Viete mi povedať dôvod prečo niekoho alebo vás vyhodili z práce?
Poznáte dôvod prečo reálne vyhodili alebo neponúkli predĺženie zmluvy vám alebo vaším kolegom? Požadujú po vás nejakú pracovnú morálku, ak napríklad dochádzka na čas, práca cez čas, začínate pracovať skôr ako začína pracovná doba, a čo náplň práce? Napíš.
mna z prace nevyhodili nikdy, naopak - ja som z prace musel vyhodit par ludi - ale tak ja som nikoho nevyhodil bez pricin a bez upozornenia...min. 2 krat som sa s dotycnym porozpraval o jeho pracovnom vykone, no a ked nepomohlo tak musel ist...
najcastejsie sa vsak stretavam s tym, ze ludia maju zmluvu na dobu neurcitu, a teda su tlaceni do toho, aby dali vypoved alebo aby odisli po vzajomnej dohode - to preto aby im zamestnavatel nemusel vyplacat odstupne...
Myslim si ze slusny clovek ktoremu zalezi na praci sa stavia svedomito a zodpovedne k povinnostiam a uloham ktore ma plnit...mladsi ludia su casto majstri sveta, drzi hlupi namysleni - ale ono ich to vekom prejde ked zistia ze pracovat musia, ze musia robit to co sa im povie, a maju robit veci poriadne...
mna raz vyhodili uplne nepravom ale uplne, ked sa proti mne spikli kolegovia ktori tam robili uz dlho a mali robotu na haku.. A ja som to tam milovala a makala uplne najviac a im som bola nesympaticka. Traja z nich sa dohodli a isli za sefom povedali mu ze sa flakam a nic nerobim co bol uplny nonsens. On im uveril a nezaujimalo ho vysvetlenie ani si to neoveril, na mieste ma vyhodil.. Dost som to oplakala vtedy lebo mi bolo fakt ukrivdene
Raz som dostal výpoveď, mesiac pred ukončením prac. zmluvy, kolega tiež... zrušili naše prac. miesta (sezónna práca). Ale nemal som rád kolegov, takže mi to tam vôbec nechýba.
Potom som sa ešte stretol s tým, že jeden chlapík dostal výpoveď, pretože si v práci sťahoval filmy cez torrent.
prvá práca: neviem. teda, oficiálne za nedodržovanie pracovnej morálky, doteraz mám sejvnutý ten dopis čo písali Tomášovi Abaffymu, že "odpracovať osem hodín denne mu robí problém, rovnako ako venovať sa pracovným stretnutiam", pričom tá výhrada bola o tom že piče nemám od šéfa ani pokyny ani práva na vlastnú iniciatívu, tak čo? šéfa (celého oddelenia) vyhodili mesiac či dva po tom čo mňa. doteraz sa divím že tá firma ešte neskrachovala
druhá práca: bol som kokot čo nechodil načas
tretia práca: bol som kokot čo potreboval trošku života na to aby mal motiváciu a dôvod pracovať, a ten život tak trošku začal zasahovať do práce
štvrtá práca: najvrchnejšie vedenie firmy sa rozhodlo že IT oddelenie je príliš drahé a treba reštrukturalizovať a teda vyhodiť kontraktora a zamestnať miesto neho niekoho interného.
a samozrejme kontraktorovi napísať do feedbacku že tomu nevenoval dosť času, aj keď za tie dva mesiace čo tam bol spravil všetko čo mal a sa od neho chcelo a odchádzal vždy len vo chvíli keď už nemal čo a bolo mu hrozne hlúpe tam sedieť a účtovať firme prachy aj keď nič nerobí.
vynechal som práce ktoré skončili lebo sa zrušil ten projekt na ktorom som robil.
a z tejto aktuálnej ma asi vyhodia kvôli tomu že kvôli depresii nie som schopný normálne fungovať.
Raz ma vyhodili z Tesca keď som brigádovala lebo som nestihla oznámiť že neprídem na rannú smenu, náhle sme odcestovali večer k rodine ďaleko a v tom strese ma to ani nenapadlo zavolať tam.
Inak som odvšadial odišla ja a chceli ma tam udržať lebo vedeli že keď môžu niekoho zdierať a ojebávať tak Paulínka je vhodný kandidát no.
