo svojom svete a nepokúšať sa im čokoľvek vyvracať, lebo nevedia diskutovať a akúkoľvek kritiku berú ako útok...ty si jeden z nich...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
A v móde to nie je. Samo je to mód (toto bude nepochopenia-hodná slovná hračka, tipujem).
existuje okrem tlačenej aj písaná forma, môj oco tak vie
zhrniem to - maturovala z dejepisu aj zo slovenčiny (čo nás hádam neprekvapuje, že sa na Slovensku zo slovenčiny maturuje...) a včera to údajne počula prvýkrát... Slovom, je hlúpa, po prípade sprostá, pretože ja síce neviem všetko a nemám problém povedať o sebe, že som kkt, ale potom cítim potrebu DOŠTUDOVAŤ. Lenže ona má potrebu len niekoľkokrát denne navštíviť toaletu. Mysli si o mne čokoľvek - beztak si stojím za tým, že takýto jedinec je ozaj hlúpy, to si myslím ja, ty ju bárs vystav na piedestál, ako sa to v dnešnej dobe s blbcami zvykne robiť.
Národ, ktorý si nie je vedomý vlastných dejín sa rúti do záhuby. Mne sa chce z vás plakať ako malému chlapcovi!
Je pravda, že sú dnes vysoké školy plné retardov, ale to neznamená, že to tak má byť! Na istej strednej škole deti nechápu, kto bol Štúr, mladí ľudia nemajú potuchy o Dubčekovi, myslíte si, že je Martina z Turca základ, na ktorom môžeme stavať? Že ospravedlniť sprostotu je "humánne" alebo aké, preto radšej, nech je náš ľud debilný, ako ho občas upozorniť a naznačiť mu, že by mal študovať?
To je chyba a trebalo by s tým niečo podniknúť. Zamyslite sa niečím, aspoň sa pokúste, a urobte radosť svojim deťom!
pointa a kardinálny rozdiel je však v tom, že hlupák nevie a netrápi ho to, ostatní, keď zistia, že majú niekde medzeru, snažia sa ju dohnať.
ALEBO TO MÁM EŠTE NEJAKO ŠPECIÁLNE VYSVETĽOVAŤ???
fuck! zabudol som! však blahoslavení chudobní v duchu, ich je kráľovstvo nebeské...
sorry, ľudia, sťahujem sa a budem čušať, každý sa venujte LEN svojmu odboru, zabudnite na svojich predkov, žerte hamburgery a vešajte si na okná santa clausov
Pôvodne mi ani len nenapadlo, že sa tu budete predbehovať v tom, kto vie menej a obhajovať sa navzájom.
Netuším koľký, no nie posledný raz v živote opakujem - samozrejme, že viac, ako si možno predstaviť,vecí neviem, ale vždy siahnem po niečom, čo ma poučí, po prípade sa poučiť nechám. A rád. A hlavne - zmĺknem a hľadím sa doučiť, nie vykrikovať namiesto odpovede to, že mám právo nevedieť (čo je jedným zo základných bodov asertivity, predsa nie každý má počas života možnosť načrieť do kolektívneho nevedomia) a hlásať, že nevedomosť dotyčnej je priam tým najlepším východiskom, aké si mohla zvoliť.
"Pôvodne mi ani len nenapadlo, že sa tu budete predbehovať v tom, kto vie menej a obhajovať sa navzájom."
Mily autor temy, nechapes, ze ludi (aj normalnych, inteligentnych) k tomu popudzujes svojim spravanim? Pozri sa na styl, akym pises. Ako besny pes, ktoremu tecu z ust sliny. Maximalne povysenectvo, maximalne predsudky, opovrhovanie ostatnymi, ostre utoky na normalne podane nazory nezhodujuce sa na 100% s tvojim, utapanie sa v dolezitosti vlastnej pseudointelektualnosti.
Tvoj styl by aj svatca s IQ 150 donutil skriknut "zakomplexovany premudrely jebo!" Skoda, ze to nepochopis.
A veruže som z vás besný a tečú mi sliny, lebo toľkých, slastne sa bahniacich v tmárstve, som pokope ešte nevidel. Málo pozerám komerčné stanice.
» www.dafont.com/kaiserzeit-goti...
obrovské wtf v súvislosti s toľkospomínanou osobou spočíva v tom, že ona sa s tým stretla určite, pretože sedela o pár metrov ďalej a počúvala ten istý výklad, v jej prípade zapisujúc si každé slovo, pravda, pokiaľ stihla... v neposlednom rade sa vrcholne nestotožňujem s názormi, že ten študuje to či ono a nemusí vedieť tamto. v tej iste triede sedeli chemici, "ajťáci", ktorí nenávideli hodiny literatúry i históriu, a hoci pri slove švabach prekrúcajú očami, spomínajú si na toto slovo a stručne povedia, čo sa im vybaví.
zasa raz parafrázujem - hlúposť, o ktorej vravím, nepramení z neznalosti čohokoľvek, ale pramení zo slepého skrývania sa za právo nevedieť. a toto je pre mňa meradlo ako pre teba gramatika - v mojom živote som sa totiž stretol s tým, že neznalosť gramatiky je ozaj skôr výsledkom hemisféry, ktorá jej nie je naklonená a stará sa skôr o logiku, avšak vždy, keď som stretol niekoho, kto síce písal čisto, ale slovná zásoba bola značne okyptená, a najmä - otvorene hlásal, že to či ono nevie, pričom to nenaprával, ale priam sa z toho tešil... presne takýto tým len dokazoval svoju jednoduchosť. toto je meradlom u mňa.
a možno som mal len smolu stretať sa bytosťami, ktoré sa tešia z informácií a skreslilo to môj pohľad na ľudí, ktorých som si tak predstavoval omnoho vznešenejšie. ako vravíš - hlúpe škatuľkovanie