Chcela by som sa spytat vie tu dakto spievat growlom(growling) alebo screamo..alebo nebodaj harshom (spevak z cannibal corpsu ho pouziva)..ak troska viete aku techniku pouzivate?alebo dake nahravky na to?
Growling je velmi specifická technika zpěvu, užívaná především v death metalu, ale i v jiných příbuzných žánrech.
Výška tónů je velmi hluboká a barva hlasu je hrubá a chraplavá. Kupodivu nejtěžší na této technice není intonace, ale artikulace jednotlivých slov tak, aby jim bylo rozumět, což je pro posluchače nezvyklého na death metal problém i u profesionálních nahrávek.
growlujem už neaktívne. a corpsegrinder growluje a tie škreky to normálne growluje len to položí vysoko.
a k technike, nerobí sa to hlasívkami, musíš to ťahať až z brucha a tlačiť bránicou. to musíš cítiť po 5 minútach celé brucho. ale daj si pozor lebo si dojebeš hlasivky ak to budeš robiť zle. hlavne treba veľa piť pri tom, najlepšie nealko a nebublinkové.
@stmortis normálne jak keď vydychuješ z brucha. akurát treba poriadne zatlačiť. blbo sa to vysvetluje. na YT je kopa tutorialov a najlepšie keď zbehneš za nejakým spevákom a spýtaš sa ho.
na to vyťahovanie z brucha možno dojdeš. zas sa nedá očakávať extra úspech hneď, ja som si tiež na len prvotné zlepšenie čakal, a to ešte bránicu používať neviem moc.
@stmortiis dačo také... raz som dala pokus o growl keď kamoška žehlila a prišli sme na to, že je to takmer to isté...
inak skús si stiahnuť Zen of screaming od Melissy Cross (učila growliť aj Angelu z Arch Enemy) a nezosyp sa od smiechu mne to pripadalo prílič š komicky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
Growling je velmi specifická technika zpěvu, užívaná především v death metalu, ale i v jiných příbuzných žánrech.
Výška tónů je velmi hluboká a barva hlasu je hrubá a chraplavá. Kupodivu nejtěžší na této technice není intonace, ale artikulace jednotlivých slov tak, aby jim bylo rozumět, což je pro posluchače nezvyklého na death metal problém i u profesionálních nahrávek.
tu to mate
a k technike, nerobí sa to hlasívkami, musíš to ťahať až z brucha a tlačiť bránicou. to musíš cítiť po 5 minútach celé brucho. ale daj si pozor lebo si dojebeš hlasivky ak to budeš robiť zle. hlavne treba veľa piť pri tom, najlepšie nealko a nebublinkové.
ja to cem aspon takto vedet
@diablo7 preco si myslis ze je to tak lahke?
@etelnair podla seba súdim teba?
@jerry483 uz si to nasieeel?
inak skús si stiahnuť Zen of screaming od Melissy Cross (učila growliť aj Angelu z Arch Enemy) a nezosyp sa od smiechu mne to pripadalo prílič š komicky