Ahojte,
v poslednej dobe ma čoraz viac priťahuje myšlienka odísť študovať do Dánska (štipendium, odbor, ang), najviac ma zaujala najmä kognitívna veda (Aarhus). Je tu niekto kto by sa vedel podeliť o svoje skúsenosti a rady? Ďakujem.
poznsm par ludi a kazdy 'skoncil' inak
jedna sa vratila po roku na SVK,lebo si nenasla brigadu a rodicia ju nemohli v dansku zivit
druha skoncila bc v dansku a je teraz tu,ale vela jej studium dalo
treti tam planuje ostat
minulý rok výrazne znížili počet international tried, ja som si spravila zatial len prvé dva roky výšky a keď som minulý rok dávala prihlášku na pokračovanie na dokončenie bakalára, tak som nedostala miesto, a ani nikto koho poznám a tiež si dával prihlášky na pokračovanie... žijem tu už piaty rok a tak teraz aby som vôbec vedela skončiť bakalára, tak ho pôjdem študovať v dánčine..
priprav sa len na roboty ktoré nikto z dánov nechce, tj zle platené gastro kde máš risk že ti nemusia zaplatiť, upratovanie, roznos letákov a sklady..
všeobecne ale dánsko robí všetko preto, aby čo najmenej nových ľudí prichádzalo, dokonca už zrušili aj bezplatné štúdium dánčiny, a zrovna keď ho čiastočne spoplatnili tak ešte aj znižujú kapacity ako môžu a snažia sa o zatvorenie do 5 rokov všetkých jazykových štátnych škôl ...
prísť sem s cielom že hlavne zarobiť alebo len vyštudovať školu okej, na žitie to tu neni až také ružové..... rozprávam po dánsky na vysokej úrovni, študovala som tu a riadna robota s plným úvazkom nikde, všade radšej uprednostia niekoho po známosti alebo proste dána, ich všeobecné naladenie proti prisťahovalcom je cítiť všade.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
jedna sa vratila po roku na SVK,lebo si nenasla brigadu a rodicia ju nemohli v dansku zivit
druha skoncila bc v dansku a je teraz tu,ale vela jej studium dalo
treti tam planuje ostat
Ako písala baba hore, odchádzajú, keď nevedia si nájsť prácu a nemajú na náklady. Je to dobrá skúsenosť.
priprav sa len na roboty ktoré nikto z dánov nechce, tj zle platené gastro kde máš risk že ti nemusia zaplatiť, upratovanie, roznos letákov a sklady..
všeobecne ale dánsko robí všetko preto, aby čo najmenej nových ľudí prichádzalo, dokonca už zrušili aj bezplatné štúdium dánčiny, a zrovna keď ho čiastočne spoplatnili tak ešte aj znižujú kapacity ako môžu a snažia sa o zatvorenie do 5 rokov všetkých jazykových štátnych škôl ...
prísť sem s cielom že hlavne zarobiť alebo len vyštudovať školu okej, na žitie to tu neni až také ružové..... rozprávam po dánsky na vysokej úrovni, študovala som tu a riadna robota s plným úvazkom nikde, všade radšej uprednostia niekoho po známosti alebo proste dána, ich všeobecné naladenie proti prisťahovalcom je cítiť všade.