@filipesss tak potom co je to? Nieco to byt musi a ukazuje mi to aj v mobile aj v PC nemoze to byt v wifi routeri alebo tak? Ps: pc aj mobil som preskenoval 2x
@vachtlik nie reset, ale resetovanie nastaveni na default. Ale potom budes musiet znova nastavit router podla manualu + nastavit odznova heslo na wifinu atd.
Najprv by som skusil pozriet do nastaveni routeru na policko DNS brana, ci tam nie je nejaka picovina nastavena. Skus tam dat googlovsku branu 8.8.8.8 a restartovat router...a vyskusat ci ti to prestane ten virus ponukat.
Ak to nepomoze tak asi fakt reset nastaveni na default.
Ak to pomoze, tak si mal len prepisanu DNS branu a staci ked tam bud nechas googlovsku alebo tam zadas tu co mas od internet providera
Ocividne tam mas teraz nejaku podvrhnutu zavirenu DNS, niekto sa ti prihlasil do routera, zmen heslo na routeri, mas povoleny externy pristup. Ked niekto ma tvoju verejnu IP adresu, tak sa vie prihlasit na teba.
Ten hacker ti tam nastavil toto - pozri, nejaka americka privatna DNS, cize najskor aj tvoje data tecu cez nejaky cudzi server a moze si odchytavat tvoje login udaje zo stranok (ktore nepouzivaju https) » whois.domaintools.com/63.143.35.66...
@carpathian @77hanes
a este mam jeden problem ze ci by ste mi nevedeli pomoct s tymto nejde mi prihlasit google ucet do mobilu a factory reset som robil uz niekolko krat aj vyrovnavaciu pamet aplikacie google play som vymazal ale nic nejde prihlasit vzdy vypise toto a dakujem dopredu za odpovede
@vachtlik toto som mal presne ja na modeme... mama stiahla virus ktory sa usidlil v modeme... a ja som bol v tom ze len v pc je virus ... musel som dat factory reset na modeme a vymazat cookies v pc aby nepoužívalo rovnaké subory ako predtým a bolo
@vachtlik moja mama ma tiez tp link u nej sa to stalo... takze ako som to napisal tak továrenske nastavenia daj ... ale musis najst tie veci ako password username ak ide o dsl internet...
@carpathian toto mi isty cas robilo tiez. nesiel mi google, youtube a facebook. pomohol az reset routera do tovarenskych nastaveni a odvtedy mam zatial pokoj ale neru nenapadlo ma kuknut ake dns tam mam nastavene. a nejsom si vedomy toho ze by mi niekto liezol do routera.
@kosmiklove "nejsom si vedomy toho ze by mi niekto liezol do routera" a čo myslíš, že ti hacker zazvoní pri dverách a opýta sa ťa, či sa ti môže pohrať s nastaveniami routera?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
a hej, ESET nainstalovat a prebehnut kontrolu celeho kompu
» www.malwarebytes.org/mwb-download/...
Najprv by som skusil pozriet do nastaveni routeru na policko DNS brana, ci tam nie je nejaka picovina nastavena. Skus tam dat googlovsku branu 8.8.8.8 a restartovat router...a vyskusat ci ti to prestane ten virus ponukat.
Ak to nepomoze tak asi fakt reset nastaveni na default.
Ak to pomoze, tak si mal len prepisanu DNS branu a staci ked tam bud nechas googlovsku alebo tam zadas tu co mas od internet providera
Secondary dsn server 8.8.8.8
Talze co z toho mam zmenit a ako?
A inac dakujem za pomoc doterajsiu
Ocividne tam mas teraz nejaku podvrhnutu zavirenu DNS, niekto sa ti prihlasil do routera, zmen heslo na routeri, mas povoleny externy pristup. Ked niekto ma tvoju verejnu IP adresu, tak sa vie prihlasit na teba.
Ten hacker ti tam nastavil toto - pozri, nejaka americka privatna DNS, cize najskor aj tvoje data tecu cez nejaky cudzi server a moze si odchytavat tvoje login udaje zo stranok (ktore nepouzivaju https) » whois.domaintools.com/63.143.35.66...
@77hanes77 dakujem za ochotu ale uz to ide
Opravil som to podla @12
@77hanes
a este mam jeden problem ze ci by ste mi nevedeli pomoct s tymto nejde mi prihlasit google ucet do mobilu a factory reset som robil uz niekolko krat aj vyrovnavaciu pamet aplikacie google play som vymazal ale nic nejde prihlasit vzdy vypise toto
a dakujem dopredu za odpovede
chcel som tym povedat asi tolko ze ho mam dobre zabezpeceny