Vo vacsine krajín Azie bývaju deti v škole cca od 7:00 do 21:00 až 24:00 denne... + volné dni len 2 v mesiaci, čo si o tom myslí
V kope štátov Ázie sa deti učia doslova takmer furt...
Deti chodia do školy cca o 7:00 ráno, a učia sa až do 21:00 alebo niekedy až do 24:00, čiže polnoci.......
Volné dni nemaju každý týžden jak my, ale len 2 dni v mesiaci.......
Myslíte si že je to lepš
@rayennn viem o tom mňa sa pred rokom Číňan pýtal akoto že ja už o jednej zo školy po meste chodím, oni mavali do piatej školu a ledva sa stíhali najesť.
Ale na druhej strane vedia Číňania veľa jazykov, vedia dobre naprogramovať čipy a tak
@yoshtixiang Vsak hovorím že potom su ovela šikovnejší, dnes napr. v USA 80% deviatakov na ZS ani nevie kolko je 2+2, a to myslím vážne, jeden známy tam učil a decká hovoria že ich foter má niaku firmu a že oni to nepotrebuju, ale tak 2+2...
V Cine najdeš aj 5 ročných hackerov
1. Ale podstatou školy nie je do človeka do života naučiť nič...
2. S ľudi sa potom stavaju logicki, technicki a nemysliaci ludia resp. roboti
3. Čina je chenicky odpad...
podľa mňa je to choré... áno, musím uznať že sú možno inteligentnejší ale aj tak je to moc... kedy stíhajú spať???
mhm ja chodím na konzervatórium som v škole od 8:00 do 17:30 a mám dosť... a to voľno... som vďačná všetkým svätým za víkendy...
že je to choré. chorosť ich systému sa však nelíši od toho nášho principiálne, ale len mierou. škola je založená na chorom princípe, že pre dosiahnutie našich cieľov (akokoľvek dobre zamýšľaných) môže byť donútenie vhodným prostriedkom.
deti, rovnako ako žiadni ostatní ľudia, by nemali byť nikdy do ničoho nútené, ani do "učenia". ako hovorí jeden citát, nútiť deti učiť sa a nazývať to vzdelávaním je ako hádzať po niekom cukríky a nazývať to jedením.
@rayennn 5 rocnych hackerov? doprdele porozmyslaj kym nieco vypustis z ust/ruk do sveta ...
okrem toho hento je urcite bullshit, velmi o tom pochybujem, ze by to tak realne bolo (ani to nie je realne mozne a to uvazujem aj o krepej S.Korei) ...
tu mas protidokazy:
- blog chalana z Ciny co ma skolu od 7:30 do 15:30 aj s obednou prestavkou - » www.timeforkids.com/destination/chi...
- Cina - School hours are from 8 a.m. to 4 p.m. Students have 10 minute breaks in between 40 minute classes - » www.scholastic.com/browse/article....
- Thajsko - od 8:00 do 15:00 cca - » www.thaischoollife.com/day-at-school.h...
a pod.
a hej zvyknu mat niekedy skolu dlhsie v Cine napriklad aj do 19-20:00, ale maju cez obed 2h prestavku na obed (lebo idu domov obedovat) a po poobednom uceni maju zas 1-2h prestavku na veceru! co realne je proste len iny system, ale netravia cely ten cas v skole ..
a taktiez sa to lisi, ze viacmenej v par castiach severnej Ciny maju 7dni skolu ... inak 5 dni
a Azia nie je len Cina,
mimo to vsetko, nikto tebe osobne neprikazuje ten volny cas co vylezies zo skoly venovat uceniu, samovzdelavaniu, pripave do skoly aby si aj ty raz mohol prekonat tych 5 rocnych hackerov ...
Podľa mňa to tak nefunguje a ak by to tak fungovalo, tak by to bolo maximálne nemožné. Tak ako si človek potrebuje oddýchnuť po manuálnej práci, potrebuje oddych aj po učení.
Viem, že to máš z televíznych novín na markíze, tak ti radím radšej vypnúť televízor a vzdelávať sa, ak im tak závidíš ich vzdelávací systém. A v prvom rade nezapínať markízu!
Ak je to naozaj pravda..tak podla mna to nie je normalne, ani zdraviu prospesne..ale tam je ina mentalita, ine zvyky, ina kultura, takze neviem, asi im to problemy nerobi, ked to stale funguje. Ale ja osobne si neviem predstavit ako to tie deti dokazu psychicky aj fyzicky zvladnut. Dospely clovek co robi vyse 12 hodin denne byva neskutocne vycerpany, ako by to deti mohli zvladnut? no neviem.. A urcite by som nic take v EU neuvitala. Iba hlupak by to tu zaviedol, tu mame skratka inak zauzivany system a ludia by boli neskutocne pobureni, keby ich deti odrazu maju takmer nepretrzite sediet v skole, domov chodit neskoro v noci, spat iba par hodin, nemat cas ani sa poriadne najest, oddychnut, a ucitelia by tym podla mna tiez neboli nadseni a za taky plat .. je to podla mna chore.
@rayennn tebe by to určite prospelo.zlepšilo by ti to gramatiku, slovnú zásobu a vyjadrovanie. ktoré máš na úrovni 9 ročného decka. a zároveň by si nemal čas na vymýšľanie tých svojich pičovín.
