Je tu niekto taký , kto uvažoval nad samovraždou? Ja nad ňou uvažujem už dosť dlho , ak tu je niekto taký, ako si riešil/riešila takéto myšlienky? ďík za odpoveďe..
keď niekto v mojom okolí zahlási, že spácha samovraždu, tak sa spýtam, či nechce kopanec do hlavy ... teba nepoznám, ale aj tak .. nechceš kopanec do hlavy? uvedomuješ si, akú vzácnu vec si dostal? .. život .. to si nemôžeš po týždni rozmyslieť, keď si ho vezmeš .. neviem, kvôli čomu by si to chcel spraviť (ak si z nás len nerobíš srandu), ale vždy si spomeň na všetky tie dobré veci, na všetko, čo máš rád, čo ťa robí šťastným ... a bude toho veľa, len nemôžeš zabúdať aj na maličkosti .. uvidíš
Ja som nad tým premýšlal ked som mal asi tak 13. Ale to som bol ešte malý, hlúpy a nevedel som o čom je život.. Na jednej strane chápem, že niekedy si človek povie že stratil všetko čo malo v živote zmysel a už ho to nebaví ... avšak to je skor iba zdanie ... časom všetko prejde príde niečo nové, začneš sa pozerať na život optimisticky .. a najdôležitejšie je nepremýšlať nad tým čo už bolo lebo to nemá význam
Myslím že každý aspoň raz v živote nad samovraždou premýšľa ale väčšina len v takej sci fi rovine. Keď poserieš veci okolo teba ty pust si dobrý song ktorý ta naladi a motivuje a potom si povedz ze zacnes znova. Druhy prípad je ze ta sklamu ľudia okolo a domnievas sa te nikoho okolo seba nemas. Zase skladba dobrá a povedz si že tým zmrsom ukazes kto je tu paan. Poprípade spal mosty a zacni znova. Venuj sa niečomu na 110% a na také myšlienky nebude ani čas a možno v tom najdes aj nový zmysel zivota
@mates77 zla otazka, skor by som riesil preco? Vsetko sa deje pre nieco cize aj tvoje premyslanie musi mat dvovod, a samozrejme kazdy problem ma rieisenie.
mnoho x uvažujem nad tým ale pokus bol len raz a chválabohu ani nevyšiel (alebo bohužiaľ? proste si lahni na dialnicu ,ono ta to urcite prejde ale nie bud v spolocnosti ludi kt ti nedajú cas rozmýslat
ja som uz tiez viac krat uvazoval nad samovrazdou, ale pri jej pokuse v roku v zime v roku 2012 tak v tedy som si uvedomil ze aj ked velmi trpim, mam rozne problemi a je mi celkovo na hovno tak tim nic nevyriesim. som ateista a to ma asi zachranilo, pretoze vdaka tomu som si uvedomil ze ak sa zabijem tak uz dalsi zivot nedostanem, zivot je dar a treba si ho vazit. aj ked som sa citil hrozne zle a chcel som sa zabit a mat konecne pokoj tak som si povedal ze nebudem slaboch a vratim sa spat a budem celit tim problemom ktore som mal, nevzdal som sa a rozhodol sa sa to zmenit... sice niektore veci uz nezmenim nikdy co mi je velmi luto ale zmenil som toho vela k lepsiemu vo svojom biednom zivote, neverim v ziadne spiritualne bachorky ale v zivu a realnu existenciu co mi pomaha zit kazdy jeden den vo svojom zivote naplno, a keby sa kazdy samovrah rozhodne nezabit a vdaka svojim zlym skusenostiam pomoct inim tak by aj mozno ziskal to podstatne preco ma ostat nazive... Cloveku je niekedy lachsie umriet pre svoje zasady ako podla nich zit....
Nebudeš mať pre čo žiť,
až vtedy keđ sa osobne vzdáš
svojích snov....
ale ak clovek uz naozaj nema preco zit tak je lepsie zomriet pre nieco ako nezit pre nic.
Len v teoretickej rovine a islo o jedneho cloveka, ktory ma serie uz dlhsie obdobie...ale prakticky by som to nedokazala, pripadne by som si sama privolala zachranku
@alohomora mne bolo povedané,že ten kto spácha samovraždu..tak to psychicky nezvládal nič mu nevychádzalo..tak myslel len nato..Takže kopanec do hlavy? čo ked tebe nebude vôbec nič vychádzať?