@savvym
1. nie brigády, oficiálne to všetko boli veci cez živnosť.
2. dlhšie ako rok som zatiaľ asi nerobil nikde. polovicu prác ma vyjebali a druhú polovicu ma vyjebali deň predtým ako som chcel dať výpoveď. môj rekord je momentálna aktuálna práca, 5 mesiacov v tejto chvíli.
mna nikdy odnikade nevyhodili, lebo som proste dream pracovnik (fakt si nenamyslam, som proste
ale z mojej starej prace vyhodili jedneho kolegu, lebo neprisiel do prace z dovodu ze prsalo
inak ked to tu tak citam kvoli akym buzeraciam sa volakde vyhadzuje..normalne som rada kde som kks
Raz ma vyhodili oprávnene, lebo som na tú prácu skrátka nemal. Raz to bola nevhodná kombinácia spánok na pracovisku a debilný šéf. A raz mi povedali, že som málo iniciatívny a pritom mi nedávali skoro žiadnu prácu, ani keď som ju pýtal @9 Bože, toto je chodiaci tragéd
lebo som odmietala mazať nadčasy svojim zamestnancom /ktorí nám pomohli/ a klamať úrady, že zamestnanci robia košér ( a pritom ťahali ako blázni spolu so mnou na čele/ ... tak si vymysleli, že som údajne neuposlúchla príkaz nejakej kravy, čo sa stala pani manažérkou cez posteľ (a dva mesiace po mojom odchode ju zdegradovali na rádového pracovníka kvôli neúnosným prešľapom) ... vymysleli si, že som svojvoľne opustila pracovisko (a to som ťahala 12-16hodinové smeny 7 dni v týždni) ... a aby mali istotu, zmazali mi odpípnuté príchody v dochádzke, aby mi povedali "buď odídete sama, alebo vám § pomôžeme" ... svet je zlý ja som odišla hrdo ... zaujímavé je, že o môj odchod sa pričinili 4 ľudia ... po mojom odchode ale neostali zamestnaní viac ako 5 mesiacov a boli vyhodení včítane riaditeľa ... nuž, stávajú sa veci ... ale áno, moji podriadení dostali zaplatený každý cent ... a po rokoch ma to nemrzí, že som o túto prácu prišla, lebo "mám zásady nezlúčiteľné so záujmom spoločnosti"
Moja prva pracovna skusenosti po SS, stanovili sme si nejake pravidla na zaciatku s mojim "sefom" tie sa velmi rychlo menili a pridavali.. musela som kazdy dej ojebavat zakaznikov aj stat lebo som mala zakazane davat bloky,.. potom si tam dotycny zo mna asi robil dobry den, obtazoval ma.. narazky.. nadavky uplne stale, k tomu som mala aj svedkov pretoze pred zakaznikmi sa ku mne choval ako k odpadu.. bola som rozhodnuta ukoncit to tam.. prisla som do prace a len mi povedal " vypadni odtialto dopiče, tu mas vypoved a uz ta tu nechcem vidiet, ci ta vyplatim si este rozmyslim si prijebana" . Ano dlzia mi este par stoviek euro ale davam im este jeden mesiac.. ak nie udam ich za okradanie statu/ nevydavanie blockov apod...
Mal som 5 prác a všade som dal ja výpoveď. Hlavne z dôvodu že som potreboval zmenu mesta celkovo.Vsade som bol rok +-. Teraz v Londýne prvýkrát som dlhšie ako rok ale prácu som zmenil akurát a teraz mam zatiaľ najlepšiu počas môjho života
hmm, ja som dala výpoveď po 3 týždňoch.
Prví týždeň super,vcelku dobrá nadriadená v skupine masérok,všetko mi vysvetlila, pomohla ukázala. Mala som poskytnuté ubytovanie aj stravu (dobrý tringelt).