Neviem ja by som to neschválila ked tak do šiestej ale toto je nenormálne tie deti nemajú dostatočne dlhý spánok a niečo sa doma predsa musia učiť takže nieje to dobré.
@rayennn
si kokot?
zijem v azii (cine) a chodim tu do skoly a:
1) ano, skola tu je dlhsia ako na slovensku ale vecsinou konci o 15:30.
2) hovno sa ucia kazdy den! mozno ked su koncorocne pisomky ale aj to nie kazdy
3) maju obedy a aj prestavky ked hraju futbal, basketbal a taketo
4) Azia.. tym myslis aj indiu a afganistan kde sa ludia vecsinou ani nedostanu do skoly?
5) ano samozrejme, aziati su lepsi v niektorych veciach ale do pici ucia sa asi tak jednu alebo dve hodiny ked pridu domov zo skoly!!
a plno inych
takze nabuduce si nastuduj poriadne o com pises ty retard
Asiati vedia veľmi dobre pracovať ale žalostne im chýba akákoľvek kreativita a schopnosť priniesť niečo, čo ešte nie je. Možno s výnimou Japoncov. Sú fakt dobrí v kopírovaní.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
Ale na druhej strane vedia Číňania veľa jazykov, vedia dobre naprogramovať čipy a tak
a nie až tak neskor... skor do takej 16-20:00 max a aj to len co maju mimoskolsku aktivitu.
V Cine najdeš aj 5 ročných hackerov
No čas strávený v škole nie je priamo úmerný vedomostiam. Napr. doma pri knihách sa dá samoštúdiom tiež veľa naučiť.
Napr. u nás v škole by niečo také bolo asi skôr na škodu. (nie kvôli tomu systému, no kvôli učiteľom)
2. S ľudi sa potom stavaju logicki, technicki a nemysliaci ludia resp. roboti
3. Čina je chenicky odpad...
A to si myslim, že ja sa učim dost...
mhm ja chodím na konzervatórium som v škole od 8:00 do 17:30 a mám dosť... a to voľno... som vďačná všetkým svätým za víkendy...
*chemicky...
Myslím si, že ešte dlhšie je nebiologické a škodlivé.
deti, rovnako ako žiadni ostatní ľudia, by nemali byť nikdy do ničoho nútené, ani do "učenia". ako hovorí jeden citát, nútiť deti učiť sa a nazývať to vzdelávaním je ako hádzať po niekom cukríky a nazývať to jedením.
aká je alternatíva? Unschooling resp. Nevýchova
» www.nevychova.cz/o-nevychove/...
» www.slobodaucenia.sk/...
» www.google.com/search?q=unscho...
okrem toho hento je urcite bullshit, velmi o tom pochybujem, ze by to tak realne bolo (ani to nie je realne mozne a to uvazujem aj o krepej S.Korei) ...
tu mas protidokazy:
- blog chalana z Ciny co ma skolu od 7:30 do 15:30 aj s obednou prestavkou - » www.timeforkids.com/destination/chi...
- Cina - School hours are from 8 a.m. to 4 p.m. Students have 10 minute breaks in between 40 minute classes - » www.scholastic.com/browse/article....
- Thajsko - od 8:00 do 15:00 cca - » www.thaischoollife.com/day-at-school.h...
a pod.
a hej zvyknu mat niekedy skolu dlhsie v Cine napriklad aj do 19-20:00, ale maju cez obed 2h prestavku na obed (lebo idu domov obedovat) a po poobednom uceni maju zas 1-2h prestavku na veceru! co realne je proste len iny system, ale netravia cely ten cas v skole ..
a taktiez sa to lisi, ze viacmenej v par castiach severnej Ciny maju 7dni skolu ... inak 5 dni
a Azia nie je len Cina,
mimo to vsetko, nikto tebe osobne neprikazuje ten volny cas co vylezies zo skoly venovat uceniu, samovzdelavaniu, pripave do skoly aby si aj ty raz mohol prekonat tych 5 rocnych hackerov ...
a p.s.: si tak sprosty, az mi to vyraza obrazovku
Viem, že to máš z televíznych novín na markíze, tak ti radím radšej vypnúť televízor a vzdelávať sa, ak im tak závidíš ich vzdelávací systém. A v prvom rade nezapínať markízu!
takže môj postoj k hentomu je jasný.
si kokot?
zijem v azii (cine) a chodim tu do skoly a:
1) ano, skola tu je dlhsia ako na slovensku ale vecsinou konci o 15:30.
2) hovno sa ucia kazdy den! mozno ked su koncorocne pisomky ale aj to nie kazdy
3) maju obedy a aj prestavky ked hraju futbal, basketbal a taketo
4) Azia.. tym myslis aj indiu a afganistan kde sa ludia vecsinou ani nedostanu do skoly?
5) ano samozrejme, aziati su lepsi v niektorych veciach ale do pici ucia sa asi tak jednu alebo dve hodiny ked pridu domov zo skoly!!
a plno inych
takze nabuduce si nastuduj poriadne o com pises ty retard
"V kope štátov Ázie " ...
a teraz sa ohanas dakym "uvedom aka je Cina velka a kolko je tam regionov" ?
myslel som, ze to hras, ale realne si priblbly, vypni ten internet a sadni si za knizky a mal by si sa ucit 24x7
» www.root.cz/clanky/matemati...
takze moje "asian level" predsudky sa rozplynuli velmi rychlo.