Neivem, či všetci, čo ste na VŠ, milujete VŠ život. Párty, kamoši, volný čas, brigády, užívanie si + ak vás baví odbor = je to ideálna kombinácia.
ALE! Mám problém. Toto všetko hore je super, aj odbor ma baví, lenže čím ďalej sa presviedčam o tom, že čím
ako je spomenuté vyššie, to nie je len VŠ ale to je život. Nikdy nevieš na koho narazíš. ..Prideš do práce tam bude šéf, vedúci na teba p...., kolegovia budú rôzny, budú ťa ohovaráť, lekár, úrady. JA hovorím, že až na VŠ začneš spoznávať, čo to je život. Nikto sa s tebou nemazná ako na SŠ,ZŠ. Pokiaľ nie je človek priebojný má problémy už na VŠ. ....
prekusol som to, pri tom som tak isto osoba, ktorej chýba pokora. Ber to z tej druhej strany, pokiaľ vieš, rozprávaš k veci tak možno sa vás snažia tlačiť k nejaým skutočným úspechom a nie len k vychodeniu školy, hoc neviem čo vlastne študuješ.
Hlavne sprav skúšky najlepšie ako vieš, pamätaj si čo najviac. Ak sa neuplatníš v odbore možno sa ti to raz zíde a budeš za to vďačná. Keby mne niekto povedal, že budem robiť v priemysle, ktorý som vyštudoval v KE asi by som sa mu vysmial do očí.
sprav pre to maximum aby si mala čistý štít pred sebou. Na nich sa vyser. Daj im čo chcú. Dokončíš školu a ani nebudeš vedieť, že kedy existovali.
Po druhom rocniku so vsetkymi kreditmi, okrem jednej povinnej skusky, ktoru som odmietol urobit, lebo na nej nic nemalo zmysel, tak som odisiel do Prahy s tym, ze ak uz v Prahe nebude kvalitna skola, tak ziadnu skolu nechcem. V Prahe som isiel od zaciatku, dokoncil som a som rad.
@inversi U mna to nemalo zmysel. Ochodil som 2 roky ale nemal som pocit, ze by som sa nieco vyrazne naucil. Avsak v Prahe som sa naucil za 2 roky viac ako moji spoluziaci v Kosiciach za 5.
U nas som sa este nestretla s tym aby si niekto s profesorskym titulom potreboval nieco dokazovat...
Mame len jednu mladu herecku ktora ma 2 cervene diplomy a pokial viem okrem ucenia nic ine nerobi, preto mi je zahadou preco nikdy neodpoveda na maily, zapocty z 2 kratkych otazok pre 10 ludi opravuje asi 2 mesiace a ine dezerty...
mame tam obezneho skrachovaneho pravnika, co dava znamky na zaklade libida, studentkam ktore pozyva na kavicku, permanentne bali recickami, dalsim skace do reci a aj ked hovoria dobre povie ze hovoria zle.. potom vyzaduje aby to student vedel presne podla knihy a dalsiemu povie, ze ta kniha nie je dobre napisana.. no povedzte mi co s takym kokotom? a este debilne nazory typu, ze ma studentky, ktore sa vedia tak naucit ze mu pada sanka, a tie urcite sa zamestnaju vo vacsich firmach a potom su tu taki ako VY, a hned ma zaskatulkoval...
samozrejme, že aj inde sú takí mali sme jedného, ktorí snáď nikdy nikomu nedal na skúške 100 bodové áčko, lebo podľa jeho teórie na 100 bodov vedel jedine on a potom sme mali ešte jedného, ktorého bola sláva radšej nemať vôbec na skúške...človek z "vyšších kruhov", ktorý si v pohode dovolil osočovať meno školy a inteligenciu jej študentov priamo pred médiami otázkou je, čo s takýmto názorom na tej škole sám robil
asi mám v tom prípade šťastie na ľudí, lebo s tými u nás sa vždy dá rozumne dohodnúť na úrovni...neviem, možno je to tým že sú ešte pomerne mladí, alebo odporom, ktorý študujem, ale takú tú profesorskú zákernosť som ešte nemala tú česť spoznať.
ale aj na našej škole sa s tým už niektorí stretli, ba niektorí kvôli tomu aj opustili odbor (ale to ich ten odbor nebavil a iba hľadali vhodnú zámienku), ale zvyčajne to neplatilo o tých s veľa titulmi pred a za, ale o doktorandoch len o niečo starších ako sme my...
poznamky o slabej generacii som pocuvala aj ja a pritom som zacinala na vyske v r. 2005
takze asi vsade a v kazdej dobe sa najde niekto, kto si to neodpusti.
zaposobit by som sa asi nesnazila, nemyslim si, ze sa to pri takych starych skusajucich, ktori maju zjavne radi iba seba, vobec da. sustred sa hlavne na to, aby z teba nieco bolo. pracovne skusenosti v odbore odporucam ziskavat uz pocas studia, aby bolo od coho sa odpichnut, az skoncis.
akože určo takí sú ale u nas som sa s tym zatial nestretla, ze by bol dakto zakomplexovany a potreboval sa nad nas vyvysovat, profesori sa k nam spravaju ako ku rovnym
Jednoznačne môžeš na VŠ vidieť, že múdrosť to nie sú len vedomosti. Za naozaj múdreho a inteligentného človeka považujem toho, kto sa rozumie odboru, ktorý učí a nielen teoreticky, ale ho aj prakticky vykonáva, potom, keď nie je namyslený a dokáže sa s každým študentom porozprávať ako človek, odpovedá na maily, komunikuje a na skúškach hodnotí spravodlivo. Tí ostatní sú šašovia a musíš to s nimi pretrpieť.