No v druhý týždeň odišla na PN-ku , nastal chaos ostatné kolegyne (4) si ma deň za dňom pohadzovali po procedúrach, školili ma typu,pod, ukážeme ti to na tebe, za pol hodinu to urob klientovi. V kúpeloch to býva tak, že masérky sa na oddeleniach striedajú.Moja spolubývajúca ma zastúpila a dozvedela som sa zaujímavé veci.Nestačila som sa diviť. Robila som od 7:00 do 17:30 a o mne vyprávali manažérke že nič nerobím!?...otvárala som oddelenie, zatvárala.Lietala po kúpeloch, keď niečo potrebovali, takmer som sa za tie hodiny ani nenajedla (nebolo kedy). Nehovoriac o tom , že si tringelt delili len medzi sebou a mňa hádzali tam kde tringelt nedávali. Vždy jedna s nich odchádzala o 12 stej s práce, pričom kolegyne jej čipovali odchody o 17 tej. Po dvoch týždňoch v takom prostredí som proste musela dať výpoveď. Doteraz ľutujem, že som nešla za manažérkou alebo vedením a nepovedala ich praktiky, minimálne 2 zo 4 by dostali okamžitú výpoveď.
Moja ďalšia práca v kúpeloch bola pravý opak.Super ,kolektív, ochotný , vrúcny, nápomocný. Odporúčam kúpele Turčianske Teplice
raz ma vyhodili... no ehm za ten dovod sa hanbim a mozem si za to sama a takeho cloveka ako ja by som vyrazila oknom a nie oni este slusne ale odvtedy som sa poucila a uz ma odnikial nevyhodili, len som sama poodchadzala z roznych brigad... o serioznej praci sa u mna ale hovorit neda a dlho este ani dat nebude
kamaratky ale povacsine vyhadzuju preto, lebo ich chcu nechat na stalo alebo ich nutia zamestnavatelia obmedzovat skolu skrz robotu no a ked to nechcu spravit tak povedia dovi dopo, najdeme si nahradu...
@h8u mala si sa flakat aj ty nemozes kazit ludom ich rezim aj moj otec to tak hovori ze ked nikedto robi tak ako by chceli pani alebo este viac tak ho treba vysachovat a s tym suhlasim hajzli co sefuju velkym firmam maju miliardy a chcu aby ludia boli otroci tak to treba aspon trochu zregulovat ked sa da
Raz, lebo nemal peniaze, este mi ide 900, ale nech si necha. A raz, ze som bol na PNke a debilko bol nasraty, ze kvoli mne prisiel hore na poradu a ja som tam nebol a nezavolal som mu, pritom som sa pytal a bolo mi povedane, ze staci dat vediet po hocijakom kolegovi a tak som aj urobil ale tam boli psych. problemy z jeho strany a nesympatie vzajomne a tak nejak sme sa pohadali na porade, ze som mu dal najavo, ze mi po hlave skakat nebude.
Ja co vidim jaki kokoti tu na Slovensku podnikaju, to je hrozne...fakt hrozne a ti ludia chudaci, mne je z toho az do placu, uz ked poberu hypoteky, nechaju sa sikanovat a vykoristovat doslova. Zlate korporatky nakoniec Najhorsi nadriadeny - sef. Manazer je vzdy medziclanok ,s tym sa este da, sef ked je kkt, amen ;-D
A najlepsie, ked podnikaju 20 rokov, sefko zije z minulych zlatych cias, a si zamestna typka a chce aby mu zreformoval za mesiac firmu, kde je vsetko na picu, najviac sef samotny, ale vlastne ziadne navrhy sa mu ani nepacia ^^,
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
najcastejsie sa vsak stretavam s tym, ze ludia maju zmluvu na dobu neurcitu, a teda su tlaceni do toho, aby dali vypoved alebo aby odisli po vzajomnej dohode - to preto aby im zamestnavatel nemusel vyplacat odstupne...
Myslim si ze slusny clovek ktoremu zalezi na praci sa stavia svedomito a zodpovedne k povinnostiam a uloham ktore ma plnit...mladsi ludia su casto majstri sveta, drzi hlupi namysleni - ale ono ich to vekom prejde ked zistia ze pracovat musia, ze musia robit to co sa im povie, a maju robit veci poriadne...
to je nadlho tema...
