čaute, zaujímalo by ma, ako to riešite s vtieravými a neodbytnými ľuďmi?
napadlo ma to včera, keď ma pristavili poisťovací agenti jednej poisťovne...bola som zúfalá, nepomáhalo nič, ani argumenty, že sa ponáhľam (naozaj som sa ponáhľala), že nemám
@turgon hej, union...jedna vec je, že je to ich práca, ale keď raz človek povie SLUŠNE nie, ďakujem, nemám záujem, tak by to mali nechať tak. vážne som nevedela či sa smiať alebo plakať, jak s retardovanými...furt dookola, nie, nechcem, ďakujem, ponáhľam sa
ja sa strašne často poddám.. proste neviem povedať luďom nie a potom mám tisíc paušálov, milión nota bene a príveskov na klúče od slepých ľudí a podobne..
tak ma napadlo, boli sme s priateľom pozrieť si, podotkýnam POZRIEŤ, nie kúpiť nejaké botasky a prišli sme doo tuším adidasu a tam bol tak nechutne otravný a vtieravý predavač, ktorý by nám predal asi aj vlastnú matku keď sme mu slušne povedali, že si len pozeráme, tak on nám, teda priateľovi, začal ukazovať všetky možné botasky, pýtal sa ho, aký ma vkus,a ké sa mu páčia, aké by chcel každé jedny botasky si položil na ruku a pohladkal ich rukou po boku nemohla som sa nesmiať
.. no ale keď mi napríklad volakto volá, že chce spraviť nejaký prieskum alebo niečo, tak s ním komunikujem podľa nálady.. a ak niekto zazvoní pri dverách, tak slušne poviem, že nemáme záujem a zavirem dvere.. jaj a ešte k tým telefónom.. keď sa mi nechce komunikovať, tak najčastejšie poviem, že ešte nemám 18
najprv sa im snažím povedať napr. že "Nemám čas (záujem)" alebo "Ako ty že sa ponáhľam" .....a ak to nepomôže a som vonku tak normálne nahodím slúchadlá a odkráčam - úplná ignorácia (oni sú na to aj tak zvyknutí) ale raz sa mi to stalo doma s Jehovistom ktorý mi dal nohu do dverí a nemohol som zavreť....to ste mali vidieť ten jeho výraz a počuť ten krik keď som mu tými dverami šlahol do nohy tak že suseda vybehla von že čo sa stalo
@all1en ja viem sú strašne vtieravý, ešte na nich vidieť že majú oblek a v ruke zrolovaný hárok so zmluvou , a dokonca sa mi stalo, že keď som bol u zubárky a čakal som na sedačke došla za mnou jedna stará žena som mala na sene bieli plášť a že je sestrička a ona tiež pre union pracovala puča jedna
@all1en čím dalej som hnusnejsia, tazko sa mi hovori nie, ale uz sa to ucim.. niektori ludia su na to fakt experti s tymito vecami... obcas si kupim notabene, prispejem bezdomovcovi, ale na tych anketarov som hnusna... mam vodafone a som s nim spokojna a on ma bude prehovarat na tmobile ci O2, kde by som napr na slovensku tusim platila dvojnasobok ako teraz... no mozem osrat takeho chlapa, co ma nepocuva!! A klucenky nekupujem, tomu neverim ...
SOm hnusna postupne viac a viac na takyhcot ludi.. ale zavisi od dotycneho a jeho pristupu
wimbledon broadway na vás všetkých! tam vystúpite, zastaví vás človek, ktorý pomáha deťom v afrike, o 5 metrov ďalej si môžte kúpiť polárneho medveďa, teta bez nohy vás bude naháňať na vozíku, aby ste si kúpili jej vlastnoručne vyrobený časopis a keď sa vám podarí nejako prekľučkovať cez cestu, tesne pred vchodom do práce k vám priskacká chlapec, ktorý vyrastal v deckom domove a teraz tam pomáha deťom, ktoré odvrhli rodičia.
