Na nasej skole je moznost vymenneho pobytu do nemecka na tyzden myslim...a ja newiem ci mam ist dotoho akozee terajsi prvaci sa prihlasili na ten pobyt,pricom nemaju problem aj ked nevedie po nemecky ...a ja sa bojim toho,ze o com sa s nimi budem ba
o co ide??? o to..ze sa bojim ze sa s nimi nedohovim ale uvazujem nadtym...ze mohli by vediet po anglicky ,co viem podstatne lepsie a financie..ako mi bolo povedane...je to zadarmo ako-tak...len take poplatky debilne...nemecko vsetko sponzoruje...a coho sa strasne bojim..je clovek ,kt. dostanem viete..povaha robi svoje
@10 na ja ked som bol vo viedni tak jediny clovek co vedel po anglicky bol predavac v predajni bicyklov ked som si chcel kupit coca-colu tak v stanku bola nejaka indka takze som nechcel riskovat anglictinu tak som zapotil ein coca-cola aj ked neviem vobec po nemecky, povedala sumu v euro dal som jej prachy a bolo heh
CHOD ! ja som tak bola v Nemecku na 2 tyzdne a paraaada . Len trochu malo. Teraz na VS by som sa tam chcela dostat cez Erasmus na par mesiacov. Vobec sa neboj toho, ze nevies nejak super kecat.. lahko sa to hovori, ale je to tak. Mala som kamosa co na Nemcov po slovensky kecal s par nemeckymi slovickami a pohodaa .
nooo tak ja som bola na takom pobyte....a tak ti poviem, že by som v živote tam už ani nešla....nemci sú proste obyčajní fašisti, a musíš robiť všetko čo ti povedia a podmienky....ci pana ani nehovorim, sa tam budeš cítiť ako v koncetráku doslovne a rovesníci tí nemci sa ti budú smiať a kecať po nemecky, ohovárať lebo vedia, že im nerozumieš...ja som bola tohto roku v marci a popri tom som musela chodiť do roboty....fakt nikomu takúto skúsenosť neodporučujem....
@20 tak to neviem na akom pobyte si bola, ale potom to s tym benznym vymennym pobytom nemalo nic spolocne. Ja nemozem na Nemcov nic v zmysle "fasisti" povedat. To by som fakt nemohla. Nasla som si tam kamosov, s ktorymi som stale v kontakte a viem, ze keby som sa tam niekedy len tak objavila, tak mam o strechu nad hlavou postarane. Su to super ludia. A ze sa jej rovesnici budu smiat a kecat po nemecky, ohovarat, lebo vedia, ze im nerozumie??? Panecky to kde si ty bola? Ja som sa na konci svojho pobytu mohla s Nemcami uz aj po slovensky rozpravat, kedze sme sa ucili navzajom - oni nas po nemecky a my ich po slovensky. Proste super spolupraca. Super kamosi. Snazili sa nam aj modre z neba dat ked bolo treba.
No ale proste ke veci.. neberiem ti to, ze si mala zlu skusenost. Ok. Ale hadzat teraz vsetkych Nemcov do jedneho vreca? A nazyvat ich vsetkych fasistami? Nezda sa ti to trochu moc? Potom ich nepoznas. Lebo keby si ich poznala, tak vies, ze vsetko co sa tyka 2. sv. vojny ich strasne mrzi a boli by najradsej keby sa to nestalo. Ale nemozu za to co spravili ich predkovia. Ach.. co tu minam slova na teba. To asi ani nepochopis...
ja zase nemam s nemcami problem,si rozumiem so vsetkymi,a nikdy by som ich nenazvala fasistami,aj ked mozno boli,ale to je roky roky naspat...
poznala som len jedneho nemca,ktory mi nesedel,ale ked som ho spoznala aky je v beznom zivote,tak som bola prekvapena,a zaroven nadsena,ze je taky,aky je...
ja keby som mala moznost ist do nemecka,nevaham ani sekundu,do hodiny som zbalena a idem...
@13 tot moj nazor,aj ja by som sla,chce to len prilezitost...
no ako jednoznacne ze CHOD... ako neviem ako ty ale ja cestovanie zboznujem ....a ako toho ze nevies nahodou dobre p onemecky tak ja neviem je to len tyzden a tyzden sa da prezit plus neviem ci vies po anglicky ak hej tak aj stym si mozes pomoct ...ja som teraz na rok v amerike moja anglictina bola totlane strasnaked osm sem isla a moj prvy mesiac vyzeral asi tak ze ked som nieco chcela tak som musela pol hodinu vysvetlovat ze co chcem ale pochopili proste jazyk nebude problem a fakt tyzden to je absolutne nic ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Ja som sa tiež prihlásil - ale do Holandska na dve týždne - no uvidíme
Takze sup sup chod .
No ale proste ke veci.. neberiem ti to, ze si mala zlu skusenost. Ok. Ale hadzat teraz vsetkych Nemcov do jedneho vreca? A nazyvat ich vsetkych fasistami? Nezda sa ti to trochu moc? Potom ich nepoznas. Lebo keby si ich poznala, tak vies, ze vsetko co sa tyka 2. sv. vojny ich strasne mrzi a boli by najradsej keby sa to nestalo. Ale nemozu za to co spravili ich predkovia. Ach.. co tu minam slova na teba. To asi ani nepochopis...
poznala som len jedneho nemca,ktory mi nesedel,ale ked som ho spoznala aky je v beznom zivote,tak som bola prekvapena,a zaroven nadsena,ze je taky,aky je...
ja keby som mala moznost ist do nemecka,nevaham ani sekundu,do hodiny som zbalena a idem...
@13 tot moj nazor,aj ja by som sla,chce to len prilezitost...