Raz v 7. ročníku som si povedal, že sa idem ulievať z vyučovania a budem chodiť na šachový turnaj. Bol som v tom, že to neviem hrať, lebo dovtedy som hral iba párkrát a vždy som prehral. Na tomto turnaji som skončil druhý. O rok prvý. Potom ma z neho bezdôvodne vyhodil organizátor (učiteľ, ktorý na mne dlhodobo sedel) a nadlho som skončil so šachom. Po pár rokoch ma ten istý učiteľ zavolal z ničoho nič na okresné kolo, kde som skončil štvrtý a odvtedy som so šachom prestal natrvalo...
vcera som najebany aj s par ludmi (triezvymi) vlietol do jednej cajovne a vytiahli sme sach, nikto neveril ze vobec budem vediet hybat figurkami..
chalan si az moc veril ze ma rozdrvi, BEZ KRALOVNEJ (od zaciatku) som mu to s par promile pod kozou tak nandal az mal slzy na krajicku taky sachmat este nedostal
oo ano, viem hrat sach a mam tu hru velmi rad, viac jak si myslite
Milujem sach ale nemam sa jak zdokonolovat lebo poznam malo ludi ktorych to bavi @11mat12 povedz mi aky soft alebo hru si mam stiahnut a velmi rad s tebou zahram
no mna šach hrat proti počitaču vôbec nebavi ja hravam iba proti ludom ,možno s kakymi cez net ale teraz sa šach začinam viac venovať idem sa zaregistrovať do nejakeho klubu a budem hravať ligu ,a semtam chodim na turnaje aj teraz , na turnajoch sa človek poriadne zdokonali a po turnaji ma vždicky boli hlava aspon tri dni ale newadi ked som dobry
a @ Hluzar teraz neviem žiadny soft s pameti musim kuknut na nete a hrame len dufam že ti newadi že ked budeme tak hrať že zodva tahy za den lebo vôbec nemam čas cez pracovny tyžden som rad ked sa vôbec dostanem ku netu
ja viem hrať.. veľmi ma šach fascinoval.. ale stratil som naňho čas, rozobral som svoju sbierku šachovnic a našiel zaľuby ktore mi idu lepšie.. ale chcem sa ktomu vratit, pači sa mi ta historia ...
hraval som aj ligovo za ŠK Láb... ale po par rokoch ma to prestalo bavit ak si predstavite ze jedna ligova partia trva cca 5 hodin tak to neni zadna sranda nezaspat
Zacal som v 6 rokoch, som hraval s otcom. Potom ked som nastupil na ZS tak som chodil aj na sachovy kruzok asi 4 roky, potom som prestal, a odvtedy hram len tak niekedy mozno raz mesacne (ked je prilezitost tak si zahram..). A mozem povedat ze som na celkom dobrej urovni .
@wewo... vaau, 15 rocny s par promile rozdrvi rupera bez kralovnej. Btw. co je to kralovna? Ja som o takej figurke v sachu v zivote nepocul . (je len kral a dama)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
vcera som najebany aj s par ludmi (triezvymi) vlietol do jednej cajovne a vytiahli sme sach, nikto neveril ze vobec budem vediet hybat figurkami..
chalan si az moc veril ze ma rozdrvi, BEZ KRALOVNEJ (od zaciatku) som mu to s par promile pod kozou tak nandal az mal slzy na krajicku taky sachmat este nedostal
oo ano, viem hrat sach a mam tu hru velmi rad, viac jak si myslite
všetky školské kolá som povyhrával a raz som šiel aj na okresné... skončil som štvrtý... odvtedy som nehral...
ale zabudnúť hrať šach sa nedá
Dovolím si pochybovať o tom, že by si v dohľadnej dobe dokázal poraziť napr. mňa.
tak pod zahrat ja som velmi zdatny super alebo môže aj hocikto iny rad zahram ked mam čas
Ja hrávam často na:
chessfriends.com , playok.com, chesscube.com - dá sa hrať normálne cez browser, cez software rád hrám na playchess.com
a chcela som hlasovať za trochu a nie za "nie".
nevadí
Zaujímavé, že si objavila tak skoro základný princíp tej hry ; )
Celé je to len o nepozornosti a chybách. Niet divu, že počitačový šach úplne zmenil celý priebeh moderného šachu...
ako, tak skoro? starký je šachista, od detstva ma to doma učili a aj tak proste nedokážem hrať rozvážne.
Skoro v porovnaní s inými ľuďmi, ktorí sami sebe označujú šachisti, venujú sa tomu roky a ešte nezistili to, čo si zistila.
Rozvážne dokáže hrať len málokto. A aj iba po rokoch hrania sa...
a @ Hluzar teraz neviem žiadny soft s pameti musim kuknut na nete a hrame len dufam že ti newadi že ked budeme tak hrať že zodva tahy za den lebo vôbec nemam čas cez pracovny tyžden som rad ked sa vôbec dostanem ku netu
Alpynus tu spomenul nejake stranky takže ktoru skusime??
5 hodin asi nie ale možno 1 ,2 ako kedy ale je lepšie ked sa nemusiš ponahlat velmi