@silvered zase je rozdiel mať skutočné psychické problémy alebo len rozprávať, aké mám problémy a že chcem spáchať samovraždu ... o väčšine tých ľudí, čo majú fakt problémy, ani nevieš, zdajú sa v pohode .. alebo teda vyzerajú zle, ale nepovedia ti, že sa tak aj cítia .... ten kopanec do hlavy by som odporúčala tým, čo sa sťažujú na to, že majú (nejaký banálny) problém s frajerom, nedarí sa v škole a podobne a už si chcú siahať na život ... so žiadnymi neriešiteľnými problémami som sa ešte (chvala Bohu) v mojom okolí nestretla .. možno aj preto mám takýto prístup .. a dúfam, že sa nezmení, resp. nebude musieť zmeniť
@alohomora
Čo ty ale vieš, čo ten človek v živote prežíva? Čo ty môžeš o tom vedieť? Akože v súčasnosti je mnoho "deciek", čo sa zbytočne deptajú blbosťami typu hentá kamoška mi klamala, tak si teraz podrežem žily, alebo opustil ma chalan, tak sa teraz zabijem.
Lenže niekedy aj tie najmenšie veci, čo sa tebe zdajú nepodstatné dokážu človeka poriadne zničiť. Ja to poznám, čiže áno.
Samovražda , nikomu neurobiš zle len sebe .. pokial si mysliš že na teba bude niekto dlho spominať .. zabudni ! Jedine žeby si robil take somariny ako ja , ale nato sa tiež zabuda ..
Nezabi sa , väčšinov tí ktorí sa chcu zabiť su dosť intelektualne vyspelí , lebo rozmýšlaju nad rôznymi vecami. Potrebuješ len spoločnosť vídi si dakam kde sa združuju mladí ľudia .. Väčšinov osud spraví svoje ..
A zo skusenosti , tí ktorí o tom najviac pišu su neni schopný spraviť ten skutok .. tak sa zbytočne nejebnad hentakými myšlienkami .. Bojuj vydrž svet neni len slnko a krásne počasie
@sisooolq ale tak samozrejme nebudem sa starať, do niekoho, o kom toho moc neviem, s takými ľuďmi ani nekomunikujem .. a zase tuto na B tie všetky indivíduá neberiem vážne ...
@silvered áno, určite .. preto riešim len vekovú skupinu, čo sa ma dotýka .. a v nej je mizivé percento neriešiteľných situácií, ktoré musia takto skončiť
@alohomora
Ano, tu ich netreba brat vsetkych vazne, ale nikdy nevies, kedy je ten clovek naozaj zufaly. Preto si aj tak treba niekedy davat pozor na to,.co pises.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
aj som to skúsila
skončila som na psychiatrii, dali mi lieky, chodila som psychologičke, ale nič z toho nepomohlo...musela som sa zmeniť ja
a nechcem zomrieť kým nenavštívim Nový Zéland
Nebudeš mať pre čo žiť,
až vtedy keđ sa osobne vzdáš
svojích snov....
ale ak clovek uz naozaj nema preco zit tak je lepsie zomriet pre nieco ako nezit pre nic.
Čo ty ale vieš, čo ten človek v živote prežíva? Čo ty môžeš o tom vedieť? Akože v súčasnosti je mnoho "deciek", čo sa zbytočne deptajú blbosťami typu hentá kamoška mi klamala, tak si teraz podrežem žily, alebo opustil ma chalan, tak sa teraz zabijem.
Lenže niekedy aj tie najmenšie veci, čo sa tebe zdajú nepodstatné dokážu človeka poriadne zničiť. Ja to poznám, čiže áno.
Samovražda , nikomu neurobiš zle len sebe .. pokial si mysliš že na teba bude niekto dlho spominať .. zabudni !
Jedine žeby si robil take somariny ako ja , ale nato sa tiež zabuda ..
Nezabi sa , väčšinov tí ktorí sa chcu zabiť su dosť intelektualne vyspelí , lebo rozmýšlaju nad rôznymi vecami. Potrebuješ len spoločnosť vídi si dakam kde sa združuju mladí ľudia .. Väčšinov osud spraví svoje ..
A zo skusenosti , tí ktorí o tom najviac pišu su neni schopný spraviť ten skutok .. tak sa zbytočne nejebnad hentakými myšlienkami .. Bojuj vydrž svet neni len slnko a krásne počasie
@silvered áno, určite .. preto riešim len vekovú skupinu, čo sa ma dotýka .. a v nej je mizivé percento neriešiteľných situácií, ktoré musia takto skončiť
Ano, tu ich netreba brat vsetkych vazne, ale nikdy nevies, kedy je ten clovek naozaj zufaly. Preto si aj tak treba niekedy davat pozor na to,.co pises.
Toto píšem málokedy, ale svojim tvrdením si som viac ako úplne istá.