prosím poradte mi ako dosiahnuť aby fyzicka pamet na windows vista nekolisala až tak vysoko ...... drží sa furt okolo 70-80 % , kamarat ma tieš vistu a jemu kolisi okolo 30-40 % ... pls poradte mi....
kedy si konečne ľudia uvedomia, že ramka je na to aby sa používala, Vista z ramkou jednoducho pracuje naplno, aký by malo zmysel to že by ju využívala na nejakých 10%??? ako 40 je v pohodeeeeee de to žiješ?
aha sorry, a jaku maš ramku? 2 alebo 4 či 3 giga? verzia vist? počet spustených programov? veď si pozri v tom programe ctr alt del ne? a zisti čo ti ju tam toľko dožiera
hmm... vykasli sa na Vistu a daj si Windows 7... je rychlejsi ako XP a ma uplne nove jadro, ktore lepsie spolupracuje s hardwareom, ktore maju dnesne pocitace... odporucam
Vista je znama tym, ze nenormalne zere RAM... takze ak chces znizit percento, tak si len musis kupit vacsiu RAM ak ti v pokoji vypisuje 70-80% tak to urcite neje dobre, pretoze na zvysne programy ti ostava 20-30% RAM...
@3 ctrl+alt+del ti robi to iste... uz od XP je vo Windowsoch zavedeny system, ze po stlaceni tejto kombinacie spusti spravca uloh a az po opatovnom stlaceni restaruje pocitac... ale inac diki za tu kombinaciu, nevedel som ze aj taka existuje
@8 lenže win7 je ešte len ako beta verzia, neviem či je už dostupná,sú na ňu dosť rozdielne názory, ale mikrosoft sa konečne spamätal, a prišiel na to že ľuďom netreba vždy namakané stroje,konečne sa inšpiroval linuxom,ale niečo nefinálne by som určite na stroj nedával, down na xp? to da na iba na vista bussnes(že ups :d) ne? a zas pchať tam nelicencovane xpčka keď mam už zakupenu vistu?
ja nemôžem za to že si do toho šprtáte ja to nechám radšej plávať kým to ide tak je dobre... a tam ten Win7 má tuším -aspoň microsoft tak tvrdil, niekde- jadro od visty ale do toho ma asi nič ja som ho netvoril... keď bude tak bude ...
no navod je jednoduchy, do mechaniky vlozis botovatelne CD od WIN XP.. postupujes pokinmi ako pri instalacii WIN XP a ked sa dostanes k formatovaniu HDD tak ho proste s kludnym svedomim sformatujes fast a potom klasicky pokracujes v instalacii WIN XP no neveril by si ale ozaj to funguje zrazu ide pc rychlejsie a s ovela mensim vyuzitim RAM GOGOGO dont wait until vista gots you
ctrl-alt-del alebo ctrl-shift-esc, procesy, zapni internet a googluj kazdy co robi, kazdy nepotrebny najdi kde ma umiestnenie a vymaz ... alebo myslim, ze aj vo viste je zabudovany msconfig, daj si start-spustit napis msconfig a tam mas startup, to su procesy co sa pustaju pri starte, tie nepotrebne odskrtni, celkovo sa da s nim vyhrat fajn, potom prejdi vsetky virus scany ci niesu pustene dake malware, spyware co zeru vela pamate, povypinaj vsetky nepotrebne sucasti windowsu, ako s oblubou radi bezia rozne messengre, control panely, aktualizacie, tie widgets atd.
ach, kde su cisla good old Win XP prof. SP1 co zabera cista instalacia cca 60MB pamate,
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
to je ctrl+shift+esc to ti ukaze co mas spustene tam si das /procesy/ a budes videt
vypína mi, blika monitor, vypne sa mi ten winodws explrer ta dolná lišta atď
pomôže preinštalovanie celeho windowsu ???????????????????????????????????????????????????????????????????????
Vista je znama tym, ze nenormalne zere RAM... takze ak chces znizit percento, tak si len musis kupit vacsiu RAM ak ti v pokoji vypisuje 70-80% tak to urcite neje dobre, pretoze na zvysne programy ti ostava 20-30% RAM...
@8 lenže win7 je ešte len ako beta verzia, neviem či je už dostupná,sú na ňu dosť rozdielne názory, ale mikrosoft sa konečne spamätal, a prišiel na to že ľuďom netreba vždy namakané stroje,konečne sa inšpiroval linuxom,ale niečo nefinálne by som určite na stroj nedával, down na xp? to da na iba na vista bussnes(že ups :d) ne? a zas pchať tam nelicencovane xpčka keď mam už zakupenu vistu?
ja nemôžem za to že si do toho šprtáte ja to nechám radšej plávať kým to ide tak je dobre... a tam ten Win7 má tuším -aspoň microsoft tak tvrdil, niekde- jadro od visty ale do toho ma asi nič ja som ho netvoril... keď bude tak bude ...
na plynulu vistu s Aero vzhladom treba aspon 3GB ram...
na WIN7 bude stacit 1GB
ctrl-alt-del alebo ctrl-shift-esc, procesy, zapni internet a googluj kazdy co robi, kazdy nepotrebny najdi kde ma umiestnenie a vymaz ... alebo myslim, ze aj vo viste je zabudovany msconfig, daj si start-spustit napis msconfig a tam mas startup, to su procesy co sa pustaju pri starte, tie nepotrebne odskrtni, celkovo sa da s nim vyhrat fajn, potom prejdi vsetky virus scany ci niesu pustene dake malware, spyware co zeru vela pamate, povypinaj vsetky nepotrebne sucasti windowsu, ako s oblubou radi bezia rozne messengre, control panely, aktualizacie, tie widgets atd.
ach, kde su cisla good old Win XP prof. SP1 co zabera cista instalacia cca 60MB pamate,