Ahojte, už skoro rok mám vybočenú platničku tak o 6mm cca. Radili operáciu ale že vraj keď budem cvičiť nebude treba.poctivo cvičím a všetko čo mi radili ale nezlepšuje sa to a na operáciu ísť nechcem.nemáte s tým nejaké skúsenosti? Nejaké rady? Ďakujem
Tiež mám jednu vyklenutú v driekovej chrbtici, ale len o 4 mm. Dostal som v podstate rovnakú radu ako ty, že mám cvičiť McKenzieho cviky a ono sa to hádam zlepší (operáciu v mojom prípade zatiaľ absolútne vylúčili, keďže ide len o 4 mm). Po 3 mesiacoch môžem povedať jedine to, že sa cítim psychicky (a zrejme aj fyzicky) nepochybne lepšie ako na začiatku, ale skorej z toho dôvodu, že som si na príležitostnú bolesť v nohe a drieku proste zvykol a lepšie sa s ňou už vyrovnávam. Cviky samotné sú skorej placebo a patologicky nemajú absolútne žiadnu šancu stav zlepšiť, tá platnička sa naspäť jednoducho nezasunie, nech cvičí človek akokoľvek.
Moja rada je tá, že ak prešiel rok a bolesti neustupujú ani si na ne nezvykla, pričom ti masívne znižujú kvalitu života (po fyzickej aj psychickej stránke), tak bež pod skalpel. Samozrejme je šanca, že sa operácia nepodarí (10-20%), ale ak máš naozaj veľké bolesti a nevieš si predstaviť žiť s nimi po zvyšok života, tak nie je čo riešiť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
2 komenty
» en.wikipedia.org/wiki/Failed_bac...
Moja rada je tá, že ak prešiel rok a bolesti neustupujú ani si na ne nezvykla, pričom ti masívne znižujú kvalitu života (po fyzickej aj psychickej stránke), tak bež pod skalpel. Samozrejme je šanca, že sa operácia nepodarí (10-20%), ale ak máš naozaj veľké bolesti a nevieš si predstaviť žiť s nimi po zvyšok života, tak nie je čo riešiť.