Čaute, spravila som rozhovor s jedným vitariánom. » wopss.sk/2016/01/andrej-... Ak sa zaujímate o stravu, mohli by ste mi napísať, čo si o vitariánstve myslíte? Dík.
nechapem preco by malo byt smutne ked niekto nie je lenivy robit pre seba nieco dobre, v hocijakom smere :x ked niekto cvici aby bol zdravy, tak respekt bro, ked sa niekto stravuje aby bol zdravy, tak bro mas moc vela volneho casu, ze robis taketo kktiny? to preco?
Nech si každý je čo chce, avšak vôbec to nie je pre organizmus ako taký dobré (samozrejme, že zástancovia vitariánstva vyzdvihujú a hovoria iba o pozitívach, no čo to všetko ostatné?... ). Viac menej sa mi nechutí, ako idú ľudia ako ovce za niečím čo je momentálne ,,trendy", pričom si neoveria od nestranného zdroja informácie, do čoho idú... je to smiešne
A vôbec, tieto rozbroje a diskusie, aj tak to NIKDY k ničomu neviedlo a pochybujem, že sa na tom niečo zmení. Každý si ide svoje. Ľudia, ktorí v sebe majú zakorenenú predstavu vitariána/vegána ako vychudnutého a polochorého človeka, tým ťažko vyhovoriť tieto predstavy, pretože aj keby mali pred očami 100 rôznych dôkazov o tom, že to tak nie je, tak furt si budú stáť za svojim... ale baví ma to čítať. Nebudem klamať.
Neustále bdelí strážcovia normálnosti do piče. Kedy sa ľudia naučia, že ak chce niekto žrať napríklad kamene, tak ho nechám žrať kamene. Vám to musí fakt nejako narúšať vašu krehkú mentálnu rovnováhu, keď niekto má tú drzosť robiť si veci podľa vlastného uváženia a nebrať ohľady na vaše svetonázory
@scimitar101 Hej, takže ľudia budú chodiť na deep web, keď chcú pokecať o niečom čo ich zaujíma, aby náhodou neupútali tvoju pozornosť a nenaštvali ťa.
@scimitar101 tvle tak na to su tie kategorie a nazvy for aby si vedel ci je to tema, ku ktorej sa chces vyjadrovat alebo nieco co ta nezaujima
jak keby ja som otvarala temy o autach ked ma ta tema vobec nezaujima len aby som tam napisala, ze ma tie komentare STVU
@ryu4 ja zas nevidím že by som niekde napísal že dievča ktoré sa pýta na vitariánstvo to roztrubuje. Napísal som svoj názor na vitariánstvo že mi je jedno čo si ľudia myslia, myslím to celkovo - nič proti OP
Je tam dosť zvláštnych vetných konštrukcií, ale inak v poriadku.
Už napr.: "Vegánstvo vzniklo ani nie pred 150 rokmi ľuďmi, ktorí prestali jesť mäso skôr z etických dôvodov."
-"Nevzniklo ľuďmi", bol sformulovaný jeho manifest a bolo založené pred ani nie 90 rokmi ľuďmi, ktorí sa už dlhodobejšie zaoberali morálnymi nedostatkami vegetariánstva, T.j. nielen prestali jesť mäso, ale prestali aj schvaľovať ostatné produkty zneužívania zvierat.
Ale na toto si sa nepýtala. : )
Takže: experimentoval som s vitariánstvom, a aj sa k nemu rád vraciam. Ale nemyslím, že je to pre každého.
Nehľadám spásu v jedle ani nepokladám za svoju cestu nejaký konkrétny štýl stravovania. Pripadá mi to také ploché. K týmto systémom som sa dostal cez lásku a súcit so zvieratami - je to jedno s druhým.
Čo sa tohto týka, aj keď rawvegan vitariánstvo nie je pre každého, v niektorej z verzií vegánstva by sa podľa môjho skromného názoru našiel každý, kto má srdce - až na extrémne prípady.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
@7 ale koľko dievčqat by chcelo!!!
?
A vôbec, tieto rozbroje a diskusie, aj tak to NIKDY k ničomu neviedlo a pochybujem, že sa na tom niečo zmení. Každý si ide svoje. Ľudia, ktorí v sebe majú zakorenenú predstavu vitariána/vegána ako vychudnutého a polochorého človeka, tým ťažko vyhovoriť tieto predstavy, pretože aj keby mali pred očami 100 rôznych dôkazov o tom, že to tak nie je, tak furt si budú stáť za svojim... ale baví ma to čítať. Nebudem klamať.
jak keby ja som otvarala temy o autach ked ma ta tema vobec nezaujima len aby som tam napisala, ze ma tie komentare STVU
mne tepelne upravená a horúca strava príde hlavne v takomto počasí velmi vhod a nevedela by som bez nej byť....
Už napr.: "Vegánstvo vzniklo ani nie pred 150 rokmi ľuďmi, ktorí prestali jesť mäso skôr z etických dôvodov."
-"Nevzniklo ľuďmi", bol sformulovaný jeho manifest a bolo založené pred ani nie 90 rokmi ľuďmi, ktorí sa už dlhodobejšie zaoberali morálnymi nedostatkami vegetariánstva, T.j. nielen prestali jesť mäso, ale prestali aj schvaľovať ostatné produkty zneužívania zvierat.
Ale na toto si sa nepýtala. : )
Takže: experimentoval som s vitariánstvom, a aj sa k nemu rád vraciam. Ale nemyslím, že je to pre každého.
Nehľadám spásu v jedle ani nepokladám za svoju cestu nejaký konkrétny štýl stravovania. Pripadá mi to také ploché. K týmto systémom som sa dostal cez lásku a súcit so zvieratami - je to jedno s druhým.
Čo sa tohto týka, aj keď rawvegan vitariánstvo nie je pre každého, v niektorej z verzií vegánstva by sa podľa môjho skromného názoru našiel každý, kto má srdce - až na extrémne prípady.
*prestali aj schvaľovať používanie ostatných produktov