fakt, nevedela som sa dostať do práce niekedy.. tí ľudia tu skáču, naháňajú ťa, capkajú po chrbte, postavia sa do cesty tak, že sa nevieš pohnúť, vykrikujú po tebe, zakričia niekedy také veci že nemáš srdce a si chladná a keď som na nich bola hnusná, dali mi to potom vyžrať, keď prišli na kávu
na slovensku som len zrýchlila krok a ignorovala ich, ale tu sa o niekedy nedá, tak keď ma nechcú pustiť, treba na nich začať kričať, aby si to ľudia všímali.
mne sa niečo také stalo, keď sme šli s kamoškou po meste... a ona herečka najväčšia sa urobila, že odpadla ... no mali ste ich vidieť... baba sa vytratila a ten chlap chcel najprv zavolať záchranku a keď sa kamarádka začala akože preberať, tak zdúchol ani som si nevšimla... horšie bolo vysvetliť okoloidúcim, že sa nič nedeje
proste odíď... oni ťa nedržia... ja neznášam napr. v hypermarketoch, keď ponúkajú voňavky alebo kozmetika a vnucujú sa... rovno ich pošlem do pi*e, výchova nevýchova... inak sa to nedá, proste niektorých ľudí nemám chuť obkecávať...
Sú dve najrozšírenejšie možnosti - netaktická a hlboko taktická:
1. Pointa netaktickej spočíva v tom, že toho človeka proste nepočúvaš, nadávaš, utečieš od neho a vôbec sa nesnažíš argumentovať zdvorilo. Je to pomerne rýchle, vyžaduje to trochu viac sily a afektu, ale býva to účinné.
• Výhody: Rýchlosť, účinnosť
• Nevýhody: Svedomie, pri agresívnejších agentoch môžeš schytať alebo byť udaná za.. (to je jedno, oni si vymyslia)
2. Veľmi taktická sa vydá smerom SÚHLASU. Ale absolútneho súhlasu a nadšenia pre vec, rozumieš, ako to myslím? No.. možno to teda bude predstavovať riziko, že budeš klamať a musieť sa pretvarovať, až sa práši, ale keď za Tebou príde niekto s niečím, čo Ti chce ponúknuť, tváriš sa, že hneď od začiatku Ti sú jeho služby známe, že to, čo ponúka, je geniálna vec a preto už ju samozrejme máš dávno zaobstaranú.
..a keďže poistiť sa 2x je nemožné, jeho služby Ti už nemajú čo dať a tak sa môžete rozísť.
• výhody: slušné jednanie, obaja odchádzate relatívne spokojní, nehrozia ďalšie spory
• nevýhody: svedomie, nutnosť istého hereckého talentu, zaberie viac času
Ako ten prvýkrát si povieš,tak čo,nejakú minútku obetujem...druhýkrát si povieš,no tak len chvíľku,ten tretí krát ťa to už začne srať...po 10krát si už vytočený/á a ak niektorým nestačí ani to,že im povieš slušne,že nie a ideš preč,tak jenoducho ich dopiče poslať s tým,že nech ťa neotravujú,ak ani to nezaberie,tak niektorým len riadna šupa medzi oči ozrejmí,že asi nechceš počuť o nejakom ich trápnou produkte alebo si nechceš prepísať dodávateľa el.energie na základe nejakého debílka,ktorý ti zaklope na dvere...a keby boli niektorý až moc vtieraví a dokonca by mi aj bránili napríklad zatvoriť dvere,tak by som pravdepodobne za seba neručil a ten dotyčný by letel aj s dverami.
S vtieravými ľuďmi mávam problém, keď som vonku, za posledné dva týžnde k nám prišiel vždy niekto veľmi opitý a prítulný.
A najväčšiu neodbytnosť som zažila v Paríži, niečo podobné ako písala @transplantovana. Keď sme vychádzali hore schodmi z metra, obkľúčilo nás asi 30 detí, ktoré držali v ruke nejaké papiere, neviem či ti bola petícia a čo a tvárili sa, že sú hluchí, driapali sa po náš, robili zátarasy a nechceli nás pustiť. Ale asi hluchí neboli, lebo počuli policajné sirény a utekali tak, že sa po nich len zaprášilo.
