nie neda. A este som nepocul, zeby sa ti rusila zaruka na noebook. Na notebook mas zaruku jasnu aj ked si odinstalujes a naistalujes novy operacny system. Mas ako s pocitacom. Tak to nerises. pokial si nainstalujes os ktory je licencovany tak sa nemsus nicoho obavat. Ale zaruka na vistu fakt to existuje?
lebo pri kupe HP ako som sa docital je zaruka aj na OS..kedze k notebooku som nedostal nejake instalacne cd windowsu,thak z toho wyxadzam,ze keby sa mi system posral,tak by to slo ako zaarucna oprawa,a pri potrebe by mi nahodili wistu zasa
pripomenul si mi jeden pripad reklamacie. kde si uzivatel naistaloval na PC kde bola vista program ktory tam nemal byt. Zaruka sa mu na tom nestahovala a volaco sa mu tam este spravilo. bohuzial pricina bola ta. ze si instaloval to co tam nemal. Ale si myslim, ze by sa ti nic nepokazilo. Kup si napr WIN XP Service pack 2 ENG to stoji okolo 2500 -3000 Sk mam pocit + balik slovenciny a mas aj nalepku ze je to origos a ak sa ti daco pokazi tak si to spravis aj sam. Uz som pochopil o co ide . Ale ak by sa ti pokazil hardware na notebooku tak ti zaruka normalne plati. Lebo to by nemala byt chyba OS ale uz technicej vecicky. ale to je moj nazor. radsej sa chod na to spytat predajcu ak si nie si isty.
Yoger OS tam mozes bachnut hociaky na hardware budes mat zaruku stale. Samozrejme ked tam hodis iny OS a neskor by si tam cel dat tu Vistu co si mal (musel by si utekat do servisu), tak by si si musel kupit dalsiu licenciu. Ibaze by sa ti ta Vista sama dodrbala (a ziadny ini OS okrem nej na notasi nebol nainstalovani) vtedy nemusis kupovat novu licenciu a spravia ti to v ramci reklamacie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov