v poslednom case mam pocit, ze fora uz nesluzia ani tak na diskusiu o probleme, ale ako nastroj na masove presadzovanie jedneho, najcastejsie autorovho nazoru. dost ma to zaraza, clovek sa uz pomaly boji povedat co si mysli, lebo ak je to v rozpore s naz
Cts_w : Áno máš úplnú pravdu. Úplne s tebou súhlasím...
ale ne kamoš niečo na tom bude, ale to ty ani ja nevyriešime...zbytočná námaha. vidíš, že veľa ľudí takto úspešne "funguje" celý život. Vidíš to v škole, na ulici, v telke, v politike. Slabšie jedince sú radi keď môžu súhlasiť so silnejšími pod dojmom akejsi ocgrany z ich strany. Uznávania.
Pre vacsinu ludi je dolezite byt medzi tou vacsinou, preto sa k nej pridavaju. Ked si mimo kolektivu tak si v dnesnej dobe outsider. Kazdy chce niekam zapadnut, je to lahsie ako vytvorit si vlastnu identitu, radsej si okopiruju identitu druhych aj s ich nazormi...
ked v dnesnej dobe vyjadris vlastny nazor...musis znasat aj dosledky...a presne jak povedalo uz vela ludi ak sa nezhoduje tvoj nazor s vacsinou si outsider...vsetci vedia ze mat svoj nazor je dolezite...ale preto aby sa niekomu pekne povedane zapacili suhlasia s uplnymi hlupostami...potom z toho mozu mat sice dobry pocit...ale je fakt ze sami seba zhodili..a stali sa len tupcami ktorych mozu silnejsi jedinci ovladat...a tak vznikaju aj sekty..a spol.ale skoda o tom polemizovat...hrach o stenu hadzes
Podla mna to tak nemozes brat lebo niekedy môžeš čiastnočne súhlasiť s obome, a vždy v diskusii pritaktnes len na tu cast s ktorou suhlasis ale nenapises rozpor s ostatnym, ja to tak robim ak aspon s nieci suhlasim, tak to napisem a k comu nedam komentar s tym vacsinou nesuhlasim, aleboak nesuhlasim vobec tak proste bud nenapisem alebo napise svoj nazor.
mne sa skor zda, ze niektori ludia co pisu do fora, su skalopevne presvedceni o tom, ze pozrali vsetku mudrost sveta... a co je na tom najsmiesnejsie, vacsinou maju ti ludia cca 16 rokov
P3tula: no posledna veta ma dost rozculila,,akokeby 16 rocny ludia nemali este dostatok rozumu,neboli rovnocenny,,rovno napis nech sa diskusii nezucastnuju lebo su este deti
P3tula:ako keby 16 nemali pravo vyjadrit sa...ved to nas vsetci ucia aby sme si povedali svoj nazor nie??tak preco by sme ho nemali prezentovat??sme hendikepovani kvoli veku???ostatni co su starsi uz mozu a my nie???a nie vsetci 16 su rovnaki...hadzes vsetkych do jedneho vreca
Majlos, dalsi, ktoreho sa to dotyka osobne? Asi medzi nich patris, hh. A mozes si zistit kde chces, aky som bol ja v 16ich Keby som bol taky ako ostatni, vyjadroval by som sa inak..
ale ak ste si to nevšimli, nie je to len na fóre ale skor aj v reáli-človek, čo nesúhlasí so stádom bol odjakživa ponímaný ako niečo zlé, kacír, zradca.. na jednej strane sa všetci tvárime, akí sme tolerantní, že berieme názory aj iných, akceptujme ich, demokracia,.. ale čo ja viem, v praxi by som ani nepovedala, pretože zhodou okoloností patrím k tým, čo si povedia názor, hoci ostatní zaryto mlčia, len aby "čosi neposrali*" (pardon za výraz..)
1ka: Ty mas asi komplex z nejakeho 16 rocneho, ktory je inteligentnejsi nez ty a vybijas si to na ostatnych a uboho ich urazas cez internet. Jak pateticke.
velmy dobre, uz som ani nedufal, ze viete argumentovat. smer akym sa to tu ubera ma celkom tesi, ajked par postov je na inu temu.
par ludi sa tu vyjadrilo v zmysle obhajovania masoveho nazoru a pouzili slova ako outsider a podobne. trocha ma prekvapuje ako vlazne sa k tomu staviate, podla mna je to dost vazny problem, aj ked mozno len hadzem hrach o stenu. typek ma nesklamal, myslim, ze jeho post je dost z nadhladom. sabica, s tebou suhlasit nemozem, lebo pritakavanie nieje diskusia, diskusia je konfrontacia argumentov.
co sa tyka 16rocnych... ja mam 17 a myslim, ze od mudrosti sveta mam daleko. v tomto veku clovek nema vlastny nazor, alebo ich je len velmy malo. nazor treba podlozit vedomostami a skusenostami a na to este nebol cas. ale vek 25 nieje ovela viac, je to mozno zanedbatelne. zbytocne sa budeme bit do prs. vsetko toto, o com sa tu bavime, co rozoberame, to je len tapanie v tme. ucime sa na vlastnych chybach. vsetci. casto prezentujeme cudzie argumenty, lebo vlastne sme nemali kedy ziskat. vsetko ma svoj cas...
ludia si podla mna rozmyslia ci sa im oplati vystupit z radu a za cenu svojho nazoru musia celit ostatnym..
je to vsade..v triede,v bande kamaratov a aj doma v rodine..
mozno keby sa tolko nekalkulovalo bolo by to cele lepsie..
v skole vacsina drzi hubu lebo kope za seba
s kamaratmi sa nebudes hadat ved musis s nekym chodit von a doma predsa rodicia maju pravdu a pokial budem pekne posluchat mozno ma zalozia do zivota..ako vravim..podla mna to neni uz ani o tom ze vyjadris svoj nazor a ci ne..ide o to ze za aku cenu..ludia kalkuluju,pretvaruju sa,ohovaraju za chrbtom..
ked si vsak vsimnete je to tu stale..no nie?
cirkver predsa upalovala ludi co mali iny postoj v stredoveku..v komunizme ich zatvarali do vazenia v dnesnom svete maly pritakavaju velkym a kto sa vycleni z radu je zrazu terorista a radikal a..
Ak mas svoj nazor /iny/ ako väcsina,priprav sa na celozivotny boj-ktory nikdy nevyhras! Mam svoj vek,nieco odzite,bojujem cely zivot proti nespravodlivosti,hluposti,nadradenosti-a mam len problemy,pretoze som v tom väcsinou sama/naozaj sa vsetci boja par jednotlivcov?/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
ale ne kamoš niečo na tom bude, ale to ty ani ja nevyriešime...zbytočná námaha. vidíš, že veľa ľudí takto úspešne "funguje" celý život. Vidíš to v škole, na ulici, v telke, v politike. Slabšie jedince sú radi keď môžu súhlasiť so silnejšími pod dojmom akejsi ocgrany z ich strany. Uznávania.
Cts_w, bud so budes za kazdu cenu presadzovat svoj nazor, alebo sa pridas k stadu a budes IN..
1ka: vsak HP je dobra kniha, to chces povedat ze ked ju citam resp citala som tak som horsia? vsak cital si ju?
Ptritula: Neodsudzuj nazory druhych podla veku. Tebe by mohol povedat nejaky 40 rocny aby si drzala hubu lebo mas len nieco cez 20...
ale ak ste si to nevšimli, nie je to len na fóre ale skor aj v reáli-človek, čo nesúhlasí so stádom bol odjakživa ponímaný ako niečo zlé, kacír, zradca.. na jednej strane sa všetci tvárime, akí sme tolerantní, že berieme názory aj iných, akceptujme ich, demokracia,.. ale čo ja viem, v praxi by som ani nepovedala, pretože zhodou okoloností patrím k tým, čo si povedia názor, hoci ostatní zaryto mlčia, len aby "čosi neposrali*" (pardon za výraz..)
Miska1987, napodobne..
par ludi sa tu vyjadrilo v zmysle obhajovania masoveho nazoru a pouzili slova ako outsider a podobne. trocha ma prekvapuje ako vlazne sa k tomu staviate, podla mna je to dost vazny problem, aj ked mozno len hadzem hrach o stenu. typek ma nesklamal, myslim, ze jeho post je dost z nadhladom. sabica, s tebou suhlasit nemozem, lebo pritakavanie nieje diskusia, diskusia je konfrontacia argumentov.
co sa tyka 16rocnych... ja mam 17 a myslim, ze od mudrosti sveta mam daleko. v tomto veku clovek nema vlastny nazor, alebo ich je len velmy malo. nazor treba podlozit vedomostami a skusenostami a na to este nebol cas. ale vek 25 nieje ovela viac, je to mozno zanedbatelne. zbytocne sa budeme bit do prs. vsetko toto, o com sa tu bavime, co rozoberame, to je len tapanie v tme. ucime sa na vlastnych chybach. vsetci. casto prezentujeme cudzie argumenty, lebo vlastne sme nemali kedy ziskat. vsetko ma svoj cas...
ludia si podla mna rozmyslia ci sa im oplati vystupit z radu a za cenu svojho nazoru musia celit ostatnym..
je to vsade..v triede,v bande kamaratov a aj doma v rodine..
mozno keby sa tolko nekalkulovalo bolo by to cele lepsie..
v skole vacsina drzi hubu lebo kope za seba
s kamaratmi sa nebudes hadat ved musis s nekym chodit von a doma predsa rodicia maju pravdu a pokial budem pekne posluchat mozno ma zalozia do zivota..ako vravim..podla mna to neni uz ani o tom ze vyjadris svoj nazor a ci ne..ide o to ze za aku cenu..ludia kalkuluju,pretvaruju sa,ohovaraju za chrbtom..
ked si vsak vsimnete je to tu stale..no nie?
cirkver predsa upalovala ludi co mali iny postoj v stredoveku..v komunizme ich zatvarali do vazenia v dnesnom svete maly pritakavaju velkym a kto sa vycleni z radu je zrazu terorista a radikal a..