A nestalo sa mi to len raz. A už aj bezdomovci a žobráci na Slovensku sú nejak viac vtieraví.
najprv slušne poviem rázne NIE.. keď to nepomáha tak posielam do piče slušnosť neslušnosť. V extrémnom prípade keby ani to nepomohlo tak nastupuje fyzická inzultácia (zatiaľ k tomu našťastie nedošlo ). No a ďalším osvedčeným tipom je robiť si z tých agentov srandu a s vtipne ich zosmiešniť, čím získate psychologickú prevahu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Keď sa ponáhľaš, mala si sa proste ponáhľať ...
.. no ale keď mi napríklad volakto volá, že chce spraviť nejaký prieskum alebo niečo, tak s ním komunikujem podľa nálady.. a ak niekto zazvoní pri dverách, tak slušne poviem, že nemáme záujem a zavirem dvere.. jaj a ešte k tým telefónom.. keď sa mi nechce komunikovať, tak najčastejšie poviem, že ešte nemám 18
a odvtedy som kamarát s Jehovistami
Inak, proste choď ďalej, nekomunikuj, nich to prestane baviť.
SOm hnusna postupne viac a viac na takyhcot ludi.. ale zavisi od dotycneho a jeho pristupu
fakt, nevedela som sa dostať do práce niekedy.. tí ľudia tu skáču, naháňajú ťa, capkajú po chrbte, postavia sa do cesty tak, že sa nevieš pohnúť, vykrikujú po tebe, zakričia niekedy také veci že nemáš srdce a si chladná a keď som na nich bola hnusná, dali mi to potom vyžrať, keď prišli na kávu
na slovensku som len zrýchlila krok a ignorovala ich, ale tu sa o niekedy nedá, tak keď ma nechcú pustiť, treba na nich začať kričať, aby si to ľudia všímali.
proste odíď... oni ťa nedržia... ja neznášam napr. v hypermarketoch, keď ponúkajú voňavky alebo kozmetika a vnucujú sa... rovno ich pošlem do pi*e, výchova nevýchova... inak sa to nedá, proste niektorých ľudí nemám chuť obkecávať...
1. Pointa netaktickej spočíva v tom, že toho človeka proste nepočúvaš, nadávaš, utečieš od neho a vôbec sa nesnažíš argumentovať zdvorilo. Je to pomerne rýchle, vyžaduje to trochu viac sily a afektu, ale býva to účinné.
• Výhody: Rýchlosť, účinnosť
• Nevýhody: Svedomie, pri agresívnejších agentoch môžeš schytať alebo byť udaná za.. (to je jedno, oni si vymyslia)
2. Veľmi taktická sa vydá smerom SÚHLASU. Ale absolútneho súhlasu a nadšenia pre vec, rozumieš, ako to myslím? No.. možno to teda bude predstavovať riziko, že budeš klamať a musieť sa pretvarovať, až sa práši, ale keď za Tebou príde niekto s niečím, čo Ti chce ponúknuť, tváriš sa, že hneď od začiatku Ti sú jeho služby známe, že to, čo ponúka, je geniálna vec a preto už ju samozrejme máš dávno zaobstaranú.
..a keďže poistiť sa 2x je nemožné, jeho služby Ti už nemajú čo dať a tak sa môžete rozísť.
• výhody: slušné jednanie, obaja odchádzate relatívne spokojní, nehrozia ďalšie spory
• nevýhody: svedomie, nutnosť istého hereckého talentu, zaberie viac času
A najväčšiu neodbytnosť som zažila v Paríži, niečo podobné ako písala @transplantovana. Keď sme vychádzali hore schodmi z metra, obkľúčilo nás asi 30 detí, ktoré držali v ruke nejaké papiere, neviem či ti bola petícia a čo a tvárili sa, že sú hluchí, driapali sa po náš, robili zátarasy a nechceli nás pustiť. Ale asi hluchí neboli, lebo počuli policajné sirény a utekali tak, že sa po nich len zaprášilo.
A nestalo sa mi to len raz. A už aj bezdomovci a žobráci na Slovensku sú nejak viac vtieraví.