Potom som sa ešte stretol s tým, že jeden chlapík dostal výpoveď, pretože si v práci sťahoval filmy cez torrent.
druhá práca: bol som kokot čo nechodil načas
tretia práca: bol som kokot čo potreboval trošku života na to aby mal motiváciu a dôvod pracovať, a ten život tak trošku začal zasahovať do práce
štvrtá práca: najvrchnejšie vedenie firmy sa rozhodlo že IT oddelenie je príliš drahé a treba reštrukturalizovať a teda vyhodiť kontraktora a zamestnať miesto neho niekoho interného.
a samozrejme kontraktorovi napísať do feedbacku že tomu nevenoval dosť času, aj keď za tie dva mesiace čo tam bol spravil všetko čo mal a sa od neho chcelo a odchádzal vždy len vo chvíli keď už nemal čo a bolo mu hrozne hlúpe tam sedieť a účtovať firme prachy aj keď nič nerobí.
vynechal som práce ktoré skončili lebo sa zrušil ten projekt na ktorom som robil.
a z tejto aktuálnej ma asi vyhodia kvôli tomu že kvôli depresii nie som schopný normálne fungovať.
Inak som odvšadial odišla ja a chceli ma tam udržať lebo vedeli že keď môžu niekoho zdierať a ojebávať tak Paulínka je vhodný kandidát no.
1. nie brigády, oficiálne to všetko boli veci cez živnosť.
2. dlhšie ako rok som zatiaľ asi nerobil nikde. polovicu prác ma vyjebali a druhú polovicu ma vyjebali deň predtým ako som chcel dať výpoveď. môj rekord je momentálna aktuálna práca, 5 mesiacov v tejto chvíli.
ale z mojej starej prace vyhodili jedneho kolegu, lebo neprisiel do prace z dovodu ze prsalo
inak ked to tu tak citam kvoli akym buzeraciam sa volakde vyhadzuje..normalne som rada kde som kks
@9 Bože, toto je chodiaci tragéd
@antifunebracka som myslel že z potreby zdrbávať ľudí aby si sa cítil dobre už si vyrástol
Prví týždeň super,vcelku dobrá nadriadená v skupine masérok,všetko mi vysvetlila, pomohla ukázala. Mala som poskytnuté ubytovanie aj stravu (dobrý tringelt).
No v druhý týždeň odišla na PN-ku , nastal chaos ostatné kolegyne (4) si ma deň za dňom pohadzovali po procedúrach, školili ma typu,pod, ukážeme ti to na tebe, za pol hodinu to urob klientovi. V kúpeloch to býva tak, že masérky sa na oddeleniach striedajú.Moja spolubývajúca ma zastúpila a dozvedela som sa zaujímavé veci.Nestačila som sa diviť. Robila som od 7:00 do 17:30 a o mne vyprávali manažérke že nič nerobím!?...otvárala som oddelenie, zatvárala.Lietala po kúpeloch, keď niečo potrebovali, takmer som sa za tie hodiny ani nenajedla (nebolo kedy). Nehovoriac o tom , že si tringelt delili len medzi sebou a mňa hádzali tam kde tringelt nedávali. Vždy jedna s nich odchádzala o 12 stej s práce, pričom kolegyne jej čipovali odchody o 17 tej. Po dvoch týždňoch v takom prostredí som proste musela dať výpoveď. Doteraz ľutujem, že som nešla za manažérkou alebo vedením a nepovedala ich praktiky, minimálne 2 zo 4 by dostali okamžitú výpoveď.
Moja ďalšia práca v kúpeloch bola pravý opak.Super ,kolektív, ochotný , vrúcny, nápomocný. Odporúčam kúpele Turčianske Teplice
kamaratky ale povacsine vyhadzuju preto, lebo ich chcu nechat na stalo alebo ich nutia zamestnavatelia obmedzovat skolu skrz robotu no a ked to nechcu spravit tak povedia dovi dopo, najdeme si nahradu...
Ja co vidim jaki kokoti tu na Slovensku podnikaju, to je hrozne...fakt hrozne a ti ludia chudaci, mne je z toho az do placu, uz ked poberu hypoteky, nechaju sa sikanovat a vykoristovat doslova. Zlate korporatky nakoniec Najhorsi nadriadeny - sef. Manazer je vzdy medziclanok ,s tym sa este da, sef ked je kkt, amen ;-D