Vylúčili ma z fiitky pre nesplnenie požiadaviek štúdia. V rozhodnutí je písané že za deň vylúčenia sa považuje deň kedy rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť. Len akosi nie je jasne, ktorý deň to vlastne je. Tiež by ma zaujímalo aký by mal byť ďalší post
Ak tam mas uvedenu lehotu, v ktorej mozes podat odvolanie alebo ziadost o preskumanie rozhodnutia (napr. mas tam napisane, ze mas 30 dni na podanie ziadosti o preskumanie), tak to znamena, ze pravoplatnost nadobuda po uplynuti tejto lehoty, t. j. v tomto pripade o 30 dni.
Na skole to pocitaju od vtedy, od kedy si si to rozhodnutie prevzala. Takze ak si ho prevzala napr. dnes, tak o 30 dni nadobuda pravoplatnost a prestavas byt studentka. Ale to plati len ak tam mas nejaku lehotu.
A aky postup by si chcela alebo co si predstavujes? Ked prestanes byt studentkou, si povinna ist tuto zmenu nahlasit na urad prace a do zdravotnej poistovne.
@vitaeestamor
nie je tam ziadna lehota na odvolanie.
potom kedy nadobuda rozhodnutie pravoplatnosť?
neviem, ci ma vyznam ist nieco nahlasovať na urad prace, nakolko pracujem.
@frota345 A ak tam urcite nic nie je, tak to nadobuda od vtedy, od kedy si si to prevzala. Prestavas byt tym dnom studentkou a stracas vsetky prava, ktore s tym suvisia.
Ooo, smutne, skoda ...
A nic take nenusis, neplatia ti studentske zlavy, zdravotne si mozes platit sama ak sa ti nechce drbat na UPSVaR .. inak ti mozu oni...
Studentska dohoda o brigade pochopitelne ti zanika, dohodni sa so zamestnavatelom ci o prehodite na trvaly, ci chvilu dohoda o pracovnej cinnosti, kym nahodou neskocis od septembra niekam inam do prvaku
Nesedi mi ten cas vyjodenia, viem ze fiit ako aj my tlaci skusky a tak co najdlhsie do konca jula, ale az tak neskoro?
@matwejo
tak ja som si ten list dost neskoro prevzala to bude tym. nebola som totiz doma.
v pripade, ze by mi zamestnavatel zmenil zmluvu na dohodu o pracovnej cinnosti, predsa mi zdravotku zaplati on. ci?
@frota345 iba ak mas trvaly pomer, plati zamestnavatel ...
pri tej pracovnej cinnosti som pisal naschval "chvilu", pretoze tam je limit 350h/rok, takze to mas tak len dokym nebudes zas student, pokial uz neplanujes byt student, tak by ta mali bud vyhodit, alebo ti dat trvaly pomer ...
ak pracujes a nechce sa ti drbat s upsvar, chod do zdravotnej, ze budes samoplatca a ak sa ti strasne chce, mozes ist aj do socialnej, ze si budes dobrovolne platit soc. poistenie (to nie je povinne, ako sa ti uz chce)
@matwejo
dakujem za info, nakoniec sme sa dohodli so zamestnavatelom o zmene zmluvy na dohodu o pracovnej cinnosti. myslim, ze tymto krokom by sa mal problem poriesit.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Na skole to pocitaju od vtedy, od kedy si si to rozhodnutie prevzala. Takze ak si ho prevzala napr. dnes, tak o 30 dni nadobuda pravoplatnost a prestavas byt studentka. Ale to plati len ak tam mas nejaku lehotu.
nie je tam ziadna lehota na odvolanie.
potom kedy nadobuda rozhodnutie pravoplatnosť?
neviem, ci ma vyznam ist nieco nahlasovať na urad prace, nakolko pracujem.
nie, na studentsku dohodu.
A nic take nenusis, neplatia ti studentske zlavy, zdravotne si mozes platit sama ak sa ti nechce drbat na UPSVaR .. inak ti mozu oni...
Studentska dohoda o brigade pochopitelne ti zanika, dohodni sa so zamestnavatelom ci o prehodite na trvaly, ci chvilu dohoda o pracovnej cinnosti, kym nahodou neskocis od septembra niekam inam do prvaku
Nesedi mi ten cas vyjodenia, viem ze fiit ako aj my tlaci skusky a tak co najdlhsie do konca jula, ale az tak neskoro?
tak ja som si ten list dost neskoro prevzala to bude tym. nebola som totiz doma.
v pripade, ze by mi zamestnavatel zmenil zmluvu na dohodu o pracovnej cinnosti, predsa mi zdravotku zaplati on. ci?
pri tej pracovnej cinnosti som pisal naschval "chvilu", pretoze tam je limit 350h/rok, takze to mas tak len dokym nebudes zas student, pokial uz neplanujes byt student, tak by ta mali bud vyhodit, alebo ti dat trvaly pomer ...
ak pracujes a nechce sa ti drbat s upsvar, chod do zdravotnej, ze budes samoplatca a ak sa ti strasne chce, mozes ist aj do socialnej, ze si budes dobrovolne platit soc. poistenie (to nie je povinne, ako sa ti uz chce)
dakujem za info, nakoniec sme sa dohodli so zamestnavatelom o zmene zmluvy na dohodu o pracovnej cinnosti. myslim, ze tymto krokom by sa mal problem poriesit.