Vacsina ludi na mojej katedre si mysli, ze su najvzdelanejsi, najpotrebnejsi, najpouzitelnejsi, najschopnejsi atd na svete a okrem ich zasluh sa v historii vesmiru nic dolezitejsie nestalo. Niektori namiesto prednasania niekolko hodin tyzdenne basnia o tom, ze ostatne odbory u nas a ostatne skoly okrem STU treba zrusit, alebo o tom, ako opovrhuju kazdym, kto robi na nekvalifikovanej pozicii.
Ale ku nam su fakt ferovi a ustretovi, vadi mi ten rozpor tho.
Jo a za ten opis VS zivota sa udri strojnickymi tabulkami v tvrdej vazbe pls.
jazykové cvičenia s jedným doktorantom ktoré nedal nikto z nás .) (+to ich i opakujem)
a na konzultacii soms a ho shcvalne pytala na take slova v preklade ktore sme zaručene nebrali (nemyslím slová ale ich vyskloňovanie alebo nejake syntakticke špecialitky) a to povedal že ok že to nám nerátal ... ale načo to tam dával? ....
a spravila nsom dneskam rpedmet ktory bol a podobnej bážze+ "otazky jsou psany v češtine tak na ne i tak odpovídejte! rád se bavím na skomoleninách slovaku predevším" s takym úškerom... ale je to za mnou či eeeej
Na každej škole (hlavne tej slovenskej) sa nájde nejaký zakomplexovaný dement. Väčšinou to riešim tak, že sa na skúšku poriadne pripravím, odpovedám len jasne a vecne na jeho otázky, pritakávam a v duchu si myslím svoje. S dementmi a zakomplexovanými ľuďmi pracujúcimi s ostatnými ľuďmi sa neoplatí hádať a ani pozastavovať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Hlavne sprav skúšky najlepšie ako vieš, pamätaj si čo najviac. Ak sa neuplatníš v odbore možno sa ti to raz zíde a budeš za to vďačná. Keby mne niekto povedal, že budem robiť v priemysle, ktorý som vyštudoval v KE asi by som sa mu vysmial do očí.
sprav pre to maximum aby si mala čistý štít pred sebou. Na nich sa vyser. Daj im čo chcú. Dokončíš školu a ani nebudeš vedieť, že kedy existovali.
Mame len jednu mladu herecku ktora ma 2 cervene diplomy a pokial viem okrem ucenia nic ine nerobi, preto mi je zahadou preco nikdy neodpoveda na maily, zapocty z 2 kratkych otazok pre 10 ludi opravuje asi 2 mesiace a ine dezerty...
ale aj na našej škole sa s tým už niektorí stretli, ba niektorí kvôli tomu aj opustili odbor (ale to ich ten odbor nebavil a iba hľadali vhodnú zámienku), ale zvyčajne to neplatilo o tých s veľa titulmi pred a za, ale o doktorandoch len o niečo starších ako sme my...
asi iný kraj, iný mrav (hovorí sa to tak?)
takze asi vsade a v kazdej dobe sa najde niekto, kto si to neodpusti.
zaposobit by som sa asi nesnazila, nemyslim si, ze sa to pri takych starych skusajucich, ktori maju zjavne radi iba seba, vobec da. sustred sa hlavne na to, aby z teba nieco bolo. pracovne skusenosti v odbore odporucam ziskavat uz pocas studia, aby bolo od coho sa odpichnut, az skoncis.
Ale priatel ma všelijakých profesorov, ja sa vzdy strašne smejem tym mailom, co odpisuju
Ale ku nam su fakt ferovi a ustretovi, vadi mi ten rozpor tho.
Jo a za ten opis VS zivota sa udri strojnickymi tabulkami v tvrdej vazbe pls.
a na konzultacii soms a ho shcvalne pytala na take slova v preklade ktore sme zaručene nebrali (nemyslím slová ale ich vyskloňovanie alebo nejake syntakticke špecialitky) a to povedal že ok že to nám nerátal ... ale načo to tam dával? ....
a spravila nsom dneskam rpedmet ktory bol a podobnej bážze+ "otazky jsou psany v češtine tak na ne i tak odpovídejte! rád se bavím na skomoleninách slovaku predevším" s takym úškerom... ale je to za mnou či eeeej